Pjevač Đuka Čaić u prvom braku bio je oženjen s pjevačicom Mersijom Meri Miljković koja je tijekom života u Americi ušla i u nekretninske transakcije s Mirjanom koja je pokojnom Kići Slabincu bila inspiracija za legendarnu pjesmu 'Crna ženo'. U Srbiji je Kićina neprežaljena ljubav poznata kao Amerikanska srpskog porijekla koja se godinama bori da dokaže kako je njezin sin Devin zapravo izvanbračni sin folk pjevača Miroslava Ilića.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Mirjana Antonović ili Miriam Antonovich (70) protelih je dana dospjela u središte medija u regiji jer se otkrilo kako je ona bila ljubavna inspiracija netom preminulom legendarnom pjevači Krunoslavu Kići Slabinca za nezaboravnu pjesmu 'Crna žena'. Mirjana je u Srbiji inače dulje od desetljeća poznata kao osoba koja pokušava dokazati da je otac njezinog sina Devina Antonovicha folk zvijezda Miroslav Ilić. Mirjana je inače Amerikanka srpskog porijekla koja je bila u braku s Danielom Antonovichem s kojim je imala kćer Dianu, kada je ostala trudna s Ilićem. Njezin je brak tada bio samo formalni a njezin bivši muž medijima je ispričao kako je pristao biti formalni otac sinu kojeg je začela s Miroslavom Ilićem samo kako bi djetetu omogućio jednak status kao zakonitoj kćeri koju je dobio s Mirjanom. Isprva se Devin zvao Kristian a onda mu je majka Mirjana, Kićina nikad prežaljena ljubav, dala ime Devin.

No, manje je poznato kako je Mirjana velika prijateljica sa zvijezdom sevdalinke Mersijom Meri Miljkovič, bivšom suprugom pjevača Đuke Čaića. Mersija je rodom iz Velike Kladuše ali godinama živi u Hrvatskoj. Svojedobno je istupila u jednom dnevniku s pričom kako ju je izradio Dino Merlin jer joj je obećao pjesmu ako ona njemu pronaše stan u Zagrebu. Mersija je detaljno opisala kako je Dini pronašla stan na Zrinjevcu, pomogla mu i da ga uredi ali on joj nikad nije podario obećani hit. Inače, Đuka i Mersija su se rastali a sadašnja pjevačeva supruga je šefica varaždinskih kirurga Renata Čulinović Čaić. Početkom devedesetih Mersija i Đuka zajedno su nastupali i u dalekoj Australiji o čemu svjedoče slike s Tasmanije koje su dostupne na webu.

Kada smo pregledali američke registre u potrazi za Mirjanom, alias Miriam Antonovich, Kićinom 'Crnom ženom' iznenadilo nas je kada smo vidjeli kako je ona u američkoj državi Vermon imala nekretninske transakcije s Mersijom Miljković. Kićina Miriam prodala je naime polovicu od tri svoje parcele koje ima u toj državi bosansko-hrvatskoj zvijezdi sevdalinki. Zato nismo bili iznenađeni kada smo na Facebook stranici Miriam Antonovich vidjeli tople zagrljaje i poljupce koje razmjenjuje s bivšom suprugom Đuke Čaića.

No, na Facebook stranici Mersije Miljković dočekalo nas je slatko foto iznenađenje. Tamo su naime u krevetu uslikane tri dame. U sredini je Lepa Brena u crvenom izdanju i s crvenim šeširom a pokraj nje sjede Mersija Meri Miljković te Miriam Antonovich. Na Face profilu Meri Miljković naišli smo na njezinu zajedničku oproštajnu sliku na kojoj su ona i Kićo te s prigodnim oproštajem od prijatelja i pjevača ali i jednu na kojoj su snimljeni sretni prije zajedničkog nastupa.

No na Facebook profilu Miriam Antonovich koja se zove Ovo malo istine Crna ženo odmah smo pronašli njezine dirljive oproštajne postove od Kiće Slabinca. 'Kad je Kićo napisao ovu pesmu i odveo me u studio da slušam snimanje, odmah sam znala da će biti hit. Prekrasna pesma, za sve crne žene po svetu. Da se uvek setimo našeg Krunoslava' - objavila je Miriam. Na svoj Face profil postavila je i snimku s YouTube na kojoj Kićo 1971. pjeva pjesmu 'Tvoj dječak je tužan' te snimku na kojoj pjeva 'Zbog jedne divne crne žene'. Miriam je ispod napisala 'Legende ne umiru, već zauvik žive. HVALA TI KIĆO'. Njezina stranica zove se 'Ovo malo istine' kao i njezina knjiga koja je godinama u Srbiji hit.

Na svom Facebook profilu Kićina crna žena objavila je i zajedničke slike s Mersijom Meri Miljković na kojoj se grle i ljube 20 siječnja 2020. Slike je potpisala s 'Moja Mersa i ja. Iskreno prijateljstvo od mnogo godina'. Dan ranije i Mersija je na svom Face profilu objavila više slika s Kićinom fatalnom crnom ženom snimljene u Americi i potpisala 'Mira i ja malo šetamo plažom'. I tako je prijateljstvo Mersije i Mirjane, alias Miriam, alias Mire preživjelo sve puste godine, i ratove i kontinentalne udaljenosti baš kao što je nekim čudom i Kićina fascinacija Mirjanom postala hit na koje su godinama otkidale brojne crne i žene druge boje kose. 

Pretražujući malo bolje Mersijin Face profil pronašli smo i tri slike datiranu na 18. lipnja 2018. Na jednoj slici pokojni Kićo Slabinac grli svoju fatalnu crnu ženu Mirjanu Antonovich a pokraj njih kao dobri duh stoji Mersija Miljković. Na drugoj slici vidi se sretni i trijumfalni izraz sreče na Kićinom licu. Trenutak sreće, Kićinog susreta sa ženom koja je zasigurno obilježila njegov ljubavni život a koju je život kaznio da umjesto sree u ljubavi provede puste godine pokušavajući uzaludno na sudu dokazati da je Miroslav Ilić otac njezinog sina. U međuvremenu Devon je postao američki liječnik kao i Mirjanina kćer Diana.

Zanimljivo je i kako zvijezda sevdalinki Mersija Miljković na svom Face profilu ima pregršt slika sa mnogim legendama hrvatske i ex jugoslavenske estrade ali i s poznatim osobama poput Ćire Blaževića, Gorana Ivaniševića, Zijada Gračića.... Iz slika se vidi kako već godinama traje njezino prijateljstvo s Nedom Ukraden ali zanimljivo je kako nigdje nema slike s bivšim mužem Đukom Čaićem. No, još e zanimljivije kako je Mersija objavila tri slike jednu iza druge na kojoj je ona s Kićinom crnom ćenom Mirjanom, potom ona s Miroslavom Ilićem pa onda ona s Kićom Slabincem s kojim je očito ne samo puno puta nastupala nego se i privatno družila i s Mirjanom ali i bez nje. 

Sve te životne zavrzlame i ljubavni raspleti i zapleti proći će ali ostat će stihovi Kićine Crne žene koji će nadživjeti mnoge od nas. Zbog toga za sve one koji možda zaborave da ljubavni stihovi traju dulje od ljubavi same, ispisujemo Kićinu pjesmu na kraju ovog članka. 'Ja gledao sam sunce na istoku, kako se budi. I gledao sam oblake i jutro, u tisucu boja. Sklapao oči od bola, i skrivao suze. A ona je ostala tamo, daleko u noći.…'