U Hrvatskoj je Indira Levak suvlasnica R.R. Sporta zajedno sa sadašnjim suprugom Bjelovarčaninom Miroslavom Levakom. Preko te tvrtke proizvodi sprave za vježanje, namještaj i ukrasne predmete koji se prodaje pod njezinim imenom Indira dizajn. Sjedište te obiteljske tvrtkem u kojoj su supružnici i direktori, je na bivšoj kućnoj adresi Miroslava Lrvaka u Galovcu u Bjelovaru.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Praška firma Nurmi u kojoj su osim Indire, njezinog bivšeg supruga Narcisa Mujkića i njezine bivše svekrve Željke Mujkić suvlasnici: Vlatko Barbarić iz Čitluka, Ante Butigan iz Makarske, Goran Ćosić iz Srbca u BiH, Mirko Markić iz Gradca, Ivan Soldo iz Zagreba, Ljiljana Jakšićová iz Praga te Renata Škurina iz Stubičkih Toplica, dosad je bila potpuna nepozanica. S 20.000 čeških kruna 10 ortaka iz Hrvatske, BiH i Praga odlučio je 21.12. 2004. osnovati firmu za nekretnine sa sjedištem u glavnom gradu Češke. Takvih je partnerstava bezbroj i ne bi posebno privukli našu pozornost da se među akterima ne skrivaju neka od dobro znanih lica iz svijeta estrade, politike i biznisa u Hrvatskoj i BiH.

Naime, među osnivačima se nalazi pjevačica Indira Levak pod svojim ranijim prezimenom Vladić Mujkić, njezin bivši kontroverzni suprug Narcis Mujkić, koji je u međuvremenu na Floridi promijenio ime u Marcus X Schweizer, njegova mama Željka Mujkić, aktualni zamjenik ministra civilnih poslova BiH Goran Ćosić, poznati vinar iz Čitluka Vlatko Barbarić, vlasnik restorana 'Viterska vila' iz Gradca Mirko Markić te direktorica tvrtke za proizvodnju zaštitne opreme i odjeće iz Stubičkih Toplica 'Protrade lemona' Renata Škurina. Ostali osnivači nisu tako poznati ili pak poslovno razvikani da bismo ih posebno istaknuli.

Najkontroverzniji podatak vezan uz praški Nurmi je činjenica kako je jedan od suvlasnika aktualni zamjenik ministra civilnih poslova BiH. Naime, Nurmi je i dalje aktivna firma u Pragu ali nju nigdje kao svoju ne spominje navedeni be-ha dužnosnik. Na službenim stranicama Ministarstva civilnih poslova BiH piše kako je 'Od 2014. godine do imenovanja na mjesto zamjenika ministra civilnih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Goran Ćosić obavljao poslove savjetnika direktora u privrednom društvu „Texoprom“ d.o.o. Srbac'. Texoprom je inače njegova privatna firma koja se bavi proizvodnjom namještaja.

Dakle, i be-ha dužnosnik zatajio je praški ortakluk s poznati licima iz Hrvatke i BiH uključujući i svoje partnerstvo s poznatom hrvatskom pjevačicom te njezinim bivšim kontroverznim suprugom Narcisom Mujkićem. Na funkciju zamjenika ministra BiH Ćosić je došao kao član Narodnog demokratskog pokreta, stranke iz Republike Srpske. Mjesto Srbac iz kojeg dolazi Ćosić nalazi se u Republici Srpskoj na mjestu ušća Vrbasa u Savu, dakle na samoj granici s Hrvatskom.

U listopadu 2019. u BiH je velikoj akciji tamošnje SIPA-e na području Srpca uhapšen Radoslav Narančić, a kod njega je pronađen najveći laboratoriju za proizvodnju marihuane. Mediji u BiH odmah su objavili kako je uhapšeni blisko povezan sa zamjenikom ministra civilnih poslova BiH Goranom Ćosićem. Potvrdu te informacije mediji su dobili  i u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Izvor uključen u istragu protiv Narančića je također naveo da postoji uska povezanost uhapšenog i Ćosića po više osnova. Goran Ćosić je sa suprugom Suzanom vlasnik Texoprom iz Srpca, a u Texopromu je do hapšenja na odgovornoj funkciji bio zaposlen i Radoslav Narančić. Također, prilikom hapšenja Narančića inspektori SIPA-e oduzeli su i automobil u vlasništvu Ćorićevog Texoproma, a koji je koristio upravo uhapšeni. I jedan i drugi bili na izbornim listama iste stranke NDP. Možda u tom grmu leži zec, ili objašnjenje zašto se zamjenik ministra BiH ne hvali ni tajnim ortacima ni tajnim poslovima.