Nije lako biti glumica ili javna osoba u Hrvatskoj. Morate imati dobro perje, šminku, glumiti kako voditi život na visokoj nozi, biti uvijek cool, nasmiješeni i pričati svima oko sebe kako vam je sve krenulo nabolje. No, iza fasade glamura skrivaju se zaboravljeni računi koji pristignu s užasno velikim troškovima u formi omražene ovrhe

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zasigurno ne postoji osoba u Hrvatskoj koju bi obradovala kuverta sa žigom tvrtke Eos Matrix. Iako se ta tvrtka na svojim web stranicama oglašava sa sloganom 'Za svijet bez dugovanja', teško da bismo mogli naći građanina u Hrvatskoj koji nekome nešto ne duguje. No, problem s činjenicom da dugujete Eos Matrixu je puno ozbiljniji nego da dugujete nekoj komunalnoj tvrtci ili telekom operateru. Zašto? Pa zato kada dobijete Eos Matrix pismo to znači da je nad vama pokrenut ovršni postupak. Kada vjerovnik ne naplati naručenu uslugu, i istu preda Eos Matrixu, troškovi ovršnog postupka više će nego duplirati osnovni dug.

To ne piše na web stranicama te tvrtke. Tamo čak pozivaju sve koji su dobili njihovu obavijest da im se jave obežavajužin optimističan ishod. 'Pomažemo vam u otplati duga. Sve što trebate učiniti je kontaktirati nas. Zajedno ćemo pronaći rješenje koje će vam omogućiti da u skladu s vašim trenutačnim financijskim mogućnostima riješite svoje obveze. Naš cilj je: svijet bez dugovanja. Zato želimo i vas osloboditi od tereta dugovanja. Drago nam je kad vam možemo pomoći. Samo nas kontaktirajte' - piše na web stranici Eos Matrixa, tvrtke čiji je vlasnik EOS International iz Hamburga a direktori Zagrepčanka Barbara Cerinski te Austrijanac Bernhard Melischnig, bivši direktor  Hypo-Leasing Kroatien.

Dodatno,  ovrhe nema bez odvjetnika i javnog bilježnika. U slučaju glumice Mije Begović taj dio priče tehnički su odradili zagrebačka javna bilježnica Željka Maroslavec i odvjetnik Mladen Gajski. Do ovrhe nad poznatom glumicom došlo je zbog njezinog duga od 481,46 kn prema HT Produkciji d.o.o.. Radi se o tvrtci koja prodaje televizijski paket EvoTV. Ovrhom je određen ovršni postupak općenito na imovini dužnice sve do konačne isplate. U dokumentu je jasno istaknuto kako se više ne može tražiti izvansudska nagodba. Prisilna naplata duga određena je i sve do isplate nastalih troškova postupka u iznosu od 336,50 kuna te predvidivih troškova postupka od 598,50 kuna.

Istaknuto je i kako se ovrha provodi na novčanim tražbinama ovršenika po računu na koju mu se uplaćuju primanja i naknade osim onih koji su izuzeti od Ovršnog zakona o čemu dužnica Mia Begović mora izvijestiti Financijsku agenciju. Ova je obavijest istaknuta na oglasnoj ploči Općinskog građanskog suda u Zagrebu  na njega se Mia Begović može žaliti u roku 8 dana od dana primitka ovršnog rješenja i to javnoj bilježnici Željki Maroslavac koja je i ovjerila ovrhu 13. ožujka ove godine. O žalbi odlučuje isti sud koji je i nadležan za donošenje rješenja. u svakom slučaju kakav neugodnjak za glumicu u doba korone i uoči Božićnih blagdana.