Prije dvije godine Tomislav Voštinić (38) na sva je zvona hvaljen jer je napravio šampionsku vino kontinentalne Hrvatske - škrlet a uz njega je bila njegova tadašnja supruga Dunja, majka njihove djece i kćer poznatog moslavačkog vinara Marka Miklaužića. Godinu ranije, Grozdana i Vladimir Voštinić, roditelji vinara koji je preko noći postao najpoznatiji u čitavoj regiji jer ga se dovelo u vezu sa Severinom, na dar je dobio roditeljsku kuću katnicu u Moslavačkoj ulici u središtu Ivanić Grada a k tomu je uredio i djedov vinograd u Graberju Ivanićkom. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sve do objave vijesti kako je pjevačica Severina pronašla novog dečka nakon raspada braka s Igorom Kojićem vinar Tomislav Voštinić bio je poznat isključivo u enološkim krugovima te među gostima koji su posjetili njegovu vinariju nadomak Ivanić Grada. Naravno, bio je poznat i u svom mjestu jer njegova majka Grozdana Voštinić posjeduje Optiku Goga koja posluje u prizemlju nekad obiteljske kuće Voštinićevih u Ivanić Gradu.

Već su u brojne medije dospjeli detalji iz života još uvijek Severininog nepotvrđenog novog izabranika pa tako i onaj da se školovao za optičara te da je sedam godina radio u obiteljskoj optici. No onda je Voštinić otkrio ljubav prema vinima i posvetio se uzgoju vinove loze u Graberju Ivanićkom na mjestu gdje je njegov djed Tomislav Klasnić posadio prvi trs. U spomen na djeda i obiteljsku tradiciju s majčine strane, mladi vinar koji je preko noći postao slavan u čitavoj regiji, svoju vinariju nazvao je Voštinić Klasnić.

Očito će optičarski dio obiteljskog biznisa naslijediti mlađi Tomislavov brat Eugen Voštinić koji je ljubitelj raznih adrealinskih sportova ali i ljubitelj poznatih svjetskih destinacija. Sve je to vidljivo i iz Eugenovog Face profila gdje je postavljena i jedna obiteljska slika Voštinićevih prije rastave Tomislava od Dunje Miklaužić.

Na slici je sretna obitelj, sada razvikani vinar Tomislav, njegova supruga, troje male djece, brat Eugen, majka Grozdana i otac Vladimir te baka. Prije dvije godine sve je djelovalo tako idilično u priči oko mladog i uspješnog vinara. Jedan je portal objavio promotivni naslov u lipnju 2018. 'Obavezno posjetite ovu elegantno uređenu vinariju u blizini Ivanić Grada s potpisom studija Madres'. U članku se isticalo kako su vlasnici bračni par Dunja i Tomislav Voštinić.

Zasad nije izašla nijedna slika navodnog novopečenog pjevačko-vinarskog para. Jedino su mediji iskopali kako je Severina sredinom rujna bila u posjetu vinariji Voštinić Klasnić sa svojim društvom. Sliku u kojoj je odjevena u dekoltiranu crvenu haljinu te štikle postavila je na svoj Instagram profil te napisala 'Imam mali krug velikih ljudi'. Upućeni tvrde kako je Severina već dulje vrijeme u vezi s 10 godina mlađim vinarom ali on to novinarima nije potvrdio.

No, u doba korone kad se svima strmoglavljuje biznis, pa ni vlasnici vinarija ne mogu računati na masovne posjete jer su limitirani korona mjerama, vinaru Tomislavu Voštiniću zacijelo će dobro doći malo reklame. Vjerojatno će porasti prodaja njegovih vina a vjerojatno će se, s obzirom na predstojeće blagdane, uduplat narudžbe šampanjca kojeg proizvodi. Sve će mu to trebati za otplatu kredita.

Naime, Tomislav je dobio roditeljsku kuću na dar u Ivanić Gradu ali ona je sastavni dio hipoteke koju ima s vinarijom u Graberju Ivanićkom. Naime, prema podacima iz vlasničkog lista navodni novi Severinin dečko ima kredit od 100.000 eura kod Zagrebačke banke na vinariji a ista je dio vezane hipoteke s kućom u Moslavačkoj ulici. No, to nije jedino kreditno zaduženje trenutačno najpoznatijeg hrvatskog vinara. On ima i zasebni kredit od 141.000 kn iz lipnja 2017. koja nije dio već spomenutog dugoročnog investicijskog kredita koji je dobio od Zabe u srpnju 2017.

Dosad je svaki put Severina više medijski i psolovno profitirala iz svake veze od svojih bivših partnera ili ljubavnika. U slučaju vinara Voštinića možda krene prodaja njegovih vina u tolikoj mjeri da mu se isprazni vinski podrum. Zasigurno ima puno onih koji žele iskusiti vinsku kapljicu koja je nadahnula Severinu tijekom posjeta vinariji Voštinić Klasnić. Uostalom i sam je vinar rekao u jednom intervju rekao 'Mnogima sam vratio pogled na život, sada ljudima mutim vid' (aludirajući na rad u optičkoj radnji svojih roditelja ranije te vinariji kasnije),