Godina 2020. koja je na izmaku mnogima je donijela brojne nevolje ne samo zbog korone. Hrvatsku metropolu pogodio je snažan potres, iznad glava ove godine proletio nam je nebeski bolid a mnogi su građani ovršeni ili su bankrotirali. Napustili su nas brojni poznati i omiljeni ljudi. Jedan neplaćeni račun u formi drakonske ovrhe pristigao je i na ime glumca Rade Šerbedžije.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Rijeka plus je gradska riječka tvrtka koja skrbi o javnim parkiralištima u tom gradu. Naravno, ubire novce od parkiranja a putem odvjetničkog ureda 'Vukić, Jelušić, Šulina, Stanković, Jurcan i Jabuka' skrbi da svi koji propuste platiti parking u Rijeci dobiju primjerenu novčanu kaznu. To se dogodilo i poznatom glumcu Šerbedžiji. Glumac nije platio dnevnu parkirališnu kartu u iznosu 80 kuna 8. studenog 2019., dakle nešto više od jedne godine pa je Rijeka plus je pokrenula ovršni postupak preko opunomoćenog odvjetničkog ureda.

U dokumentu objavljenom na oglasnim stranicama suda vidljivo je kako nastali trošak postupka iznosi dodatnih 275,38 kuna. Na taj iznos dodani su predvidivi troškovi postupka u iznosu 537,50 kuna. Kada se sve to zbroji proizlazi kako će jedna dnevna neplaćena parkirališna karta u iznosu 80 kuna Šerbedžiju olakšati za deset puta veći iznos, odnosno za 812,88 kuna. U rješenju o ovrsi piše kako će se ista naplatiti ovrhom na račun dužnika općenito na imovini, pokretninama i nekretninama.

No, vjerojatno će poznati glumac ipak pronaći rješenje i platiti nagomilane troškove jednog dnevnog parkinga kako bi izbjegao dodatne ovršno-sudske nevolje. Iz dokumenta proizlazi da je ovrha na sud stigla u siječnju ove godine. Rijeka plus priložila je dokaze uključujući i fotografije parkiranog vozila. Glumcu preostaje rok od osam dana da plati ovrhu inače postupak ide dalje.

Zasigurno će poznati glumac 2020. pamtiti po brojnim neugodnim događajima. ove godine umrlo je puno znamenitih glumaca s kojima je proveo zasigurno lijepe trenutke na sceni i izvan nje poput Vere Zime, Mustafe Nadarevića, Špire Guberine, Ivana Bekarjeva... Šerbedžija je na svom Face profilu snimio dirljivi oproštaj od Mustafe Nadarevića u kojem je govorio kako su tri godine bili cimeri i kako su znali sve jedan o drugom. S duboko tugom u glasu govorio je kako je Mustava bio divan čovjek, brižan sin, otac, muž....

Duboko ožalošćen govorio je kako je otišao najveći glumac kojeg je regija imala a koji je usto bio tako iskren i poseban. I mnoge druge Radine posvete na Face posvećene su onima kojih više nema i sjećanjima na njih. Tako se u jednoj video objavi prisjetio uspomena sa snimanja albuma u Sarajevu s legenadarnim Kemom Montenom i Davorinom Popovićem. Također, posvećene su sjećanjima na događaje prije rata.

Nažalost, popularnog glumca nije sustigla samo žal za generacijom koja nepovratno odlazi u prostranstva vječne tišine nego i nevolje s neplaćenim računom. Zacijelo se glumac često prisjeti svojih mlađih i prohujalih dana kada mu je sve u životu teklo puno lakše i kada je bilo manje drakonskih a više romantičarskih trenutaka.