Sve dok nije nastupila u showu Nove TV publika nije ni znala koliko je glazbeno i imitatorski talentirana Marina Orsag koju su mnogi doživljavali isključivo stand up komičarkom. No, bez obzira na činjenicu da Orsagica nije samo umjetnica već i direktorica u čak 3 tvrtke, ipak je napravila poslovni propust koji će joj pokvariti trijumfalni nastup na Novoj TV.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U srpnju 2012. Marina Orsag i slovenski komičar Andrej Težak osnovali su Studio smijeha u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Tijekom godina taj se termin profilirao kao prvi hrvatski i regionalni stand up. Na web stranici studiosmijeha.hr piše kako iza tog projekta stoji tvrtka Iza Mikrofona j.d.o.o. Sjedište obje tvrtke je u Hebrangovoj ulici u Zagrebu. Prema podacima sa Sudrega jedina osnivačica i direktorica tvrtke Iza Mikrofona je Marina Orsag. No, tu nije kraj njezinim poduzetničkim pothvatima.

Naime, stand up komičarka koja se netom proslavila sudjelujući u televizijskom showu 'Tvoje lice zvuči poznato' sa spomenutim Težakom osnovala je i tvrtku Sretna lubenica u kojoj je ona jedina direktorica. Ustvari, sve te tvrtke imaju sjedište na Marininoj kućnoj adresi u Hebrangovoj ulici u Zagrebu gdje se i održavaju sve predstave stand up comedy kluba Studio smijeha. Orsagica ima iza sebe još jedno poslovnu iskustvo. Ona je naime bila direktorica zagrebačkog zastupstva riječke tvrtke Lurker koju je osnovao Aleksandar Curać - Šarić.

On je poznatiji kao Aleks i stand up komičar koji na svojoj web stranici popularizira Aleksov one man show 'Iščašena komunikacija'. No, zajednički pothvat Orsagice i Aleksa je propao budući je tvrtka Lurker otišla u veljači 2018. u stečaj. Inače, u tvrtci Studio smijeha osim Orsagice i Težaka direktor je i Zagrepčanin Miroslav Obradović. Sve tri tvrtke u kojima je Orsagica direktorica imaju isti email naveden na web stranici studiosmijeha.hr tako da je izgledno kako su sve u istoj funkciji osiguranja tog glavnog projekta - odnosno stand up predstava.

S obzirom na navedeno, da je Orsagica ne samo komičarka već i direktorica, da je prema sadržaju s web stranice zadužena za organizaciju svih regionalnih komičara i komičari koji nastupaju u zagrebačkom Studiju smijeha, ni ne čudi da je Marina propustila platiti više računa makarskoj tvrtci Suficit. Zato se ime tvrtke Studio smijeha našlo na sudskoj oglasnoj ploči 29. prosinca godine na izdisaju. Naime, Općinski građanski sud u Zagrebu oglasio je Rješenje o ovrsi koju je ovjerila javna bilježnica Biserka Lovrić iz Zagreba. Ovrhovoditelj je tvrtka za računovodstvo i financije čija je direktorica Makaranka Gordana Žagar. Ovrhom se potražuje iznos od 7.312,50 kn.

Dugovi Studija smijeha prema Suficitu sežu još  od rujna 2018. godine pa sve do travnja 2019. godine. Radi se o ukupno pet neplaćenih računa u rasponu od 375 kn pa do 1.875 kn. U svakom slučaju, s računa Studija smijeha odmah po pravomoćnosti ovrhe moći će Suficit skinuti spomenuti iznos. U slučaju da Studio smijeha nema novca na računu Suficit će moći provesti ovrhu i općenito na imovini ovršenika, odnosno Organičinog Studija smijeha. Unatoč koroni koja je svim umjetnicima pomutila računa, vjerujemo kako je i nova slava u showu Nove TV podigla prihode Marini Orsag pa će uspjeti riješiti se ovršnih muka.