Svakodnevno svjedočimo kako je ljubav i bračna sreća krhka. Na vrhuncu bračne sreće Iva Škobić rodila je sina pobjedniku Farme i pjevaču Kristijanu Rahimovskom. No, nakon brodoloma na površinu su isplivale mračne tajne međusobnih odnosa.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, predsjednik sudskog vijeća Mile Soldo,donio je 30. listopada 2020. presudu u kaznenom predmetu protiv optuženika Kristijana Rahimovskog, zbog kaznenog djela iz članka 139. stavka 2. u vezi stavka 4. Kaznenog zakona. Sudsko vijeće odlučivalo je o žalbi optuženika protiv presude Općinskog kaznenog suda u Zagrebu od 23. siječnja 2020. Presudom je odbijena žalba pjevača Kristijana Kikija Rahimovskog i potvrđena prvostupanjska presuda.

Rahimovski je oglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode, prijetnje, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, te mu je izrečena uvjetna osuda. Tako da se kazna zatvora nećei zvršiti ako optuženik u roku od 2  godine ne počini novo kazneno djelo. U slučaju opoziva uvjetne osude u izrečenu kaznu uračunat će mu se vrijeme lišenja slobode 10. i 11. kolovoza 2018. godine.

Pjevaču je nepravomoćno bilo presuđeno i da plati troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 1.000 kn. Protiv te presude sin pjevača Akija Rahimovskog podnio je žalbu po braniteljici Tajani Babić. Tražio je ukidanje presude i ponovno suđenje. Sudsko vijeće odbacilo je žalbu kao neosnovanu uvažavajući u cijelosti iskaz oštećene Ive Škobić i svjedoka Drage Škobića. U presudi se navdi kako je u prvostupanjskom postupku sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje, cijeneći tijekom dokaznog postupka sve relevantne dokaze, osobito iskaz oštećene kao svjedoka te njezinog oca.

Te je iskaze prvostupanjski sud komparirao s obranom optuženika, koji je iskazao da je bio ljut na oštećenu, ali da je nije uvrijedio niti psovao ništa oštećenoj. Rahimovski je u žalbi isticao da je možda u ljutnji uvrijedio oštećenu, ali poričcao je da joj je izrekao riječi prijetnje. Svoje ponašanje Rahimovski je u žalbi pravdavo ponašanjem oštećene navodeći kako ona odluke o zajedničkom djetetu donosi bez dogovora s njim. Također tvrdio je kako joj nikada nije prijetio, da nije imao namjeru ići u Novalju niti joj išta nažao učiniti.  

Sud je zaključio kako je takvu obranu očigledno optuženi osmislio kako bi izbjegao kaznenu odgovornost. 'Imajući u vidu da je između optuženika i oštećene prestala bračna zajednica 2017., da je optuženik pravomoćno prekršajno osuđen jer je počinio prekršaj iz članka 20. stavka 2. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelj prema oštećenoj, da njih dvoje zapravo uopće ne kontaktiraju osim osnovnih kontakata za dijete, te da oko skrbi djeteta između njih postoji prijepor, a optuženik je izjavio da će zatražiti promjenu odluke, jer želi da sin živi s njim' - piše u presudi.

Iz sudskog dokumenta proizlazi kako je Kristijan Rahimovski 'u telefonskom razgovoru rekao oštećenoj koja se tada nalazila u Novalji "pobit ću cijelu tvoju familiju, sad sjedam u auto i doći ću u Novalju, zaklat ću te, neće ti pomoći ni sva policija svijeta", te joj više puta ponovio da će ju ubiti, te riječi je oštećena shvatila ozbiljno, uplašila se, te je odmah otišla u Policijsku postaju Novalja sve prijaviti. Ove su riječi bile jasne i određene te u svakom smislu pogodne da kod svake prosječne osobe izazovu osjećaj straha za vlastiti život. To potvrđuje svjedok Drago Škobić koji je izjavio da je oštećena nakon razgovora s optuženikom plakala, bila vidno ustrašena i u šoku.

'Pri tome nije bitno je li optuženik imao namjeru te riječi ostvariti, već je bitno utvrditi namjeru optuženika da izazove osjećaj straha za vlastiti život a što se u konkretnom slučaju i dogodilo. Osim toga, posve neopravdano žalitelj ustraje na tome da samo iskaz oštećene nije dovoljan niti odlučan da bi prvostupanjski sud zaključio kako je optuženik počinio kazneno djelo i za isto ga proglasio krivim' - piše u presudi. Suprotno žalbenim navodima, drugostupanjsko sudsko vijeće zaključilo je kako je optuženik 'Kristijan Rahimovski počinio kazneno djelo prijetnje prema bliskoj osobi, bivšoj supruzi Ivi Škobić za koje ga je i proglasio krivim'.

U presudi piše 'Prvostupanjski sud prilikom odabira vrste i mjere kazne za optuženika pravilno vrednovao olakotne okolnosti i to da je otac troje malodobne djece, te njegovo korektno držanje tijekom postupka, a od otegotnih okolnosti njegovu dosadašnju osuđivanost, prekršajnu i kaznenu, te okolnosti u kojima je počinjeno kazneno djelo, a koje su od značaja za odmjeravanje kazne. I ovaj drugostupanjski sud smatra da će se kaznom zatvora u trajanju od osam mjeseci, te izrečenom uvjetnom osudom uz vrijeme provjeravanja od dvije godine, kod optuženika postići svrha kažnjavanja i bez izvršenja kazne zatvora, tako da se ubuduće suzdrži od činjenja kaznenih djela, kao i da je izrečena kazna razmjerna stupnju krivnje optuženika'.

Tako je presuđeno protiv sina poznatog pjevača Akija Rahimovskog 30. listopada prošle godine. Inače, Iva Škobić bivša je druga supruga Kikija Rahimovskog. Tijekom braka s pjevačem uzela je njegovo prezime a dobili su i sina. Za medije je tijekom braka izjavljavala kako 'Akija nikada nije upoznala, jer pjevač sinu nije bio niti na svadbi te da Aki čak nikada nije vidio svog desetomjesečnog unuka Filipa. Odnos oca i sina poremećen je, navodno, zbog toga što je Aki Kikija počeo zanemarivati još dok je mlađi Rahimovski bio dječak'. Tako je iskazivala bivša gospođa Rahimovski koja je ishodila sudsku presudu za prijetnje i nasilje bivšeg supruga. Poznato je kako je Kiki u prvom braku s Nikolinom Janošević  dobio sina Davida.

U lipnju 2010. Iva Rahimovski bila je u medijima jer je tada njezin suprug bio pobjednik Farme Nove TV s 250 tisuća kuna nagrade a ona je s majkom i djetetom bila žrtva prometne nesreće u kojoj je sve dobro prošlo. U proljeće 2019. objavljeno je kako je nakon ljubavnog kraha s majkama dvojice njegovih sinova, glazbenik Kristijan Rahimovski pronašao treću bračnu sreću s učiteljicom njemačkog jezika Sonjom Bajić koja mu je prije rodila kćerkicu Viktoriju. Vjerojatno će pjevač nakon ove presude odustati od loše prakse prema bivšim bračnim partnericama jer će imati na umu i dobrobit svoje malodobne djece. 

Općinski kazneni sud u Zagrebu objavio je pravomoćnu presudu 7. siječnja 2021.