Naša domovina svakim danom sve je bogatija za desetine novih blokiranih, ovršenih, bankrotiranih. Možda uskoro uđemo u Guinnessovu knjigu rekorda po broju stanovnika koji su u minusu ili nesposobni za plaćanje dospjelih računa. No, uz one koji uistinu nemaju za platiti uvijek se pronađu i poznate face koje vjerojatno pogube ili negdje zametnu svoje račune.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Iako je Odvjetnički ured Hanžeković i partneri rješenje o ovrsi Zagrebačke čistoće nad Nenadom Ninčevićem dostavio sudu zadnjeg dana prosinca 2019. godine to je rješenje postalo pravosnažno tek u veljači 2021. godine. Naime, ime poznatog glazbenika Nene Ninčevića oglašeno je na sudskoj oglasnoj ploči 5. veljače ove godine. Glazbenik komunalcima duguje 271,86 kn. Na taj je iznos pridodano 300 kuna odvjetničkih i javnobilježničkih troškova te predvidivi trošak u iznosu 243,75 kn.

Ovrha Ninčeviću prijeti i zbog dugova za vodu. Naime, zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja, preko javne bilježnice Katice Valić, 7. veljače prošle godine poslala je na sud ovršni prijedlog i to zbog neplaćenih računa od siječnja do lipnja 2019. godine u ukupnom iznosu od 1.071,61 kuna. Na taj su iznos pridodani troškovi ovrhe i javnog bilježnika pa se Ninčevićev dug popeo na dodatnih 610 kuna. Dugovi za koje se tereti Ninčevića nastali su u njegovom stanu u Klanječkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci.

Što se pak tiče Gorana Bregovića i on se našao pred ovrhom zbog neplaćenih računa zbog vile u Kosirnikovoj u Zagrebu a koju je prošle godine prodao novim vlasnicima. Zanimljivo je kako je ovršni prijedlog za njega predan iz Odvjetničkog ureda Hanžeković i partneri istog dana kao i za Ninčevića, 31. prosinca 2019. Radi se skoro i o istom iznosu. Naime, Zagrebačka čistoća potražuje od Bregovića 297,22 kn. Dugovi sežu od veljače 2019. pa do lipnja iste godine a potraživanje je postalo ovršno.

Samim tim, odvjetnici i od Bregovića potražuju dodatnih 300 kuna nastalih troškova bilježnika i odvjetnika te 243,75 kn predvidivih troškova.Inače, na adresi te vile koju je kupio od bivšeg hrvatskog premijera, pokojnog Hrvoja Šarinića, Bregović je imao registriranu djelatnost samostalnog umjetnika. Što se pak tiče Ninčevića, i on je u Klanječkoj ulici u Zagrebu u veljači 2008. registrirao tvrtku Ninčević studio a koju je otišla u stečaj u prosincu 2016. godine. Direktorica uz njega bila je i njegova kćer Lola Ninčević Ive koja je već s 18 godina rodila svoje prvo dijete te tako osigurala glazbeniku da postane najmlađi djed na hrvatskoj estradi.

Osim te tvrtke Ninčević je bio 2010. osnivač 'Naše bile štorije' zajedno s Goranom Karanom. Ta je splitska tvrtka otišla u stečaj u lipnju 2017. godine. Potom je 2012. Ninčević sa Slovencem Jurom Paušerom te Vukovarcem Ozrenom Jakovcem u Zagrebu osnovao građevinsku tvrtku Eko-stil koja je i danas aktivna. Iste godine u Opatiji je s partnerima: Asimom Hodžićem iz Švicarske, Tomislavom Matićem iz Zagreba i Jedinkom Tomasom Tolom iz Crikvenice osnovao u Opatiji In-Tech centar ali je i ta tvrtka skončala u stečaju u veljači 2016. godine.

Devedesetih je Ninčević poslovao preko tvrtke koja se zvala po njegovom bendu. Bila je to splitska tvrtka osnovana 1998. a ugašena 2012. koja se zvala Tutti Frutti Company. Također, Ninčević je poslovao preko još dvije tvrtke koje su nosile naziv po njegovim hitovima. Prva se zvala Stvari lagane i otišla je u stečaj u siječnju 2018. a druga je aktivna i danas i zove se Krila leptira. U toj splitskoj tvrtki osnivač je Jadran Ninčević a Neno je direktor. Pjevač i kantautor je već pričao o tome kako je studirao građevinu ali da je odustao kada je skladao svoj prvi hit. Tvrtke koje je osnivao s partnerima bavile su se građevinom pa je tako kroz biznis dobio priliku realizirati se i kao građevinac. Sada i njemu i Bregoviću preostaje plaćanje račune za ovrhu kako bi izbjegli pljenidbu novca ili pak ovrhu druge unovčive imovine.