Koliko ste puta tijekom korone pomislili da biste s enajradije preselili na neki egzotični otok i tamo najradije ostali do ova pandemija ne prođe. Neki sretnici dubljeg džepa pokušali su spas od korone i novog normalnog pronaći na rajskom otoku u Africi no to se nije pokazalo ko najbolja ideja. Naime, niti komad raja Next Paradise u Zanzibaru koji je proslavila Severina nije moguće pobjeći bez rizika da od tamo ne donesete južnoafrički soj.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nakon britanskog soja korona virusa u Hrvatskoj i Sloveniji potvrđen je južnoafrički soj i tok kod svije osobe koje su se vratile iz Zanzibara. U Sloveniji su vlasti upozorile i dale upute svima koji planiraju putovanja da se suzdrže od toga i put ostave za neka bolja vremena. Isto je rečeno i u Hrvatskoj. O tom se soju prvi put počelo govoriti u našem susjedstvu kada se iz Afrike vratio jedan slovenski liječnik.

Inače, zadnjih godina Zanzibar je postao hit odredište za brojne osobe iz Slovenije i Hrvatske poglavito turistički resort imena Next Paradise. Ta se destinacija reklamira kao komadić raja a postala je poznata nakon što je tamo po svoje 'afričko vjenčanje' otišla Severina u vrijeme kada je cvjetala njezina ljubav s Igorom Kojićem. Bilo je to u prosincu 2018. godine, tri godine nakon njihovog vjenčanja i to je bio njihov treći zajendički obred.

Očito su se tamo, među znamenito pleme Masai, Severina i Kojić zaputili ne grlom u jagode već zato što su tamo pronašli ljude s ovih prostora. Naime, suvlasnice tog turističkog raja su Mariborčanke Marina Božič Lanza i Kim Božič. One vode tamošnji boutique resort Next Paradise koji se nalazi tik uz bijelu pješčanu plažu s palmama na Indijskom oceanu uz sami koraljni greben, a smješten je uz plažu s bijelim pijeskom i palmama s pogledom na Indijski ocean.

Na internetu se Next Paradise reklamira tako da bi čovjek tamo poželio pobjeći od korone i ostati do kraja života. na njihovoj web stranici piše 'Prestani sanjati počni živjeti'. No vrag, odnosno korona ne spava pa je i bijeg u tropski raj kompromitiran pandemijom. Pogledajmo kako su brojni ljubitelji tropskih putovanja dosad bili privučeni oglasima sljedećeg i sličnih sadržaja za Next Paradise:

'Ima tropski vrt, vanjski bazen i restoran. Klasične sobe imaju klima uređaj, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima i sef. Svaka soba ima pogled na more i mini bar. Kupaonice sadrže besplatan kozmetički pribor. A la carte restoran sa slamnatim krovom objekta Next Paradise poslužuje jela sa svježim morskim plodovima te mediteransku i lokalnu kuhinju. Na zahtjev su dostupni posebni dijetalni jelovnici. Osoblje pulta za organizaciju izleta može pomoći pri organizaciji izleta i prijevoza iz/do zračne luke. Masaže su dostupne na zahtjev i uz nadoplatu, a resort nudi besplatnu uslugu najma bicikala. Također je dostupan besplatni bežični internet (WiFi). Međunarodna zračna luka Zanzibar udaljena je 52 km' - piše u oglasima uz Next Paradise.

Zanzibar je inače otok u Tanzaniji na istočnoj strani Afrike. Poznat je po tome što se na njemu rodio Freddie Mercury koji se rodio kao Farrokh Bulsara. On je inače rođen u iranskoj obitelji koja je živjela u Indiji i bili su sljedbenici zoroastrizma. Zanzibar je sve do pandemije bio hit destinacija među ljubiteljima putovanja u topla mora poglavito usred zimske sezone. Popularnosti Next Paradisea naravno je porasla nakon Sevinog afričkog vjenčanja no svu tu slavu koju je stvorila Seve južnoafrički soj Covida-19 prijeti uništiti preko noći.