Kultni par hrvatske nogometno-manekenske scene koji je tijekom više desetljeća bračnog staža prolazio uspone i padove odlučio je reći zbogom bračnim vodama. Prije nego što su javnosti objavili tu vijest živjeli su u inozemstvu gdje su i nastale senzacionalni kadrovi videa u kojima je atraktivna Leonarda Boban ogolila svoju fatalnu zavodničku crtu.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Godinama su Leonarda i Zvonimir Boban mnogima bili uzor bračnog i ljubavnog sklada. Nekadašnji kapetan Vatrenih Zvone Boban potvrdio je kako su se on i Lea razišli  te da žive odvojeno. Rekao je i kako će  'nastaviti zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugom. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način. Više se nećemo očitovati o ovoj temi za koju smo mislili da nikada neće doći u naš život' – rekao je za Večernji list.

Zvone i Leonarda upoznali su se 1989. godine, a vjenčali su se u Milanu 1993. godine. Upoznali su se u butiku Scorpion Milana Šečkoviča u središtu Zagreba što smo spomenuli u ranijem članku o Šeščkoviću i njegovom impresivnom hrvatskom i inozemnom bogatstvu. Par je posvojio četvero djece, a 2009. godine postali su i biološki roditelji djevojčice Ruže. Unatrag nekoliko godina živjelu su u inozemstvu. Zvone je do od srpnja 2016. ipnja 2019. obavljao dužnost glavnog savjetnika predsjednika FIFE Giannia Infantina. Tada se s cijelom obitelji preselio u Švicarsku. Od lipnja 2019. sve do 7. ožujka 2020. bio je sportskog direktor AC Milana. Potom je u prošli mjesec objavljeno kako odlazi je prvi put u povijesti imenovan netko na funkciju šefa nogometa u UEFA-i.  Ta je čast pripala Zvoni Bobanu a iza toga je stajao predsjednik UEFA-e slovenski odvjetnik Aleksander Čeferin.

Dakle, zadnjih godina Lea i Zvone u Hrvatskoj su imali zajedničku tvrtku u Zagrebu što smo spomenuli u prethodnom članku ali su živjeli su inozemstvu. Na poticaj Ljiljane Kanižajec Kajfež zv. Mitzi, Zagrepčanke koja godinama živi u Švicarskoj te radi za modnu kuću Dior, Lea je snimila nakon dugo godina modne editorijale. Radilo se o kampanji za kupaće kostime snimljene u srpnju 2019. koji su pokazali da je i dalje u više nego izvrsnoj formi. Mediji su to nazivali novi početak Leonarde Boban te oduševljeno hvalili njezin izgled u pedesetim godinama. No, snimanje za kupaće kostime nije bio jedini modeling posao koji je napravila Lea Boban tijekom života u ŠvicarskojZürichu.

Odnosno u tamošnjoj najekskluzivnijoj četvrti za život Zollikon. Naime, u tom otmjenom mjestu na obalama Ciriškoj jezera živjeli su Bobanovi dok su kao obitelj živjeli pod istim krovom. kao što smo već napisali poziranje u bikinijima nije bio jedini Lein angažman. Ona se naime okušala i kao glavna zvijezda video spota čiji je autor poznati švicarski modni snimatelj albanskih korijena. Njegovo ime je Shkelzen Konxheli. Radio je mnoge  svjetske marke i časopise poput: Dsquared2, Vogue, Elle, Cosmopolitan, Lofficiel... kao što i sam navodi na svojim službenim stranicama. Za njega je Lea pozirala više puta od čega je on napravio jedinstveni video uradak. Iz istoga se vidi kako je Leonarda velika ljepotica i zavodnica i s pola stoljeća života.

Konxxelli je snimao Leonardu na švicarskim ulicama noću, pomno sređenu u limuzini, u kineskom restoranu, uredu.... Lein outfit naglašavao je zavodljivu i fatalnu stranu njezinog karaktera. Istodobno, kadrovi spota otkrivaju nesputanost, potrebu da bude lijepa, zavodnička, oslobođena okova. Spot demonstrira i nesputanost i ljepotu ponovno otrkivene slobode i novih početaka. promatrajući kadrove iz tog spota u svjetlu činjenice o rastavi može se zaključiti kako je Leonarda samom svojom pojavom u tom spotu na neki način vizualno demonstrirala poriv koji je očito već postojao u njoj. Potrebu emancipacije, oslobođenosti, novog početka. Novu životnu stranicu Leonarda Boban očito otvara puna unutarnje ljepote, potrebe za bude zamijećena i voljena te da iste takve emocije podijeli u životu koji slijedi nakon teške ali i vjerojatno istodobno oslobađajuće odluke.