Brojni hrvatski nogometaši ostvarili su sjajne karijere u zemlji i inozemstvu. No, neki nisu imali sreće ili su podlegli porocima. Jedan od talentiranih Dino Drpić najprije je upao u ralje kocke, dugova a sudeći po zadnjoj optužnici ima i problema s opijatima.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na sudskoj oglasnoj ploči 5. svibnja ove godine istaknuto je ime Dine Drpića. Okrivljen je zbog prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Pozvan je na glavnu raspravu koja je planirana za  28. svibnja 2021. na  Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu. U pozivu je pozoren kako je dužan sud odmah izvijestiti o svakoj promjeni adrese ili  boravišta. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju mu ne može dostaviti zbog navedenog ili zbog očitog izbjegavanja primitka istih, istaknuti na oglasnu ploču suda, te će se protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču, dostavu smatrati uredno obavljenom.

Dalje se u pozivu navodi kako je dužan osobno pristupiti ispitivanju. Ukoliko se Drpić ne odazove pozivu ili ne opravda izostanak ili pak ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog s time da će snositi troškove. Navedeno je kako se glavna rasprava može održati ali i donijeti presuda bez njegove nazočnosti. Sutkinja Gordana Jurinić Manzin napisala je kako ima 'pravo uzeti branitelja po svojem izboru koji može biti nazočan ispitivanju, ali se rasprava neće odgoditi zbog braniteljeva nedolaska te da može sudu dostaviti i pisanu obranu'.

Na sudskoj ploči pozivi se istaknu obično kada stranka u postupku izbjegava preuzeti poziv. Vjerojatno je sud prije objave na oglasnoj ploči suda pokušao dostavu u zagrebačku Ulicu Vince u kojoj žive bivši supružnici Dino Drpić i Nives Celzijus i to pod zajedničkim krovom. Par se, kao što je poznato rastao 2014. godine, ali imaju dvoje djece školske dobi. Poznato je kako pjevačica i članica žirija Tvoje lice zvuči poznato te bivši posrnuli nogometaš imaju korektne odnose zbog djece o čemu je ona sama govorila u medijima. No, vlasničke knjige svjedoče kako su  imali spor zbog imovine i dva luksuzna stana u novogradnji u Šestinama ali i o financijskim repovima.

Očito su godine turbulentnog življenja ostavile tragove vidljive i u teretovnici njihovih nekretnina. Podsjetimo kako je sama Nives Celzijus govorila kakve je situacije prolazila u braku kada su joj opaki kamatari, kojima je Dino zbog kocke ostao dužan, došli na vrata. No, na sreću sada, barem kao bivša supruga Drpićeva, više ne mora osobno rješavati njegove neraščišćene račune. S druge strane iz teretovnice je vidljvo kako hipotekarna prava na njihovim stanovima ima B2 kapital  i to temeljem javnobilježničke ovjere upisan u kolovozu 2007. s iznosom potraživanja od ogromnih 9,5 milijuna kuna. 

Bivši supružnici a danas zajednički roditelji po pola su uknjiženi na dva luksuzna stana. Prvi stan je četverosobni na prvom katu s dva parkirališna mjesta stambene površine 117,23. Drugi stan je trosobni stan u potkrovlju također s dva parkirališna mjesta stambene površine 97,30 čm. U teretovnici je uz njihov četverosobni stan upisana i ovrha Republike Hrvatske od 30. travnja 2014. sa zakonskim zateznim kamatama počevši od 06. prosinca 2013. do isplate. Na istu je upisana i ovršivost tražbine. Povijesni vlasnikčki izvadak nam otkriva da je vlasnik oba stana bio Dino Drpić koji ih je kupio 2007. godine od tvrtke Gog gradnja.

No, očito je Nives Zeljković alias Celzijus uspjela u sudskom sporu koji je pokrenula protiv Dine Drpića na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu o čemu svjedoči zabilježba upisana u vlasnički list u svibnju 2017. godine. Temeljem sudske presude iz travnja 2018. polovična vlasnica oba stana uz Dinu je postala i njegova bivša supruga, odnosno majka njihovo dvoje djece. Nives Zeljković formalno je regulirala suvlasništvo nad oba bivša Drpićeva stana u studenom 2019. godine. Inače i ime Nives Zeljković može se naći na oglasnoj sudskoj ploči. No, tu se radi samo o stečaju tvrtke Temperatura u kojoj je svojedobno bila odgovorna osoba.

Ta je tvrtka, koja je očito dobila ime kao asocijacija na Celzijus otišla u stečaj u travnju 2016. godine. Od tada Nives Celzijus nije imala poslovnih pothvata preko privatne tvrtke registrirane na svoje ime. Očito je pred bivšim supružnicima još jedno turbulentno razdoblje. U problemu zbog kojeg mora na sud bivši Dinamovac očito će trebati i pomoć bivše supruge budući je i njoj u interesu, zbog njihove zajedničke djece, da se Dino problema koji ga je netom doveo na sud riješi na što učinkovitiji način.