Hrvatska je zemlja prezaduženih, ovršenih, blokiranih, bankrotiranih.... Sudski registri svjedoče kako ta nemila sudbina ne pogađa samo nepoznate građane Lijepe naše već su s prijetnjama financijskog kraha suočeni brojni poznati i uspješni stanovnici Hrvatske. Prije dvije godine i Loredana Bahorić bila je dulje od tri godine u blokadi i dugovima.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Loredana Bahorić dobro je znano ime zagrebačke i hrvatske modne scene. Dizajnerica rođena u Šibeniku u mladosti je bila i manekenka a potom ju je proslavio brend originalne odjeće Charlie. Prvi butik otvorila je 1987. u  Šibeniku a dvije godine poslije u Zagrebu u Vlaškoj 47, gdje se nalazi i danas. Vlasnica je tvrtke Charlie - Loredana Bahorić u kojoj je direktor njezin sin Tomislav Bahorić. I on je modni dizajner koji se bavi kreiranjem minimalističkih odvjevnih kombinacija i za muškarce.

Budući da je ime Loredane Bahorić simbol uspješnog modnog brenda tim smo bili više iznenađeni kada smo vidjeli njezino ime na sudskoj oglasnoj ploči u kategoriji stečajevi potrošača. Radilo se o objavi presude Općinskog suda u Šibeniku koju je donio sudski savjetnik Goran Roţić, u jednostavnom stečajnom postupku nad imovinom potrošača Loredane Bahorić. Uz ime naše poznate dizajnerice bila je upisana njezina šibenska adres. Naime, ona je zadnjih godina zagrebačku adresu i službeno zamijenila rodnom šibenskom.  

Objavljena je presuda donešena 6. svibnja 2021. Sudac Rotić odbio je prijedlog Financijske agencije. U obrazloženju piše kako je 6. svibnja 2019. taj sud zaprimio Finin prijedlog  za provođenje osobnog bankrota Loredane Bahorić  te je zatraženo očitovanje same dužnice o provedbi tog postupka. Kreatorica se nije u traženom roku od 15 dana očitovala o Fininom zahtjevu. Financijska agencija pokreće zahtjev za osobni stečaj kada neki dužnik ima osobnih dugova u iznosu do 20.000 kuna i to u duljem neprekinutom razdoblju, odnosno dulje od tri godine.

No, od proljeća 2019. kada je upućen Finin zahtjev Općinskom sudu u Šibeniku do 6. svibnja 2021. očito je kako je Loredana Bahorić izmirila svoje obveze te izašla iz blokade. Zbog toga je Općinski sud u Šibeniku odbio Finin zahtjev. Sada se nakon izlaska iz financijskih neprilika poznata modna dizajnerica može vratiti u miru lansiranju novih odjevnih linija koje zasigurno poklonici njezinog pročišćenog dizajna željno iščekuju.