Ponovno se potvrđuje ona narodna kako nevolje stižu u koloni. Pjevaču kojeg život nije mazio zaprijetila je treća ovrha. Nakon ovrhe zbog neplaćenih računa za smeće i TV pretplatu sada mu je stigla nova zbog neplaćenih računa za struju.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

HEP Elektra ima čitavu vojsku odvjetnika i javnih bilježnika s kojima surađuje u prisilnim naplatama svojih potraživanja. Iskusit će to na svojoj koži i poznati pjevač Zdravko Škender. Zagrebački odvjetnički ured Dražena Jerkovića u suradnji s javnim bilježnikom Brankom Jakićem sastavio je ovršni prijedlog na pjevačevo ime. HEP Elektru zastupa Predrag Bogičević, direktor koji je uhljebljen u mandatu bivšeg predsjednika HNS-a i bivšeg ministra gospodarstva u premijerskom mandatu Ivana Vrdoljaka.

Očito se iskazao kao direktor Elektre pa je tako kao kadar iz Osijeka zadržan i u mandatu HDZ-ove Vlade. Škender je prema dokumentu HEP-u trebao podmiriti 1.911,24 kn do listopada 2020. Traže ga da dug podmiri u roku osam dana. Osnovnom dugu pridodano je 350 kn na ime troškova odvjetnika te 460 kn javnobilježničkih troškova. Zaračunati su mu i predvidivi troškovi odvjetnika u iznosu  468,75 kn te javnog bilježnika u iznosu 544,05 kn. Dakle, Škendera će ova ovrha, koju HEP predlažu općenito na imovini ovršenika koštati skoro duplo.

Prema priloženoj dokumentaciji Škender duguje mjesečne rate za struju od listopada 2019. do kolovoza 2020. godine za svoj zagrebački stan u Ulici Grada Chicaga. Na tu adresu mu je već pristigla vrha zagrebačke Čistoće o čemu smo već ranije pisali te ovrha zbog neplaćene HRT pretplate što smo obradili u prethodnom članku. Iako su dugovi nastali prije korone postavlja se pitanje kako će ih tek sada platiti kada pjevači nemaju nikakvih nastupa i jedva mogu egzistirati i bez dospjelih ovrha? Poznato je kako HEP nakon ovršnih prijedloga pokrene mehaniza i isključenja struje pa se nadamo kako će pjevač uspjeti izmiriti dugove da mu se ne dogodi i taj najgori scenarij.