Kada se sarajevski glumac Miraj Grbić sa suprugom Marijom Omaljev zaputio u filmsku meku Hollywood prvi partner postao mu je Zagrepčanin Neb Chupin koji se ranije zvao Nebojša Čupin. Taj poduzetnik i filmski producent poznat je i kao vlasnik brenda Dida Boža koji je ime dobio po njegovom djedu iz Vodica.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na sudskoj oglasnoj ploči oglašeno je ime Neba Chupina (57). Radi se ovršnom prijedlogu koji je na sud stigao sa žigom odvjetničkog društva Smolčić i partneri i javnobilježničkog ureda Lucije Popov iz Zagreba. Ovrhovoditelj je Klinički bolnički centar Zagreb kojeg zastupa ravnatelj i HDZ-ovac Ante Ćorušić. Ovrha nad Nebom Chupinom provodi se zbog samo 27,03 kuna duga koji datiraju još od prosinca 2019. godine. Na taj mizerni iznos pridodani su troškovi ovrhe, javnog bilježnika i odvjetnika pa zbroj nastalih i predvidivih troškova iznosi čak 709,38 kuna.  Inače, Chupin već desetljećima živi u Americi. Već smo objavili članak kako je Ćorušić pokrenuo ovrhu i nad kćeri pokojnog Gojka Šuška.

Tamo je otišao u dobi od 22 godine, studirao je u Bostonu za inženjera a potom je napravio poslovnu i producentsko-glumačku karijeru. Glumio je u više akcijskih filmova. U Americi, odnosno Miamiju, vlasnik je tvrtki The Islander Film i Dalmatia Importer Group. Poduzetni Zagrepčanin posjeduje i apartman u North Bay Villageu koji se nalazi nadomak Miamija. Chupin zadnjih godina razvija poslovno i glumačko partnerstvo sa sarajevsko-zagrebačkim bračnim i glumačkim parom, Marijom Omaljev i Mirajem Grbićem. Miraj je kod nas najpoznatiji po ulozi ludog Čombeta iz TV serije Lud, zbunjen, normalan. Mariju Omaljev publika pamti po brojnim ulogama u hrvatskim telenovelama Ruži vjetrovaDolini sunca i Zauvijek mladi

Taj par zadnjih 7,5 uglavnom živi u Los Angelesu. U Hrvatskoj je par u kolovozu pretprošle godine osvanuo i na jumbo plakatima udruge Prijatelji životinja. Par Omaljev Grbić u Los Angelesu je osnovao privatnu tvrku Velvet Elephant Productions. Registrirali su bili i web stranicu velvetelephantproductions.com. Klikom na tu stranicu moglo se pristupiti naslovnoj fotografije na kojoj je Marija Omaljev u romantičnom izdanju i s natpisom "Beauty and the Queen". Na najvećoj svjetskoj internetskoj filmskoj bazi imdb.com ista slika bila je postavljena kao poster za kratki film - komediju istog naziva. Dakle, u prijevodu Ljepotica i kraljica.

Navedeno je kako se radi o preprodukciji a da u filmu glume Mara Omaljev i Neb Chupin. U Hrvatskoj  je Chupin vlasnik tvrtke Hermes International iz Zagreba zajedno sa  Sadife Aliti. Ona je obiteljski povezana sa Jonuzom Alitijem, vlasnikom zagrebačke slastičarnice Centar a koji je bio poznat i kao direktor Zagreb Ladies OpenaJonuz Aliti je zajedno s Chupinom 2013. i osnovao Hermes International sa sjedištem u Turčinu kraj Varaždina. Tamo se i proizvodi asortiman proizvoda s imenom Dida Božo a koji uključuje i domaće pekmeze od smokava, ajvara i druge proizvode tradicionalne recepture.

Chupin je svojedobno je izjavljivao kako brand Dida Boža prodao Amerikancima ali sudeći po podacima iz sudskog registra to mu nije uspjelo. Chupin je glumio u akcijskim filmovima i nekim američkim TV serijama. On je posve suprotan lik od Miraja Grbića. Za razliku od Čombeta koji djeluje kao infantilni bedak, Chupin se fura na opasne akcijske face. Ukoliko novi filmski kompanjoni Grbić-Omaljev-Čupin pronađu lovu za film zasigurno će biti zanimljivo vidjeti tu komediju na filmskom platnu. Dotad će morati i razriješiti ovrhu koja, nažalost, još jedno dokazuje kako sitni dug manji od 30 kn u Hrvatskoj sa skupim ovršnim tarifama lako naraste na troznamenkasti iznos.