Kekinu nije bilo lako odrastati bez roditelja i boriti se za opstanak kada je s 15. godina njegova majka otišla u gastarbajterski život u Njemačku s njegovim mlađim bratom a on odlučio ostati sam u nedovršenoj kući iznad zagrebačkih Gajnica. No, gubitak oca u ranim danima i borba s avetima mladosti donijela je Kekinu glazbeni uspjeh jer je uspio sublimirati krik turbulentnog života u hitove no jedino se morao suočiti s posljedicama nedostatka pažnje prema dokumentima koji život znače.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prošle godine poslali smo podulji upit Mili Kekinu na koji nikada nije odgovorio. Među ostalim pitali smo ga i za gubitke osobnih dokumenata. Naime, prema podacima iz Narodnih novinaKekin je čak 7 puta gubio osobne dokumente. Tako je 6 puta prijavio gubitak osobne iskaznice te jednom zdravstvene iskaznice. Važne osobne dokumente gubio je u periodu od 1992. do 2015. godine. Prvo je 1997. prijavio gubitak osobne, potom zdravstvene 2002. a onda je redom 2009., 2010. 2012., 2014. i 2015. izgubio osobnu. Kekin je tvorac brojnih hitova i njegovo turbulentno odrastanje uspio je artikulirati kroz glazbu i svoje pjesme.

No, očito su konfuzne situacije kroz koje je prošao ostavile traga na njegovu koncentraciju i pažnju pa se zato više puta od prosječnog građanina naše zemlje morao suočiti s onim ružnim osjećajem kada vam zatreba osobna za identifikaciju a shvatite kako ju je negdje u vašem životnom košmaru koji pokušavate transformirati u red 'popapala maca'. Kekin je u fokus zadnjih tjedana došao i kao tvorac himne za Možemo. U predizbornom spotu Sretni ljudi sudjelovali su svi od Kekina preko njegove supruge Ivane, predsjednica stranke Nova ljevica, pa do izbornih kandidata i lidera Možemo.

Iako se Kekin čini samo kao glazbenik ljevčarskih uvjerenja kroz priču koju smo prethodno objavili o milijunskom kreditinom aranžmanu koje je imao s Hrvatskim društvom skladatelja u čijem su vodstvu tada sjedili i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović ali i Miroslav Škoro vidljivo je kako u njegovoj karijeri nema zapreka za suardnju s osobama svih mogućih političkih uvjerenja ili angažmana. Također, objavili smo i priču o traumama njegovog mlađeg brata koje je predočio u knjigu gdje je opisao kako je nakon pakla droge pronašao smiraj u Njemačkoj gdje je štićenik Crvenog križa koji mu i omogućuje predstavljanje njegovog rada. Možda se knjiga Ivana Kekina uskoro pojavi i u Hrvatskoj što bi zasigurno pobudilo interes brojnih čitatelja.