Dok čekamo objavu imovinske karticu zastupnice stranke Zagreb je naš koja je ušla u Sabor kao zamjena novoizabranog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića ukazala nam se jedinstvena prigoda snimiti glumicu i političarku u zanimljivom društvu. Imovinska kartica će hrvatskoj javnosti pokazati kako je u Sabor iz platforme Možemo ušla jedna od najbogatijih političarki a naše slike pokazuju kako se oko Urše otimaju brojni lovci na funkcije ne bi li se preko nje uhljebili u atraktivnim foteljama

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Urša Raukar - Gamulin godinama je većinu vremena koji nije provela glumeći utrošila na različite prosvjedne i promotivne aktivnosti s ekipom koja je sada okupljena pod platformom Možemo. Tako ju godinama nismo imali prigodu vidjeti kako vuče kolica s placa. No, Uršina kolica nisu bilo kakva kolica. Nisu to one platnene vreće smještene na 4 kotačića koja drndaju od Dolca središtem metropole. Uršina kolica su od isprepletnog pruća od kojeg se uobičajeno rade košare. Takvu je košaru nekoć imala i Barica, kumica kojoj je spomenik podigao pokojni gradonačelnik Milan Bandić.

Moguće da je Urša pletena kolica odabrala zbog toga što je ekološki osviještena političarka koja ne želi plastiku u svojoj blzini. No, nije isključeno da je kolica za plac na kotačima odabrala u znak poštovanja prema svim kumicama i Baricama koje su ne tako davno na svojim glavama prtile grincajge, sirek i vrhnje. Što god da je u pozadini tog izbora, Urša je izborom kolica pokazala da ima stila. No, iako smo prvo zamijetili Uršu i pletena kolica ipak je pravo iznenađenje tek uslijedilo. Naime, Urša je u povratku s placa skrenula u kafić Argentinu koji se nalazi na početku Tkalčićeve ulice.

Tu ju je za stolom već čekao markantni sredovječni muškarac koji je ljubazno, kavalirski skočio čim je ugledao Uršu i pomogao joj se smjestiti na stolac. Urša i markantni muškarac, za kojeg ćemo naknadno doznati da je Tomislav Paškvalin, djelovali su vrlo prisno. Uspjeli smo ih snimiti zajedno no bilo bi nepristojno da smo kvarili njihovu nedjeljnu idilu uz kavu. Pouzdan izvor nam je dojavio kako Paškvalin koji je inače direktor tvrtke Danuvius Marine, poznatije kao marina u Tribunju, lobira kod Urše ne bi li ga Možemo i novi gradonačelnik Tomislav Tomašević ustoličio u unosnu fotelju čelnika Zagrebačkog sportskog saveza

Paškvalin je od 1997.-2008. bio direktor Olimpijskog centra Bjelolasica. Pola godine tijeom 2007. bio je i zastupnik Javne ustanove Hrvatski olimpijski centar. Bio je i predsjednik NO-a tvrtke Banovci za poljoprivrednu proizvodnju ali na toj ga je funkciji naslijedila Maja Paškvalin. Od 2003. do 2007. bio je i član NO-a Chromos Agro ali i na toj ga je funkciji zamijenila supruga Maja Pašvalin. Bio je obnašatelj dužnosti Centra za istraživanje i razvoj športa ali u tom je entitetu završio kao likvidator što zorno svjedoči o uspješnosti Paškvalinovog upravljanja u sportskim subjektima.  Spomenimo i to kako su osnivači Danuvius Marine Jelena Rubeša Bilobrk, Robertino Bilobrk te Adriatic Island Group Yachting.

Zastupnik te tvrtke je Milos Milicsevics, inače nasljednik mađarskog investitora Laszla Attile Kerekesa koji je ulagao u turistički sektor u Hrvatskoj zadnjih desetljeća ali iza kojeg su i brojni repovi. Milicsevics je inače iz Budimpešte i zastupnik je hvarske turističke tvrtke Jelsa d.d.  Što se tiče Paškvalina vrijedno je spomenuti i kako je bio i pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja i sporta od 2014. do 2017. godine. Dakle, njegov mandat je započeo u vrijeme premijera Zorana Milanovića a nastavljen u mandatu Tihomira Oreškovića. To nam nedvojbeno sugerira kako je Paškvalin vrlo ambiciozan a i oni koji ga poznaju kako je predani lovac na sportske funkcije.

Protiv Paškvalina je čelnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša podigao kaznenu prijavu i predao je DORH-u u vrijeme dok je bio pomoćnik ministra zato što im je uskratio 25 milijuna kuna. Kaznena je prijava podnesena 2015. dostupna na jednom portalu.  Za kraj spomenimo jednu usporednu situaciju. Svojedobno je supruga Tomislava Karamarka, u vrijeme dok je njezin suprug bio predsjednik HDZ-a a ta stranka osvojila izbore, bila meta raznih predatora koji su preko nje pokušavali osigurati pozicije ili poslove.

Tako je Ani Karamarko na noge u slastičarnicu Torte i to u Kaptol centru redovito dolazio Ivan Mišetić, otac Plenkovićeve najbliže suradnice Tene Mišetić. Očito se u Hrvatskoj samo mijenjaju garniture ali suštinski smo daleko od promjena. Uslijedi li imenovanje Tomislava Paškvalina na funkciju čelnika Zagrebačkog sportskog saveza bit će to brojnim lovcima na funkcije nedvojben znak na koga trebaju jurišati i kod koga trebaju lobirati žele li se ustoličiti na gradskim funkcijama u mandatu Možemo i gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Također, bit će to mogući znak trgovine utjecajem saborske zastupnice Urše Raukar na što bi po prirodi stvari trebali reagirati iz Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. No, svi koji poznaju Paškvalina kažu da je uporan i izdržljiv što mu je nasljedstvo iz vremena dok je bio vaterpolski reprezentativac i hrvatski olimpijac. Stoga je moguće da je druženje novopečene političke moćnice i Paškvalina u kafiću Argentina i dugo potrajalo te se postavlja pitanje kada je Urša stigla doma mužu Niki i sinu Luki, koji više službeno i ne živi u gornjogradskom domu Gamulinovih na Gornjem Gradu, već u maminom stanu u otmjenoj Grškovićevoj, skuhati nedjeljni ručak?