Glumci su u Hrvatskoj imali problema s likvidnošću i plaćanjem računa i bez korone kao i većina prosječno situiranih građana. No, pandemija će mnoge zaviti u crno jer je sve manje predstava, snimanja, prilika za zaradu za strane....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebačka vodoopskrba i odvodnja redovito na sud šalje prijedlog ovrha protiv neredovitih platiša. Tako je jedan ovršni prijedlog poslan na Općinski građanski sud u Zagrebu na ime našeg poznatog glumca i hobi alpinista Vedrana Mlikote. Osnovni dug iznosi 475,64 kune, a ukoliko ne bude plaćen u roku osam dana - ta će tvrtka iz sustava Zagrebačkog holdinga pokušati prvo ovrhu na Mlikotinom računu.

U slučaju da glumac nema sredstava ovrha će se provesti općenito na njegovoj imovini. Inače, direktora te zagrebačke komunalne tvrtke u ovršnim postupcima zastupa punomoćnik Eduard Omahen. Sreća za glumca ali i brojne druge dužnike te tvrtke je ta da Omahen ne zaračunava skupo svoje usluge kao većina drugih sudionika ovršnih postupaka poput razvikanih odvjetnika ili javnih bilježnika. 

Tako je Mlikoti dodatno zaračunato 220 kuna usluga javnog bilježnika i troškova ovrhovoditelja. U brojnim drugim ovršnim postupcima, poput primjerice HEP-ovih ili HRT-ovih ovrha troškovi u pravilu čak i do dva puta premaše osnovni dug. U ovršnom postupku sudjeluje i javni bilježnik Kristian Hukelj. Mlikotu se terti za neplaćene račune za vodu od prosinca 2019. do lipnja 2020. i to za njegov zagrebački stan u Sokolgradskoj ulici. U spis je priložena uplatnica na 718 kuna.

Ukoliko glumac podmiri taj iznos u zakonskom roku - izbjeći će daljnje financijske nevolje i dodatne zakonske kamate. Već smo pisali kako se Mlikoti dogodio neugodni strujni udar. Naime, Općinski građanski sud u Zagrebu 12. studenog 2020. na sudskoj ploči objavio je ovrhu nad glumcem zbog duga od 677,48 kuna. Vjerujemo kako će glumac koji se nalazi u rodnom Zagvozdu gdje se tradicionalno održavaju njegovi kazališni susreti Glumci u Zagvozdu pronaći vremena da se riješi i nagomilanih zagrebačkih dugova kako mu ovrhe ne bi postale ljetne noćne more.