Općinski građanski sud u Zagrebu 23. srpnja oglasio je ime najboljeg strijelca SP u Francuskoj '98 - traži se ovrha općenito na svoj pokretnoj i nepokretnoj imovini Davora Šukera.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Tvrtka Eko-murvica iz Crikvenice, zastupana po direktoru Lovorku Gršcu pokrenula je ovrhu nad Davorom Šukerom. Nekadašnja zlatna kopačka i famozna devetka Vatrenih iz 1998. duguje za komunalne usluge odvoza otpada. Dug je akumuliran kroz dulje vremensko razdoblje. Tako prvi Šukerov neplaćeni račun odvoza smeća datira iz listopada 2019. a zadnji nosi datum 30. studeni 2020. godine. Ovrha je Šukera sustigla zbog stana koji se nalazi u novogradnji u Ulici Knežine u Selcu.  Ovrhu vodi javni bilježnik Mladen Ježek koji je zaračunao relativno skromne troškove u iznosu od 157,38 kn. Naglašavamo termin skromne jer u Hrvatskoj ovršni troškovi kada se uključe odvjetnici i javni bilježnici nerijetko dvostruko premaše iznose osnovnog duga.

Nedavno smo pisali kako je ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić prije uhićenja ovršio Luku Modrića, aktualnog kapetana Vatrenih. Ovršna je sudbina ovog sparnog sprnja 2021. sustigla eto i Šukera. Utjeha svima kojima plave kuverte ili poštanske obavijesti pokvare ljetni odmor. Niste sami, znajte da u Lijepoj našoj, zemlji bankrotiranih, zaduženih i ovršenih građana svaki dan stotine neznanih ali i puno znanih dužnika padnu kao žrtve neplaćenih računa - bilo svjesnih ili nesvjesnih, iz nužde ili nemara.

U Hrvatskoj, mogli bismo bez zadrške reći kako samo sustav ovrha, funkcionira besprijekorno kao švicarska urica. I jedino u ovršnom svijetu nema nedodirljivih - ovršni procesi vrhunac su hrvatske demokracije - svi su pred ovrhovoditeljima jednaki bez zadrške i ikakve protekcije. Na kraju spomenimo kako Šuker, iako se u domovini nerijetko nađe i u nekim neslavnim kontekstima, u inozemstvu uživa i dalje veliku reputaciju. O tome svjedoči i naše otkriće kako je u Miamiju Amerikanac latinoameričkog podrijetla registrirao tvrtku nazvavši je Šukerovim imenom o čemu svo već pisali.

Šuker duguje za odvoz smeća za stan u Ulici Knežine u Selcu