Iako su mediji parcijalno objavljivali imena vlasnika luksuznog stambeno - poslovnog kompleksa na Cvjetnom trgu u Zagrebu zbog kojeg je svojedobno ekipa iz koje je izrastao Možemo prosvjedovala u sklopu honoriranih akcija 'Ne damo Cvjetni' nikad dosad nisu isplivala i neka poznata imena koji su platili skupe kvadrate na toj atraktivnoj lokaciji.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Centar Cvjetni koji je na tržište lansirala Hoto grupa Tomislava Horvatinčića, odnedavno stanovnika zatvora Remetinec, oduvijek privlači pozornost javnosti. Ispočetka su se mnogi pitali tko su ti najbogatiji među nama koji sebi mogu priuštiti stanovanje na toj skupoj lokaciji gdje su se kvadrati plaćali i oko 7.000 eura. Odavno su iscurila imena poput nekad prvog zaštitara u Hrvata Zlatka Marića, Marine Mamić, supruge Zdravka Mamića, ali i Daniela Vukova koji se obogatio živeći u Njemačkoj i radeći za naftnu kompaniju.

Doduše, njegovo je ime postalo poznato kada je istupio u medijima žaleći se na susjeda koji je obnavljajući svoj stan doveo do devastacije njegovog. Imperijal je pisao i kako je nekadašnja glasnogovornica i savjetnica bivše hrvatske predsjednce  postala jedna od sretnica koja je investirala u stan na prestižnoj lokaciji. Radi se o Jadranki Jureško-Kero, dopisnici Večernjeg lista čiji je suprug Domagoj Kero, Podravkin zastupnik u SAD-u i bivši hrvatski diplomat. No, sve dosad nije bilo znano i kako se bivša hrvatska Miss Anica Kovač, supruga Roberta Kovača, uknjižila na toj elitnoj lokaciji.

Javnosti je znano kako bračni par Kovač posjeduje luksuznu vilu u Babonićevoj. Prema podacima iz zemljišnih knjiga vlasnik vile je Robert Kovač. No, zato je Anica na sebe uknjižila stan na petom katu u Centru Cvjetni. Taj je stan u zemljišnim knjigama upisan kao etaža s 11 prostorija neto korisne površine 173,56 m2. Anica ga je kupila, kako se kaže 'iz prve ruke' odnosno od Hoto grupe Tomislava Horvatinčića. Sadašnji vlasnik te tvrtke Immoinvest Worldwide Limited, tvrtka je pod kontrolom Tome Horvatinčića sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim Otocima. Direktori su sada utamničeni Tomo Horvatinčić, njegov sin Krešimir te odvjetnik Željko Bekina iz Odvjetničkog društva Bekina, Škurla, Durmiš i Spjaić. Anica Kovač luksuzne kvadrate od Hoto grupe kupila je 18. listopada 2017. a uknjižila 13. studenog 2017. godine.

Zanimljivo je kako prema stanju iz vlasničkog lista nije investirala i u garažu. No, zato Marina Mamić, supruga Zdravka Mamića osim dva stana posjeduje i dvije garaže. Na njezine nekretnine neuspjelu uknjižbu pokušali su Antun Mamić i njezina kći Lucija Mamić. Inače, gospođa Mamić posjeduje stanove na drugom katu tako da nema tako impresivan pogled kao gospođa Kovač ili pak Sokol Zlatko Marić čiji je stan na četvrtom katu. Upravo život u samom srcu metropole omogućuje Anici Kovač brzinski šoping kadgod je u hrvatskoj metropoli. Tako smo ju nedavno snimili dok je na brazaka kupovala u Lei Lou dućanu pa nije stigla ni doći do kabine već se presvlačila nasred dućana.