Fina je pri tri mjeseca poslala sudu zahtjev za stečaj Tenis centra Majoli kojem je pripojena i tvrtka Rent a domaćica koju je svojedobno Iva Majoli reklamirala kao spas i rješenje svih problema koje muče poslovne žene metropole koje ne stignu pospremati ni kuhati doma.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Među imenima hrvatskih sportaša, trenera i pratećeg osoblja koje je nastupilo na XXVI. olimpijskim igrama održanima u Atlanti od 19. srpnja do 4. kolovoza 1996. prema službenim podacima HOO-a, bila su tri člana obitelji Majoli: Iva kao teniska natjecateljica, njezin brat Drago kao trener i otac Stanislav kao član tehničkog osoblja. Zasigurno nije lako Dragi Majoliju sada, 25 godina poslije od tih slavnih dana. Te daleke 1996. budućnost obitelji Majoli činilo se sve blistavima i bili su na putu da im samo nebo bude granica. Naša najbolja tenisačica svih vremena, osvojila je Grand Slam turnir Roland Garros u Parizu nepunu godinu kasnije.

No, četvrt stoljeća poslije njihovo prezime još je jednom oglašeno na sudskoj oglasnoj ploči i to ponovno u dužničkom kontekstu. Naime, ovrhu nad Tenis centrom Majoli, čiji je osnivač Ivin brat Drago zvani Dado, pokušava provesti Hrvatski telekom. Hrvatska je javnost upoznata s kroničnim dužničkim ali i drugim nevoljama koja je zadesila tu poznatu sportsku obitelj. Koliko je medijskog prostora posvećeno raznoraznim dužničkim nevoljama Ive Majoli s njezinim vjerovnicima, tvrtkom H-Abduco koja je preuzela vjerovnički paket bivše Hypo banke za neuspjeli teniski projekt Ive Majoli na Cmroku.

Iako je u posjed terena uspjela doći ugovorom s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem uz jamstvo kako će na elitnim terenima napraviti tenisku akademiju i dovoditi svjetsku tenisku i trenersku razinu - ništa se od toga nije ostvarilo. Ivi Majoli prijetila je i deložacija iz njezinog luksuznog stana na Trgu bana Jelačića ali ona je bitku s ovrhovoditeljima uspjela dobiti. Teniski projekt na Cmroku doživio je potpuni krah i nakon što je milijune ubrizgala obitelj Končar, odnosno tvrtka Nenada i Danka Končara. Iva Majoli tada je u medijima istupala hvaleći Konačereve i ističući prijateljstvo s Lenom Končar koja se na društvenim mrežama promovira s majčinim djevojačkim prezimenom Martinis.

No, projekt, odnosno vrijedno zemljište na Cmroku na kojem nikad nije zaživjela Teniska akademija Ive Majoli, je iz Končarevih vjerovničkih ruku prešao u ruke bogatih Hercegovaca. O tome kako je nećak gazde hercegovačkog Feala, koji je podlegao smrti nakon alergijskog šoka poslije uboda pčele, preuzeo teniski centar na Cmroku pisali smo već ranije. Činilo se da se Ivi Majoli posrećilo kada je ušla u Gnom projekt, o čemu smo pisali, no i to je bilo kratkoročno. No, Iva je ipak svjetski poznato ime pa ne čudi da svoju novu poslovnu sreću pronalazi na Floridi.

U tamošnjem trgovačkom registru pronašli smo njezino ime u tvrtci WTA Tour Inc. Ta tvrtka ima osam direktora ali i tri alternativna. Prvi je Ziv Gavin, drugi Brandon Burke, treći Kris Deni. Uz njihova imena upisana je Iva Majoli koja se timu pridružila 2019. godine. Svi su oni u 100 Second Avenue South u St. Petersburgu na Floridi. To je ujedno i sjedište kompanije za čije je poslovanje zadužena Courtney McBride. Glavni direktor je Steve Simon. Gavin Ziv je direktor WTA Kanada i blizak je s kanadskim tenisačem srpsko-crnogorskog porijekla Milošom Raonićem čiji je trener do 2019. bio Goran Ivanišević.

U toj je tvrtci Majolica direktorica od 2019. U isto vrijeme dobila je još jednu direktorsku funkciju na Floridi. radi se o tvrtci Wildcard 2001 LLC. koju vodi splitski poduzetnik sa floridskom adresom Jakša Mrčela i njegova supruga Idora Hegel Mrčela. U tvrtci je direktor i Goran Ivanišević. Ta tvrtka nije imala  'teniski' ime od svoga osnutka. Jakša Mrčela osnovao ju je pod imenom Gasparilla Properties. Inače, to je ime nepoznanica na našim prostorima ali ne i na Floridi. Radi se o tradicionalnoj fešti u Tampi na Floridi, odnosno znamenitoj paradi gusara. Mrčela se inače i u Hrvatskoj bavio nekretninama ali brojne njegove tvrtke neslavno su završile.

Njegova supruga Idora Hegel dugogodišnja je Ivina prijateljica. O njoj smo pisali u kontekstu osobnog bankrota. Objavili smo članak i o njezinom luksuznom floridskom domu te članak kako je prodala parcelu na Paklinskim otocima Milanu Popoviću. Floridski registar svjedoči kako je ime tvrtki iz Gasparilla Properties Idora Hegel promijenila u Mrcela Development a potom je tvrtka zadobila sadašnje tenisko ime Wildcard 2001 LLC. Poželimo sreću Ivi Majoli u njezinim floridskim projektima jer je zasigurno zaslužila nakon poslovnih krahova koji bi mnoge slabašnije od nje slomili, pronaći uzlaznu poslovnu putanju.

No, to će zacijelo biti puno teže njezinom bratu i nekadašnjem tenisaču. Naime, nad njegovom tvrtkom 30. travnja ove godine Fina je zatražila otvorenje stečajnog postupka zbog nagomilanih dugova. Prema sudskom dokumentu Trgovački sud u Zagrebu, Stalna služba u Karlovcu, po stečajnoj sutkinji Goranki Boljkovac, povodom prijedloga predlagatelja Financijska agencija, za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Tenis klub Majoli 30. travnja 2021. naložio je Dragi Majoliju kao osobi ovlaštenoj za zastupanje dužnika po zakonu, da u roku od 8 dana plati predujam u iznosu od 1.000 kuna u Fond za namirenje troškova stečajnoga postupka, na račun Trgovačkog suda u Zagrebu, kako bi mogao otpočeti stečaj.

Nakon toga i Hrvatski telekom poslao je prijedlog ovrhe pa je ime tvrtke i Drage Majolija oglašeno na sudskoj ploči 28. srpnja ove godine. HT u ovršnom postupku zastupa odvjetnik Tihomir Zec. Osnovni dug za neplaćene telefonske usluge iznosi 2.459,94 kuna i to od ožujka 2020. do listopada prošle godine. Troškovi odvjetnika i bilježnika poskupjeli su tu ovrhu za dodatnih 550 kuna. Očito je kako Tenis klub Majoli nema novaca na računu dok Fina traži stečaj pa je pitanje koliko će vjerovnika ostati kratkih rukava u tom postupku.

Svojedobno se Iva Majoli pohvalila kako je njezina šogorica, druga supruga Dade Majolija, otvorila tvrtku Rent a domaćica koja obavlja poslove kompletnog vođenja domaćinstava a ne samo čišćenja. No, i ta je tvrtka doživjela debakl jer je pripojena Tenis centru Majoli u prosincu 2019. pa će tako i taj subjekt kao spojeni entitet očito završiti u stečaju. U cijeloj priči oko poslovnih nevolja Majolijevih događaju se i neke neobične situacije pa smo tako prethodno objavili članak kako su Končar i Iva tražili pljenidbu novca s računa tvrtke njezinog brata Drage. 

U Hrvatskoj je prezime Majoli postao sinonim za stečaj i ovrhe ali na Floridi Iva može okrenuti novu stranicu u tvrtkama WTA Tour Inc. i Wildcard 2001 LLC

Hrvatski telekom pokrenuo je ovrhu zog neplaćenih telefonskih računa protiv Tenis centra Majoli a Fina je nad tom tvrkom Drage Majolija zatražila stečaj pa traže predujam troškova

Reci što misliš!