Pratitelji Maje Šuput na društvenim mrežama zasigurno imaju puno razloga vjerovati kako njihova omiljena zvijezda vodi život na visokoj nozi kao iz neke moderne majke. Šuputica putuje u svjetske i domaće razvikane destinacije, čas je u avionu, čas na jahti, bira skupe brendirane krpice i posjećuje otmjene restorane.... Živi životom na sličnom nivou kao neka svjetska selebritica. U taj se 'haj lajf' uklapa i njezin suprug Nenad Tatarinov. No nedavna, četvrta po redu ali i najveća ovrha dosad, nad Majom Šuput kao i izbjegavanje njezinog supruga da dođe na ročište, bacaju svjetlo na tamniju stranu života tog poznatog para.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sutkinja Ljiljana Lovrek Grojzdek  odlučivala je u predmetu protiv okrivljenika Nenada Tatarinova (38) zbog prekršaja iz čl. 229 st. 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tatarinov se naime žalio na prekršajni nalog Pete policijske postaje PU zagrebačke od 6. studenog 2020. godine. Presuđeno je kako je suprug Maje Šuput kriv što je 3. prosinca 2019. godine u ponoć parkirao Audi u zagrebačkoj Ulici Antuna Bauera kod kućnog broja  te nije na 'zahtjev - obavijest o prometnom prekršaju .... u roku od 15 dana, počev od 17. studenog 2019. godine do 2. prosinca 2019. godine, dostavio vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj je vozilo dano na upravljanje dana 7. studenog 2018. godine'.

Tako je Tatarinov počinio prekršaj iz članka 229. st. 4. kažnjiv po članku 229. Iz presude doznajemo i kako je Tatarinov prekršajno nekažnjavan za istovrsni prekršaj. Tako mu je prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama uz primjenu Prekršajnog zakona izrečena kazna od 1.000 kuna koju je obvezan platiti u roku 15 dana. 'Ukoliko okrivljenik u navedenom roku plati dvije trećine izrečene novčane kazne prema priloženoj uplatnici, smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cjelini' - piše u presudi. Obvezan je nadoknaditi i trošak od 100 kuna sudskog postupka. Iz obrazloženja saznajemo kako je V postaja PU Zagrebačke izdala 3. siječnja 2020. godine prekršajni nalog kojim je okrivljenika proglasila krivim.

Okrivljeni Tatarinov se žalio pa je nalog stavljen izvan pravne snage te je nastavljeno s vođenjem prekršajnog postupka. Tatarinovu je slan poziv na ročište i 2. i 22. rujna 2020., na njegovu kućnu adresu u Peroju kraj Vodnjanu. Sudu su se pozivi vratili s naznakom „obaviješten nije podigao pošiljku“. Potom je 8. listopada 2020. Tatarinovu poziv upućen na zagrebačku adresu, odnosno na stan Maje Šuput gdje živi na zagrebačkom Prevoju. No, poziv se sudu vratio s naznakom „otputovao“ . Potom mu je sud slao pozive na adresu njegove privatne tvrtke Costa consulting, odnosno na adresu u Zagrebu, Bužanova 20. Od tamo se poziv vratio s naznakom „nepoznat“.

Sud je poduzeo uvid u evidencije MUP-a te saznao kako je okrivljeni Tatarinov prijavljen u Peroju.  Budući da su bili ispunjeni svi zakonski preduvjeti poziv je istaknut na oglasnu ploču suda 6. studenog 2020. godine, čime je izvršena uredna dostava poziva.  Zatim je sutkinja provela postupak i donijela presudu bez ispitivanja okrivljenika. U dokaznom postupku sud je izvršio uvid u povratnicu - dostavnicu PUZ-u, V PP od 16. studenog 2019. godine, iz koje je vidljivo da je dostavnicu – povratnicu okrivljenik vlastoručno potpisao. Također je izvršen uvid u izvješće od 16. studenog 2019. godine broj iz kojeg je vidljivo da je Nenad Tatarinov zatečen na adresi u Zagrebu, Bužanova 20, te mu je rješenje osobno uručeno, kojom prilikom je i vlastoručno potpisao povratnicu.

Tatarinovu je prijetilo i policijsko dovođenje zbog tog postupka. O tome smo pisali u našem prethodnom članku u listopadu 2020. godine. No, očito su svi napori sutkinje Lovrek Grojzdek pali u vodu dok je sud presudio bez njegovog saslušanja. 'Nakon provedenog postupka, te uvidom u priložene dokaze, sud nalazi nedvojbeno utvrđenim da je okrivljenik počinio djelo prekršaja koji mu se stavlja na teret, a kako je to činjenično i pravno opisano u izreci ove presude, te ga je proglasio krivim' - piše u presudi. Prilikom odmjeravanja kazne sud je okrivljeniku kao olakotnu okolnost uzeo prethodnu prekršajnu nekažnjavanost za istovrsni prekršaj, dok otegotnih okolnosti nije našao, zbog čega mu je izrekao novčanu kaznu koja se smatra primjerenom težini počinjenog prekršaja i stupnju njegove odgovornosti.

'Obzirom na naprijed navedene okolnosti, sudac je za prekršaj za koji Zakon propisuje novčanu kaznu u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna, primijenio odredbu o ublažavanju kazne iz čl. 37. st. 3. Prekršajnog zakona, te odlučio kao u izreci presude, smatrajući da će se i ovako izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja te djelovati na buduće ponašanje okrivljenika' - piše u presudi. Moguća je i žalba na izrečenu presudu koja se podnosi Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, a o njoj odlučuje Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske. U svakom slučaju Tatarinovu preostaje da plati presuđeni iznos. Naravno, kada se on i Maja vrate u Zagreb s raznoraznih svjetskih i domaćih putešestvija.

Bračni par Šuput Tatarinov kao i većinu građana, kada se vrate s odmroa, sačekat će gomila neplaćenih računa. Neke od njih nadležne institucije ne mogu im uručiti redovnim putem pa se zato imena Šuputice i Tarinova oglašavaju putem sudske oglasne ploče. Kao što smo nedavno pisali tamo je objavljena i četvrta, ujedno i najveća, ovrha Maje Šuput dosad. Radi se o pozamašnom iznosu koji duguje Gradskoj plinari iz Zagreba ka što je vidljivo iz prethodnog članka. Izgleda da Tatarinovu ne ide blistavo ni na poslovnom planu. Naime, tvrtka Costa Consulting koju je osnovao u travnju 2018. i u kojoj je bio direktor, u kolovozu prošle godine skončala je u stečaju te u listopadu 2020. izbrisana iz sudskog registra.