Kada Miroslav Blažević izađe iz svojih stanova na Trgu bana Josipa Jelačića te u Gajevoj svi njegovi putevi vode u Charlie. Tamo ga čeka vjerni pratitelj u Ćirinoj trećoj životnoj dobi - pisac i novinar Miro Par, sin odvjetnika Želimira Željka Para koji je u Haagu branio Jadranke Prlića i ostale optužene be-ha Hrvate. No, ovog tjedna Ćiro nije bio samo u društvu Para već i odvjetnice Nele Pedišić koja je poznata i kao braniteljica fra Šime Nimca koji je optužen kako je s bankaricom ispraznio crkvene račune muljanjem sa zemljištima. Ćiro je još jedno dokazao kako je magnet za ljude svih profilacija posebno one koji maglu pokušavaju pretvoriti u čvrstu valutu zvanu papirnate novčanice.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kraj kolovoza donio je u metropolu sasvim dovoljno sunca da i ljudi treće životne dobi mogu svoje umorne kosti izložiti UV zrakama. Među sretnicima koji su u treću životnu dob uplovili bez deficita vitalnosti, financijske sigurnosti i bez ikakvih tragova demencije je zasigurno bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević. Iako više nije u top formi da može sjesti za volan svojih brzih automobila te odvesti se put juga ili Zapada znatno iznad dopuštenih brzina, Ćiro je sigurno daleko od prosječnog hrvatskog kostobolnog umirovljenika. Miroslav Blažević na neki način ušao je u fazu samobalzamacije.

Njegovo lice već skoro desetljeće ne pokazuje nikakve rapidnije tragove produbljivanja bora ili gubitka mišićnog tonusa. Ćiri je zapravo jedina živa konkurencija Neda Ukrade, super baka i balkanska Tina Turner. Jedino je ona uspjela otići korake dalje u balzamirajužem pogledu od Ćire. No, ni naš trener svih trenera ne da se godinama poput onog melankoličnog stiha iz pjesme koju već skoro pola stoljeća pjeva recitirajući Rade Šerbedžija. 'Ne da se Ćiro, ne daj se godinama, ne daj se lošim navikama....'.

No, jedina Ćirina nevolja pod stare dane je činjenica kako je on i dalje magnet za sve moguće znane i neznane ljude koji mu prilaze, ponekad i s nekim čudnim namjerama. Naime, Ćiro je oduv oduvijek bio magnet i za razne zagrebačke prosjake i prosjakinje. Iako smo jednom zabilježili kako se uspio othrvati jednoj od najpoznatijih takvih osoba sa zagrebačkog asfalta, ovaj tjedan kad smo snimali Ćiru shvatili smo kako u njemu ima jo uvijek dovoljno srca da se ne ogluši kada mu skrušeni prolaznici uvale listić čudnog sadržaja s krajnjim ciljem da preko istoga podeljaju osobni budžet.

Ćiro nije srca kamenoga, još je to jednom dokazao u društvu Mire Para, koji će to sve možda jednoga dana u nekom postjergovićevskom stilu i zapisati. No, svjedokinja Ćirine velikodušnosti bila je i zagrebačka odvjetnica Nela Pedišić koja mu je također pravila društvo. Odvjetnica Pedišić poznata je i po obrani kontroverznog fratra Stipe Nimca ali i kao udovica odvjetnika Marijana Pedišića, nekoć branitelja i Hrvoja Petrača ali i Ante Gotovine.

Nema džabe ni kod stare babe

Nemoj šine učit tatu kako se prave djeca

Ma gdje me uvijek nađu