Život bivšeg supruga HRT-ove zvijezde sunovratio se nakon optužnice za gospodarski kriminal zbog čega je svojedobno utekao u Njemačku. No, nakon nekoliko godina izbivanja vratio se i odslužio zatvorsku kaznu. No, ti mu događaji više nisu dali mogućnost povratka u život bez minusa, dugova i osobnog bankrota. Prednost mu je jedino što se nakon provedbe osobnog bankrota uspio riješati starih dugova i višegodišnje blokade. No, ostao je bez imovine pa se postavlja pitanje s kakvim se egzistencijalnim problemima suočava u doba krize i korone. Koju njegova bivša supruga Tončica Čeljuska ' u svom filmu' uspijeva pobijediti putovanjima u skupe destinacije i otmjenim stajlingom.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Županijskom sudu u Rijeci predsjednik sudskog vijeća Duško Abramovića odlučivao je o žalbi vjerovnika zbog odluke o zaključenju jednostavnog postupka stečaja Zagrepčanina Zlatka Čeljuske. Kao što smo prethodno pisali nad Čeljuskom je uspješno po njega zaključen taj postupak no žalili su se suvlasnici stambene zgrade u Zagrebu po upravitelju Gradskom stambeno komunalnom gospodarstvu, zastupanom po odvjetniku Mladenu Gajskom. Suvlasnici su se žalili na odluku od 18. rujna 2020. Općinskog suda u Novom zagrebu, točnije Stalne službe u Zaprešiću. Sudsko vijeće je 9. rujna 2021. odbilo žalbu suvlasnika kao neosnovanu te tako sami snose troškove.

U obrazloženu piše kako je nakon zaključenja jednostavnog postupla stečaja Zlatko Čeljuska oslobađen preostalih obveza plaćanja dugova u presudi navedenih vjerovnika. U presudi se navodi i kako je 9. prosinca 2019. Financijska agencija podnijela sudu prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja a kako se potrošač u zakonskom roku nije očitovao je li suglasan s provedbom jednostavnog postupka stečaja potrošača, niti je dostavio popis imovine, po zakonu se smatra kako je suglasan s provedbom osobnog stečaja. Odnosno, da je samim tim izjavio kako nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici. Utvrđeno je kako je u blokadi bio dulje od tri godine, odnosno 2.335 dano te da je imao dugovanja u visini od 49.028,23 kn i to na ime glavnice.

Sud je utvrdio kako Čeljuska nema imovine koja bi mogla biti predmetom unovčavanja. Takav zaključak sud je izvodio prvenstveno iz podataka Porezne uprave (EDIP) te da posljednje tri godine potrošač nema nikakvih primanja niti primitaka, kao i da nema druge imovine. 'U odnosu na potrošačeve manje udjele u trgovačkom društvu Grupa razonoda i sport d.o.o., a imajući u vidu narav tog oblika društva te niski temeljni kapital, utvrđuje da se ne može raditi o društvu koje ima tržišnu vrijednost, da nije vjerojatno očekivati da bi se udio potrošača u takvom društvu mogao prisilno prodati, posebice imajući u vidu dodatne troškove i procedure procjene, ovjera i prijenosa tog društva' - piše u dokumentu.

Utvrđeno je kako Čeljuska ima odjavljeno vozilo motocikl marke Piaggio, proizveden 1994., a odjavljen 21. prosinca 2010. ali sud to nije cijenio kao imovinu koja ima tržišnu vrijednost Sud je po službenoj dužnosti poduzeo provjeru podataka koje mu je dostavila Fina, kao i stekao uvid u podatke iz evidencije dohodaka i primitaka Porezne uprave, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Visokog trgovačkog suda, Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture i Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra.

Provjerom je utvrdio da  bivši suprug Tončice čeljuske i otac njezine dvije kćeri nema ovršive imovine. U presudi je istaknuto i kako nije bila obveza suda utvrđivati ima li dužnik neku unovčivu imovinu jer takvu obvezu imaju vjerovnici koji takve podatke nisu dostavili. Tako je u Rijeci 9. rujna 2021. presudio sudac Duško Abramović te onemogućio nezadovoljnom vjerovniku naplatu dugova. Inače, fiinancijske nevolje nisu mimoišle ni Tihanu Čeljusku, kći Tončice i Zlatka Čeljuske o čemu smo prethodno pisali. No, problema s dugovanjima ima i zvijezda HRT-a i urednica emisije 'U svom filmu'. Naime, i nad njom su ovrhu tražili iz tvrtke koja upravlja i održava stambene zgrade tako da je očito kako su dugovi spona bivših supružnika.