Godinama je Nikolina Pišek, sada Ristović, osvajala medijski prostor prezentirajući se po luksuznom i skupom stilu života. U stopu ju je u prezentaciji života na visokoj nozi pratio njezin suprug Vidoje Ristović za kojeg se glamurozno vjenčala u Monacu. Njezin život djelovao je kao priča iz bajke ali neki detalji prijetili su ugroziti tu fantastičnu reputaciju. Prije svega osobni bankrot koji je proveden nad Nikolinom Pišek u Hrvatskoj. Potom je uslijedio incident koji je dobro završio s pokvarenim plinskim bojlerom, odnosno slučaj sa sretnim epilogom za Nikolinu i njezinu mlađu kćer. Nedavno je Pišek osvanula u medijima jer je bila shrvana smrću oca. No, zasigurno sada snagu mora čuvati za teške dane u kojima će njezin Vidoje morati pred sutkinju zbog kaznenog postupka.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U zgradi bivše splitske Vojarne sv. Križ na Dračevcu u kojoj je sjedište Općinskog suda u Splitu sutkinja Ankica Boban donijela je rješenje u kaznenom predmetu protiv okrivljenika Vidoja Ristovića zbog kaznenog djela iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona. Radi se o kaznenom djelu prijetnje. Sutkinja je 2. rujna 2021. potvrdila optužnicu Općinskog državnog odvjetništva u Splitu od 15. rujna 2020. protiv okrivljenika Vidoja Ristovića. U obrazloženju se navodi kako je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu s prijedlogom za izdavanje kaznenog naloga protiv okrivljenika zbog navedenog kaznenog djela.

Postupajući po navedenoj optužnici, 'Općinski sud u Splitu je donio presudu pod posl. brojem: K-948/2020 6. travnja 2021., kojom je protiv okrivljenika izdan kazneni nalog zbog navedenog kaznenog djela. Kako je okrivljenik u zakonskom roku, po braniteljima odvjetnicima iz Odvjetničkog društva Ljubičić-Vrdoljak & partneri d.o.o. podnio prigovor protiv kaznenog naloga, istome je, kao i njegovim braniteljima, u nastavku dostavljena predmetna optužnica, zajedno s poukom o pravima, na odgovor. Okrivljenik je potom, po braniteljima podnio odgovor na optužnicu. U istom se navodi da u postupanju okrivljenika nisu ostvarena bitna obilježja utuženog kaznenog djela jer da isti nije izgovorio riječi navedene u činjeničnom opisu već da je sam bio izložen maltretiranju od strane oštećenog i to ne samo on nego i njegova obitelj i prijatelji pa da je stoga nužno sagledati sveukupne okolnosti i ponašanje svih sudionika. Stoga se predlaže kazneni postupak obustaviti' - piše u sudskom dokumentu.

No, optužno vijeće u Splitu je utvrdilo da je optužnica osnovana. 'Uvidom u spis i cjelokupnu dokumentaciju i dokaze u istom, posebno imajući u vidu iskaz svjedoka žrtve Roka Gale, te iskaze svjedoka Ante Šabića, Borisa Jamana i Vedrana Đipala, koji svi potvrđuju da je okrivljenik prijetio oštećenom na način kako mu se optužnicom stavlja na teret, vijeće je utvrdilo da postoji relevantan stupanj osnovane sumnje da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje se tereti' - piše u sudskom rješenju kojim je predmetna optužnica potvrđena kao osnovana. Tako je zaključila predsjednica sudskog vijeća Ankica Boban 2. rujna ove godine. Protiv tog rješenja nije dopuštena žalba.

Dakle, medijski eksponirani slučaj u kojem su Beograđanin Vidoje Ristović i njegova supruga Nikolina tvrdili kako su žrtve vlasnika trogirske vile Roka Gale koji ih je prošlo ljeto izbacio iako su uplatili ljetovanje ovim sudskim dokumentom dobiva sasvim druge konture. Ispada kako je Nikolina (ex Pišek) Ristović samo zapomagala u javnosti kako bi prikrila drugu stranu priče koja je, sudeći po sudskom epilogu, završila, barem zasad, neslavno po njezinog supruga Vidoja. Potkraj lipnja ove godine voditeljica se na društvenim mrežama pohvalila uređenjem novog doma od 400 m2 u podsljemenskoj zoni koju uređuje s Vidojem.

Zasigurno su to bili sretni dani nakon što je početkom veljače ove godine preživjela dramu s pokvarenim plinskim bojlerom u iznajmljenom zagrebačkom stanu. Nedavno je Nikolina sa svima podijelila svoju patnju zbog gubitka oca. U svakom slučaju pred voditeljicom je težak period kada će morati biti snaga i podrška Vidoju u suočavanju s kaznenom optužnicom u Splitu. No, Nikolina zasigurno ima životnih utakmica u nogama. Uostalom i iz postupka osobnog stečaja koji je nad njom proveden prošle godine u kolovozu u Zagrebu, o čemu smo pisali, izašla je neokrznuta.