Viktor Drago mnoge je iznenadio kada je glamurozna događanja zamijenio uređenjem stare kuće u okolici Zagreba koja je predstavljena u popularnoj emisiji IN dizajn Mirjane Mikulec. Tko je vidio te kadrove interijera i eksterijera zacijelo je pomislio kako Drago pliva u novcima dok je uspio napraviti tip top renovaciju. No, ovrhe koje mu periodično dolaze na naplatu ukazuju na to kako i tvorac Cro-a-Portera živi na dugove kao i većina neznanih građana Hrvatske. I koji te iste dugove očito sve neefikasnije servisira dok se njegovo ime sve češće nalazi na sudskoj oglasnoj ploči.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U lipnju ove godine pisali smo kako je Viktora Dragu sustigla ovrha jer je ostao dužan građevinarima. U članku smo opisali kako je taj modni stilist bio i partner s nekadašnjom Sanaderovom desnom rukom i bivšom ministricom Biancom Matković koja sada plovi vodama privatnog biznisa. No, očito Drago ima kroničnih financijskih nevolja koje ga periodično sustižu i zagorčavaju mu idilični život na farmi u koju se preselio iz zagrebačke ulice Lašćinske ledine. Možda Drago nije imao dovoljno kapitala za preuređenje imanja iz snova pa je manjak novca nadomješćivao iz nekih drugih izvora. Vjerojatno je puno toga financirao peglanjem kartice. I to ne bilo koje već Visa Gold kartice koju je imao kod Erste Card Cluba. Ta kartičarska kuća zato sada tereti Dragu za dug od 11.977,11 kuna i to ovršnim dokumentom.

Uz osnovni dug pridodan je i trošak ovrhe u iznosu 1.700 kuna te sveukupni predvidivi trošak u iznosu 1.015 kuna. Naravno, taj će se dio naplatiti tek ako Viktor Drago ne pristane dragovoljno u traženom roku podmiriti dugovanje uvećano za osnovni trošak. Uz ovrhu pridodani su i računi iz kojih je vidljivo kako je utemeljitelj modnog projekta Cro-a-Porter 'prepeglao' karticu i to  najviše u trgovačkim centrima. Osim u njima Drago je rado peglao karticu u parfumerijama, restoranima, naplatnim kućicama ali i inozemstvu. Preko Visa Gold kartice modni stilist kupovao je: u New Yorkeru, Konzumu, Dupinu, Lobby otok restoranu, Pet centru, McDonaldsu, Douglas parfumeriji, Kauflandu, DM.U, Woku, Lidlu, sushi restoranu Binimotu, Muelleru, Ginger Sushi baru, na benzinskim crpkama ali i brojnim ljekarnama.

Vidljivo je kako je Drago i putovanja u inozemstvo i to najčešće u Mađarsku ali trošio je i u Istri, Rovinju... Prema podacima iz dokumenata priloženih uz ovrhu vidljivo je kako je Drago prestao plaćati račune u kolovozu 2019. godine i od tada pa sve do travnja 2020. teretili su ga za zatezne kamate jer je modni stilist očito do tada imao karticu. Prema stanju spisa vidljivo je kako je Visa Gold karticu od Erste Card Cluba imao od prosinca 2015. godine. Očito modni stilist nije osobno preuzeo obavijest koju su mu poslali ovrhovoditelji dok je ista objavljena na sudskoj oglasnoj ploči. Nakon isteka zakonskog roka, smatrat će se da je obaviješten te onda nastupa sljedeći korak - odnosno ovrha općenito na imovini ovršenika a koja započinje skidanjem novca s računa, ako ga naravno tamo bude.

Uz zahtjev za ovrhu Erste Card Club je na Općinski građanski sud poslao i sve izvode - odnosno račune Viktora Drage učinjene zlatnom Visom

Viktor Drago prestao je plaćati račune još 2019. ali tijekom 2020. slani su mu troškovi opomena za neplaćene račune, odnosno dug veći od 11 tisuća kuna