Slavna pjevačica i članica žirija Supertalenta svome mužu daje plaću puno manju nego što ju imaju blagajnice Konzuma koje su dugo bile pojam potplaćenosti u nas. Možda Tatarinov ima neki čudesnu formuli koju bi mogao patentirati u zemlji u kojoj građani ionako imaju lošu naviku da žive znatno iznad svojih mogućnosti. Kakva to matematička formula može opisati nesklad između Tatarinovog života i putešestvija po najmondenijim destinacijama i mizernjaka od 2.000 kn s kojima ne može financirati čak ni avionsku kartu a ni jednodnevnu cijenu goriva na jahti kojom krstari sa svojom obitelji?

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu Suzana Sovilj donijela je presudu u prekršajnom predmetu protiv okrivljenika Nenada Tatarinova zbog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Odlučivala je o žalbi okrivljenika na obavezni prekršajni nalog PU zagrebačke, II. Policijske postaje Zagreb. Nakon provedenog žurnog postupka, 14. srpnja 2021. godine presudila je da je suprug naše popularne pjevačice Maje Šuput kriv. Uz njegove podatke piše kako je rođen 1983. godine u Puli, da prebiva u Zagrebu, da je mag. ekonomije 'zaposlen u tvrtki Majushka d.o.o., s mjesečnim primanjima od 2.000 kuna, oženjen, u obvezi uzdržavanja jednog djeteta, prekršajno i kazneno neosuđivan, ne vodi se drugi postupak za prekršaj ili kazneno djelo'.

Proglašen je krivim što je 2. prosinca 2020. godine u ponoć kao odgovorna osoba u tvrtci Costa consulting d.o.o., na zahtjev-obavijest o počinjenom prekršaju PU zagrebačke, II Policijske postaje Zagreb od 21. prosinca 2018. godine nije dostavio vjerodostojne podatke o identitetu osobe koja je upravljala vozilom koje je u vlasništvu navedene tvrtke u vrijeme počinjenja prekršaja 17. prosinca 2018. godine. Samim tim počinio je prekršaj iz čl. 229. st.4. u svezi s čl. 229. st.3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za navedeni prekršaj izrečena mu je kazna u iznosu 900 kn koju je dužan platiti u roku 15 dana. Ukoliko u navedenom roku uplati dvije trećine izrečene novčane kazne, smatrat će se da je novčana kazna plaćena u cijelosti.

Obvezan je i platiti troškove postupka u iznosi 100 kuna u roku od 15 dana od primitka presude. Iz obrazloženja je vidljivo kako je Nenad Tatarinov 'svojoj obrani koju je dao na ročištu održanom dana 18. veljače 2021. godine izjavio da se ne smatra krivim za prekršaj koji mu se stavlja na teret i poriče i počinjenje istog. Obavijest o počinjenom prekršaju – podaci o vozaču kojom se od pravne osobe Costa Consulting j.d.o.o. koja je vlasnik vozila reg. oznake ZG....GU, a u kojoj je on bio odgovorna osoba, nije osobno zaprimio, pa stoga na nju u traženom roku od 15 dana nije mogao ni odgovoriti. Naime, on tu obavijest nije zaprimio, kao prvo što je ista adresirana na pravnu osobu, a ne na njega kao fizičku osobu, a kao drugo u to vrijeme kada je slana obavijest u 11 i 12 mjesecu 2019. godine on je mijenjao boravište i to iz Peroj, Vodnjan u Zagreb, a sva pismena od strane policije su mu slana na Vodnjan' - branio se suprug Maje Šuput.

Zatim je sudac u dokaznom postupku izvršio uvid i pročitao dokaze iz spisa i to: optužni prijedlog, obavijest o počinjenom prekršaju - podaci o vozaču traže se, te je utvrđeno da je ista adresirana na Costa Consulting j.d.o.o., Zagreb, Bužanova 20 i povratnica o prijemu te obavijesti, te je utvrđeno da je i ona adresirana na istu pravnu osobu, te u izvješće PUZ II Policijske postaje Zagreb od 16. studenog 2019. godine u kojem je navedeno da je tog dana Nenad Tatarinov zatečen na adresi, te mu je obavijest osobno uručena i vlastoručno je potpisao dostavnicu. Na temelju tako provedenog postupka, cijeneći obranu okrivljenika, te izvješće PUZ II Policijske postaje Zagreb od 16. studenog 2019. godine sudac je nedvojbeno utvrdio da je okrivljenik počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret, tj. da je postupio suprotno odredbi čl. 229.st.4. u svezi s čl. 229. st.3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, da '2. prosinca 2020. godine u 00,00 sati, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi Costa consulting d.o.o., na zahtjev-obavijest o počinjenom prekršaju PU zagrebačke, II Policijske postaje Zagreb .... od 21. prosinca 2018. godine ne bi dao vjerodostojne podatke o identitetu osobe koja je upravljala vozilom reg. oznake ZG 3139 GU koje je u vlasništvu navedene pravne osobe, u vrijeme počinjenja prekršaja dana 17. prosinca 2018. godine pa ga je stoga za isti proglasio krivim' - piše među ostalim u obrazloženju presude. 'Kod odlučivanja o kazni sudac je olakotnim cijenio dosadašnju neosuđivanost okrivljenika za istovrsni prekršaj, visinu njegovih mjesečnih primanja i da je u obvezi uzdržavanja jednog djeteta, dok otegotnih okolnosti nije našao' - piše u presudi koju je sutkinja Sovilj donijela 14. srpnja ove godine a koja je netom objavljena na sudskoj oglasnoj ploči.

Protiv te presude žalba nije dopuštena. Na kraju ostaje dilema kako polazi za rukom Nenadu Tatarinovu voditi život na visokoj nozi zajedno sa suprugom Majom Šuput i sinčićem Bloomom. Slijedom navedene plaće možda možemo zaključiti kako bračni par Šuput Tatarinov ni izdaleka nema formalno pokriće za život na visokoj nozi. Možda nedostatak formalnih prihoda objašnjava i učestale ovrhe koje su ove godine pogodile slavnu pjevačicu i članicu žirija Supertalenta o čemu smo prethodno pisali. Radilo se ne samo o ovrsi agencije Bruketa i Žinić već i o prethodnoj četvrtoj ovrsi zbog neplaćenih režija o čemu smo pisali. I o suđenju Tatarinovu pisali smo i prije sudskog pravorijeka jer mu je zbog ovog procesa prije godinu dana prijetilo i prisilno dovođenje. No, sad je na sreću sve to završeno pa bračni par Šuput Tatarinov može nastaviti svoj život na visokoj nozi i putovanja u avionima, na jahtama i luksuznim automobilima. Sve to s 2.000 kn službenih primanja.