Javnost i estradu potresla je vijest o iznenadnom odlasku nekadašnje dance zvijezde koja je zadnja dva i pol desetljeća živjela povučeno i daleko od svjetlosti reflektora. Povremeno bi tijekom tih 25 godina osvanuo poneki članak tipa 'Gdje je nestala Kasandra?'. Njezina majka Darinka Gazibara rekla je kako je otišla tiho u snu, da je zaspala više se nije probudila. Bilo je to 3. prosinca ove godine. Istražili smo gdje je nekadašnja zvijezda diskretno živjela i gdje je pronašla posljednje počivalište.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Davorka Ručević Kasandra umrla je u 54. godini i pokopana u krugu najbliže obitelji u obiteljsku grobnicu na Mirogoju. Da za medije o tome nije progovorila njezina majka Darinka Gazibara ne bi se ni znalo da je nekadašnju ikonu hrvatske dance scene sustigla iznenadna smrt 3. prosinca ove godine. Doba je korone i stalno slušamo o broju umrlih. Toliko je statistički sveprisutna smrt, termini poput bolesti, zaraženi, komorbiditeti, umrli.... da niti jedna pojedinačna smrt ne može dobiti pozornost kakvu bi imala u nekim normalnijim vremenima. Ipak, vijest o smrti dance zvijezde koja je nakon povlačenja sa scene potpuno nestala iz javnosti ipak je izazvala golemu pažnju. Kasandrina majka rekla je kako je umrla u krevetu u obiteljskoj kući. Njezina majka Darinka Gazibara vlasnica je obiteljske katnice na zagrebačkoj Bukovačkoj cesti. Djevojački se prezivala Popović, potom Ručević te konačno Gazibara. Naime, Kasandrina majka preudala se za susjeda s Bukovačke ceste Šefku Gazibaru koji je umro u 91.-oj godini prošlog prosinca.

Sa svojim drugim suprugom Kasandrina majka zajednički je poslovala preko tvrtke Epiderma za trgovinu sirovom kožom. No, zanimljivo je kako na osmrtnici koju je obitelj objavila iza pokojnog Šefke Gazibare nigdje nije navedena Kasandrina majka kao ožalošćena. Kasandrina majka živjela je ranije na istoj adresi kao i Šefko Gazibara što je vidljivo iz vlasničkog lista njezine kuće u Bukovačkoj. Možda je Kasandra u životu nosila tugu i zbog obiteljske situacije. Tko zna, sve svoje emocije odnijela je sa sobom u mirogojski grob. Saznali smo počiva u obiteljskoj grobnici zajedno s najužim članovima obitelji s majčine strane. Odnosno sa Šteficom, Mladenom i Mirkom Popovićem. Davorka Ručević Kasandra svoje posljednje počivalište našla je u 162.-om mirogojskom polju. Iza nje ostalo je sjećanje na jednu zvijezdu koja se meteorski uspela na dance sceni a još brže zgasnula i povukla u potpunu diskreciju. I nekadašnji hitovi poput 'Nisi ti jedini na svijetu', 'I've got a feeling', 'Kazna'...