Aki Rahimovski svoj je privatni život držao dalje od svjetala reflektora. Bio je zvijezda tradicionalnog kova te nije smatrao kako njegov život treba biti reality show. Iako je s Parnim valjkom punio koncertne dvorane i prodao silne nosače zvuka Aki nije bio zvijezda koja živi u vili, na visokoj nozi niti se razmeće statusnim simbolima. Živio je skromno na Vrhovčevom vijencu s drugom suprugom s kojom je dobio svoje drugo dijete, kćer kojoj je kao direktorici povjerio privatni biznis. Sve do 2020. njegova je tvrtka poslovala s dobiti, no pandemija je očito razorila puno toga pa i glazbenu industriju. Nije mimoišla ni Akija koji je prije selidbe u Sloveniju, gdje je započeo svoj novi život s trećim djetetom, živio kao podstanar u zagrebačkoj Miroševačkoj cesti.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Od posljedica srčanog udara 22. siječnja je u bolnici u Novom Mestu u 67.-oj godini iznenada preminuo legendarni pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski. Iako se to jutro osjećao dobro i planirao posjet sa svojom partnericom i 2,5 godišnjom kćerkom svojoj punici, Akija je izdalo srce. Zadnjih godina živio je u tom slovenskom mjestu gdje je započeo novi život sa majkom svog trećeg djeteta. Aki je na ovom svijetu, osim pregršt hitova koje je izvodio svojim fascinantnim glasom, ostavio troje djece. Sina jedinca Kristijana dobio je u prvom kratkom braku. On je pošao Akijevim glazbenim stopama i svom je ocu osigurao u unuke. Doduše, nisu ga mimoišle ni privatne nevolje s bivšom suprugom o čemu smo već pisali.

Kći Edinu koja se sada preziva Vukojević dobio je u 4 desetljeća dugom brakom s Ingrid. Ona je tijekom njihova braka živjela u sjeni i izbjegavala svjetla reflektora. Brak je slovio za skladan sve dok se nije doznalo kako je Aki dobio svoje treće dijete u Sloveniji i to nekoliko mjeseci nakon što je njegovo treće dijete došlo na svijet. Akija Rahimovskog pamtit će milijuni slušatelja na prostoru bivše Jugoslavije i to po njegovom specifičnom glasu i izgaranju na pozornici. Iako je bio jedan od najpoznatijih glazbenika i pjevača u cijeloj regiji ne može se reći da je bio tvornica novca kao što je to bio, primjerice, pokojni panonski mornar Đorđe Balašević koji je prije smrti uživao u svojoj luksuznoj istarskoj vili o čemu smo pisali. Ili kao što je to još uvijek, tvorac Bijelog Dugmeta i Orkestra za vjenčanje i sprovode Goran Bregović koji ima vile diljem svijeta a prošle je godine prodao svoju zagrebačku vilu hercegovačkim tajkunima čemu smo posvetili članak.

Naime, Aki je s Ingrid živio u stanu u zagrebačkom Maksimiru u Ulici Vrhovčev vijenac u stanu koji je glasio na Ingrid Rahimovski a sad glasi na Ingrid Novak (kako se Akijeva bivša sada preziva). Prethodno je od 1993. živio u višekatnici na zagrebačkim Srednjacima u Predovečkoj ulici. I tamo je sta glasio na Ingrid. Nakon razlaza s drugom suprugom Aki je prijavio iznajmljenu adresu u jednoj urbanoj vili u zagrebačkoj Miroševečkoj cesti. Na bivšoj zagrebačkoj kućnoj adresi Aki je u veljači 2011. osnovao tvrtku Aki-Ra. U tvrtci je direktor bila njegova kći Edina koje je tada još nosila tatino prezime. No, kako je nakon udaje uzela prezime Vukojević tako sada s tim prezimenom potpisuje dokumenta očeve tvrtke. Prošlu poslovnu godinu tvrtka je završila s poslovnim gubitkom od 14.377 kn. Godinu 2019. Aki-Ra završila je s dobiti od 64.630 kn a i prije toga poslovala je dobiti.

Zasigurno je i korona pandemija ugrozila poslovanje privatne Akijeve tvrtke. Već smo pisali i kako drugi glazbenici muku muču s plaćanjem računa pa smo tako objavili i kakve sve ovrhe zbog režija vise nad glavama Jasenku Houri, Zdravku Škenderu, Neni Ninčeviću, Denisu iz Solfingersa .... Tvrtka Aki-Ra i dalje ima sjedište u Ulici Vrhovčev vijenac u stanu njegove bivše supruge Ingrid. Aki je prethodno bio povezan i s drugom tvrtkom Irea d.o.o. čija je sadašnja vlasnica i direktorica Ingrid. Ta se tvrtka bavi ugostiteljstvom i ima sjedište na Jarunu. Aki je u toj tvrtci bio direktor od srpnja 1998. do srpnja 2005. godine. Spomenimo još i kako je kći pokojnog Akija zaposlenica u osiguravajućoj tvrtci ali očito ima poslovanje u malom prstu jer je direktorica i u tvrtci svoje mame. Aki je otišao u legendu. Iza njega ostaje glas koje će pamtiti generacije. Iza njega nije ostalo veliko materijalno bogatstvo. Tu nas je podsjetio na odlazak s ovog svijeta još jedne velike glazbene legende koja je obilježila generacije i generacije kako u Hrvatskoj tako i bivšoj Jugi. Radi se o Rajku Dujmiću koji je, kao što smo ranije pisali, na nebo otišao samo s pečatom Novih fosila.

Tvrtka Aki-Ra Akija Rahimovskog čija je direktorica njegova kći Edina Vukojević poslovala je prvi put 2020. s gubitkom, očito je korona uzela svoj danak