Otkad je zadnji dan prošle godine nestao mladi 27-godišnji Splićanin brojni komentatori na društvenim mrežama postavljaju pitanje zašto je s društvom morao baš u Beograd pa zar u Splitu i Hrvatskoj nema noćnih klubova u kojim bi se ekipa dobro provela. Ima i onih koji ne vide nikakav problem u tome da se preko granice ide u potragu za uzbuđenjima noćnog života a poglavito jer mladi u Hrvatskoj vole cajke. Poznato je kako se u beogradskim klubovima, kao nigdje drugdje u regiji, razvio noćni život kao slijed bučnih cajki i cajkera, alkohola, strasti a brojni svjedoci pričaju kako nema limita ni u konzumaciji drugih stimulativa. Kako nismo policija a ni državni organi ne moramo se zamarati time je li točno da su razni opijati lako i legalno dostupni u najpoznatijim beogradskim lokalima. Vjerojatno to previše ne brine ni srpskog ministra policije Aleksandra Vulina pa ako on, koga plaćaju porezni obveznici, nema noćne more zbog toga - zašto bi to nas uopće mučilo. No, činjenica je da se tom problemu pridaje pozornost tek kada se stvar otme kontroli, kad netko tko dila postane opasnost za vlast, netko strada uslijed prekomjerne konzumacije ili pak netko nestane poput Periša. Slijedi priča kako se strmoglavila karijera Ante Rukavine kad je otkrio svijet beogradskog noćnog života, cajki i ponosno pozirao s gazdom Gotika Srećkom Ćirovićem. I o tome kako isti ljudi, koji su idoli mladima, slušaju Thompsona i cajke....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Nikad nisu rađene stručne ekspertize ili se manje zna o tome koliko su neke supstance u kombinaciji s alkoholom presudile nekim karijerama u usponu. Nema ni istraživanja pridonose li cajke i atmosfera noćnih klubova opuštanju ili pak ugrožava karijere u usponu, No, činjenica je da su neki hrvatski nogometaši, poput Dine Drpića, prerano završili svoje karijere jer su voljeli s jedne strane cajke a s druge nešto puno ilegalnije od cajki. O kakvom se problemu u slučaju Drpić radi te kako je završio na sudu zbog droge, već smo ranije pisali. Uzbudljiv noćni život tako je očito presudio i krahu braka Nives Celzijus i Dine Drpića a ona je javno pričala kako su joj na vrata dolazili utjerivači dugova tražeći Dinu dok je još bila nogometaševa supruga a ne samo majka njegovo dvoje djece. Kad bi postojalo službeno istraživanje koliko je nogometnih karijera uništila strast za cajkama u kombinaciji s ostalim zamkama noćnog života - mogli bismo se na nju pozivati.

Ovako samo možemo, nakon slučaja Drpić, reći kako je još jedna uspješna hrvatska nogometna priča brzo okončana. Radi se o karijeri Šibenčana Ante Rukavine koji je svoje kopačke okačio u dobi od 30 godina i to u vremenu kada brojni vrhunski nogometaši aktivnu karijeru produže skoro do četrdesete. U hrvatskim medijima ostala je enigma što je presudilo Anti Rukavini da je njegova tako uzletna karijera naglo skončala. Podsjetimo kako se 2007. kada je igrač sa Šubićevca potpisao za Hajduk a njegov mu menadžer Siniša Šošo poklonio BMW tricu činilo sve tako obećavajućim. U Slobodnoj je objavljen i intervju s presretnim ocem, također bivšim nogometašem Zlatkom Rukavinom, kojemu su oči zasuzile jer je njegov sin već u 20.-oj godini dobio priliku zaigrati u dresu Bilih. Zlatko Rukavina tumačio je kako je njegov sin skroman i da mu nikakav novac ne može zavrtjeti glavom.

O novoj nogometnoj nadi, rođenoj 1986. godine koji je počeo ozbiljno trenirati već u dobi od 9 godina, odnosno 1995., naveliko se pisali. Svi su vjerovali kako se rodio još jedan Vatreni. Podsjetimo da je u dobi od samo 20 godina bio već jedan od najboljih strijelaca Hrvatske nogometne lige, za kojeg je Lyon nudio 8 milijuna eura a on je ipak završio u splitskoj momčadi. No, već se 2008. počelo pisati kako se za njega zanima Bešiktaš a uskoro je zaigrao i u grčkom prvotimcu Panathinaikosa. No, onda ga je sreća polako počela napuštati iako je igrao i u dresu Dinama. Mnogi pamte kako je zabijao Villarrealu a zamalo i Realu. No, onda je u medijima počeo izlaziti u drugim nesportskim kontekstima. Tako je objavljeno kako je doživio prometnu nesreću u vrijeme dok se zabavljao s hrvatskom manekenkom Anteom Kodžoman.

No, u trenutku nesreće s njima nije bila Antea već neka zgodna plavuša. Ante je upravljao snažnim automobilima koji svojom “konjažom” tri puta premašuje zakonski normativ za mlade vozače, a prigodom jednog prometnog prekršaja “napuhao” je, za prijavu dostatnih, 0,65 promila alkohola.No, u ljeto 2013. objavljeno je kako se noć uoči utakmice u Beču između Austrije i Dinama, Ante Rukavina zabavljao u beogradskom noćnom provodu. Napadač Modrih otišao je po porciju 'cajki' - pisalo je u novinama. Objavljeno je i kako je u Beograd otišao sa svojim menadžerom. 'Ne biste vjerovali koliko ovdje vole Antu, djevojke su mu stalno prilazile i molile ga za zajedničku fotografiju. On jako voli Beograd. Došao se ovdje malo opustiti, naporno trenira, pa mu treba malo oduška", rekao je za srpski Blic glazbeni menadžer Dule Banjac, koji je također bio u Rukavininom društvu a prenijeli hrvatski mediji. 

No, tada nitko nije znao a niti je to ikome bilo važno da je zapravo beogradski domaćin Ante Rukavine bio nitko drugi do Srećko Ćirović, gazda Gotika, koji je postao poznat jer je iz tog kluba zadnji dan 2021. u gluho doba noći istrčao Matej Periš i potom nestao u mračnoj beogradskoj noći. Nije to bio jedini Rukavinin posjet beogradskim klubovima i cajkama. Prije nego što će okončati svoju karijeru 2016. godine tko zna koliko je puta žeđ za cajkama i noćnim provodima u Beogradu Rukavini oduzela na koncentraciji, snazi i preciznosti nastupa. Nešto o svojim ludim beogradskim noćima otkrio je Ante Rukavina na svom Instagram profilu no sve do danas ništa od toga nije moglo biti ni viđeno na kompleksniji način. Naime, 6. travnja 2014. godine na svom Instagram profilu Ante Rukavina objavio je sliku gdje je zagrljen sa Srećkom Ćirovićem i bivšim srpskim nogometašem Ivanom Ranđelovićem.

Rukavina je u sredini u crnoj majici sa znamenitim Marlonom Brandom iz Kuma. Uz tu sliku Rukavina je napisao 'Ekipa zadužena za dobar provod...' Objavu je odmah prokomentirala srpska pjevačica Tanja Matejić koja se tada koristila umjetničkim imenom Tatiana a sad se predstavlja kao Tandžika. Ona je napisala 'Kakva ekipa'. Potom se na objavu upecala Mila Ćurčić. Ona je poznata televizijska voditeljica emisije Premijera na TV Pink rodom iz Čačka. Ona je napisala 'Znam, znam.. Ali, sve se da promeniti.. Ubrzajte malo i dolazite da se družimo..'. Na to joj je Ante odgovorio 'Pa znaš da ovo nije nas dio sezone...' Nije se olako u Instragram komunikaciji predavala ni atraktivna Mila koja je napisala 'Taman sam se pripremila da vas kritikujem zasto se niste javili!!'. U polemiku se uključio i gazda Gotika preko Instagrama. Srećko Ćirović je napisao 'Titule, proslave i pripreme, :))'. Tu nije bio kraj komunikacije jer je Ante Rukavina napisao 'Hehe ma nismo :( ovo je stara stara slika...'. T

Tada jako mlada Mila Ćurćić je pitala 'U Bg-u ste?' ali joj Ante Rukavina nije ništa odgovorio. Uskoro nakon što je Šibenčanin otkrio čari beogradskog noćnog života i stekao vitalna prijateljstva poput onog s gazdom Gotika koji je držao i niz drugih beogradskih klubova omiljenih među hrvatskom elitom, zauvijek se oprostio od nogometne karijere. Nikad nije zaigrao u dresu Vatrenih na što bi se mnogi mogli kladiti pa i staviti ruku u vatru na početku njegove karijere. O njemu se poslije samo prigodno pisalo - tipa došao je u Soči s navijačkim dresom na kojem je pisalo Ruki, što je njegov nadimak, te "3,2 promila". Fotku su lajkali njegovi nekadašnji suigrači Pivarić i Kramarić koji su puno dalje dogurali od njega. Nekad velika zvijezda Hajduka i Dinama otvorio je zatim kafić u Zagrebu Invictus. U tvrtci Invictus bars bio je suvlasnik i njegov otac Zlatko.

No, prema podacima iz sudskog registra Rukavina više nije vlasnik tog kafića ni tvrtke. Od travnja prošle godine Rukavina je zato suvlasnik šibenske tvrtke Riba Ribi Fishing Store sa Zoranom Zorićem u kojoj je Zorić i direktor. Tvrtka posjeduje dućan koji su nazvali oazom za sve ljubitelje ribolova. Posluje u šibenskom Dalmare centru. Iz sudskog registra vidljvo je kako je Rukavina i dalje prijavljen u stanu svoga oca Zlatka u višekatnici u ulici Ante Šupuka. Vjerojatno nije tijekom karijere uknjižio nekretnine za razliku od brojnih drugih nogometaša njegove generacije koji su startali s puno slabijih pozicija. Možda je slučaj Rukavina poučak svima koji misle kako noćni život, cajke i beogradske splavi mogu zajedno s profesionalnim nogometom. Kada je Matej Periš istrčao iz Gotika i nestao mnogi su se pitali otkud on i njegovo društvo tamo.

Svi koji postavljaju takva pitanja zaboravljuju kako svi mladi imaju svoje idole i da se preferencije formiraju u mladosti kada gledaju što rade oni do kojima im je stalo. Matej Periš rođen je 1994. godine. Kada je Ante Rukavina zaigrao u dresu Bilih Periš je imao 13 godina. Sasvim dovoljno da mu Rukavina bude jedan od idola. Klinci dok odrastaju na društvenim mrežama prate što rade njihovi idoli. U doba kad je Ante Rukavina objavio sliku sa gazdom Gotika Srećkom Ćirovićem Periš je imao 20 godina. Iz njegovog Instagram profila više je nego vidljivo kako je volio nogomet jer je putovao u inozemstvo na utakmice. Nestao je pa ga ne možemo pitati je li mu Rukavina obilježio adolescentske dane. No, jedno je sigurno, ono što rade naši slavni nogometaši, pjevači, voditelji, glumci, radi će i mlađe generacije. Ako oni idu na cajke, u beogradske klubove, na savske splavove, nema te sile koja neće njihove fanove navesti na isto.

Na Instagramu je u kolovozu 2020. Rukavina objavio mobitelsku snimku intimnog druženja na kojoj u majici kratkih rukava okupljenom društvu pjeva Marko Perković Thompson. Rukavina je uz tu sliku napisao 'Klapa Brodarica & Thompson - Lipa li si - otok BLITVENICA'. Iako su mnogi uvjerenja kako oni koji slušaju Thompsona ne slušaju cajke, sam Instagram profil Ante Rukavine ali i tisuća drugih znanih i neznanih, to demantira. Mnogi bi trebali prihvatiti da je nepomirljivost hrvatskih domoljubnih pjesama i cajki - obična laž i floskula. I sve dok kolaju takve laži o dva nepomirljiva svijeta, hrvatskom i srpskom, bit će onih koji će se zgražati i pitati kako Splićani i Dalmatinci, koji pune Hajdukov stadion na Thompsonovim koncertima, idu u Beograd otkidati na cajke i cajkere.

Na Rukavinom profilu ima puno slika gdje je u društvu sa svojim bivšim menadžerom Sinišom Šošom ali i jedna na kojoj su njih dvojica s Robertom Prosinečkim. Prethodno smo objavili kako je gazda Gotika očito ugostio u noćnom klubu u Beogradu i Davora Bernardića, bivšeg šefa SDP-a ali i da se na Cipru slikao s Prosinečkim.  No, sve je to bilo benigno da Ćiroviću nakon objave prvog članka u Imperijalu potporu nije preko Instagram poslao riječki diler Darko Kojčinović o čemu smo pisali, kao da Ćirović nije na svom Instagramu objavio kako mu je u Rijeci taj isti bio domaćin o čemu smo također pisali. A još bi to bio manji problem da malo prije nego što je Ante Rukavina ponosno zagrljen pozirao sa Srećko Ćirovićem u Srbiji nije objavljeno kako je on držao klub Vanilla za Darka Šarića, narkobosa koji je pao u akciji Balkanski ratnik o čeme smo pisali u ranijem članku.