Prije nego što je oženio netom nestalu Marijanu Čvrljak Karlo Seifert je bio perspektivni HDZ-ovac u zagrebačkoj gradskoj organizaciji, njegov komentar o natalitetnoj politici premijera Andreja Plenkovića na FB profilu aktualne državne tajnice u Ministarstvu koje je donedavno vodio Josip Aladrović lajkali su Margareta Mađerić, Ivana Rora, supruga HDZ-ovog voditelja Odjela za medije Andreja Rore te prodekan za nastavu na privatnom učilištu Bože Skoke Edward Bernaysu - Zdeslav Milas i njegova supruga, također prodekanica gdje i njen muž - Dorotea Milas. Pozicije u zagrebačkom HDZ-u trenutačno neutješnog muža nestale Marijane i nekadašnje jurišnice na funkciju zagrebačke gradonačelnice iz redova HDZ-a Margarete Mađerić dugo su godina bile isprepletene. Slijede detalji koji razotkrivaju kako je sin uglednih zagrebačkih dentalnih liječnika Ljerke i Davora Seiferta - tada mlađahni Karlo - došao u poziciju zamijeniti zagrebačku HDZ-ovku koja se godinama uspinje u stranačkoj hijerarhiji a nedavno je čak medijski promovirana kao moguća ministrica u rekonstruiranoj Vladi premijera Plenkovića što se nije dogodilo.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić 24. kolovoza 2016. godine preko svog Facebook profila vodila je kampanju za status roditelja - odgajatelja. 'Uvijek sam se zalagala za uvođenje statusa roditelja-odgajatelja za obitelji sa četvero i više djece kao važne mjere pronatalitetne politike. Roditelj koji bi ostao sa djecom kod kuće kao roditelj-odgajatelj, iz državnog proračuna bila bi mu osigurana plaća. Danas je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iznio službeni stav stranke o dobivanju statusa roditelja-odgajatelja. Pronatalitetna politika, demografska obnova i hrvatska obitelj u središtu...' - napisala je u svojoj objavi HDZ-ova političarka Mađerić. Na to joj je replicirao Karlo Seifert. Njegovu objavu donosimo bez lektorskih ispravki: 'Rijesavanjem financijske stabilnosti obitelji najbolje pomazemo rast nataliteta. Bravo zainicijativu!!!'.

Tu Seifertovu objavu lajkali su njegove stranačke kolege iz HDZ-a među kojima su bila i neka poznata imena: 'Ivan Nedoklan, Katica Omrčen, Irena Matišić Blažević, Matej Bagarić, Margareta Mađerić, Dorotea Milas, Ivana Rora i Zdeslav Milas. Spomenimo kako je Ivana Rora supruga HDZ-ovog voditelja Odjela za medije Andreja Rore te ujedno snaha pokojnog i nekad proslavljenog  igrača Dinama Krasnodara Rore. Dorotea i Zdeslav Milas su supružnici, oboje prodekani za nastavu na privatnom učilištu koja se povezuje s piarovcem i profesorom Božom Skokom.Radi se o Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Seifert je tih godina bio tajnik zagrebačke organizacije HDZ-a. Stranačke karijere Seifert i Mađerić bile su isprepletene ne samo u zagrebačkom HDZ-u već i u Vijeću Gradske četvrti Donji grad. O tome svjedoči i objava sa službene stranice Grada Zagreba.

Tamo je 29. travnja 2014. godine objavljen 'Zaključak o  o stavljanju mandata u mirovanje članici Vijeća Gradske četvrti Donji grad i verifikaciji mandata zamjeniku člana Vijeća'. Iz objave je vidljivo da se prihvaća 'Izvješće Mandatnog povjerenstva o stavljanju mandata u mirovanje članici Vijeća Gradske četvrti Donji grad s prijedlogom za verifikaciju mandata zamjeniku člana Vijeća', odnosno utvrđeno je mirovanje mandata članici Vijeća Margareti Mađerić, s danom 28. travnja 2014. godine a verificiran mandat članu Vijeća Karlu Seifertu, zamjeniku Margarete Mađerić. Taj je zaključak objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba i tako je postao dostupan na web stranici Grada Zagreba.  Odluku je 29. travnja 2014. potpisao predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Srđan Subotić. Inače, Seifert je pokušao steći diplome na dva fakulteta. O tome svjedoče i njegovi izgubljeni indeksi. 

Prvi oglas - proglašenje nevažećim izgubljenog studentskog dokumenta Karlo Seifert je oglasio 13. srpnja 2005. godine, Tada je bio student Pravnog fakulteta u Zagrebu. Radilo se o indeksu br. 247/2001. što znači da je 2001. počeo studirati na tom fakultetu. Potom je 13. rujna 2007. poništio indeks br. 000007 Z-4 izdan od Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Znakovito je kako je Seifert uspio dobiti indeks koji završava s poznatim 007 brojem tajnog agenta James Bonda. Treći put je suprug nestale Marijane oglasio nestalim svoj studentski dokument 16.7 srpnja 2008. godine. Radilo se o indeksu br. 000307 izdanom od Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Iz navedenog je jasno kako nije nastavio obiteljsku tradiciju i postao stomatolog  što smo objavili u ranijem članku. Dok ovo pišemo mediji objavljuju dospjele informacije o potrazi za Marijanom koju intenzivno provodi zagrebačka policija. Tako je Jutarnji objavio da 'Za Marijanom tragaju ronioci i specijalci, poziv u 5.30 upalio alarm: ‘Pronašao sam torbicu...‘.

U članku je napisano sljedeće: 'Dobro jutro, nalazim se na sredini Mosta mladosti, na pješačkom dijelu i pronašao sam torbicu s dokumentima na ime Marijana Seifert te mobitel", dio je telefonskog poziva koji je u 5.30 ujutro u srijedu na broj 192 uputio građanin dok se kretao stazom za pješake iz smjera Savice prema Zapruđu. Pritom oko sebe nije vidio nikoga. S odmakom od tri sata policiji je uslijedio novi poziv. U 8.30 bračni partner Marijane Seifert prijavio je njezin nestanak iz stana u Lastovskoj ulici koji se, prema njegovim sumnjama, dogodio tu noć, poslije ponoći, nakon što su otišli na spavanje' - objavio je Jutarnji. U potrazi za Marijanom Seifert sudjeluju deseci zagrebačkih policajaca, ronilaca, vatrogasca i specijalaca, a temeljito pretraživanje rijeke obavlja se i vatrogasnim te policijskim čamcima.  Na sve to, cijelu zonu dronom na kojem je i termovizijska kamera detaljno pregledavaju vatrogasci. Njen suprug na svom Face profilu i dalje ima objavu s oglasom iz MUP-ove baze nestalih u kojoj moli sve da pomognu o čemu smo već pisali.