Kažu da ljubav ide kroz želudac. Nekad je to značilo sljedove klasičnih jela i pića a danas, u doba novih trendova kave bez kofeina, mlijeka bez laktoze, kruha bez motike...., klasiku je istisnula molekularna gastronomija gdje tekući dušik i pincete oblikuju jela, gdje proteini ne dolaze iz životinjskog već biljnog svijeta, gdje caruju alge, izdanci ili klice, mlijeka od soje, badema, riže.... Trendu bio prehrane često se priklanjaju i poznati pripadnici jačeg spola poglavito ako su otvorena uma ili pak žele razliku u godinama izbrisati prihvaćanjem hrane koju marketinški gurui novog doba proglašavaju ultimativno zdravom. Vjerojatno je sve navedeno utjecalo da neupitni kralj kocke, privilegirani gost otmjenih klubova od Londona do Monaca s obzirom na činjenicu da je u stanju u jednoj noći izgubiti nezamislive milijunske iznose, ali isto tako i dobiti, parkira svoj sportski auto u nedopuštenoj zoni u Vlaškoj ulici u Zagrebu ispred Biotrgovine i ležerno ušeta unutra s atraktivnom tamoputom izabranicom.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Stara garda hrvatskih 'dubokodžepaša' zadnje desetljeće slijedi trendove njima sličnih osoba iz cijelog svijeta. Tako je primjerice Hrvoje Petrač u treću životnu dob, nakon dva braka, zakoračio s mlađahnom Azijatkinjom s kojom ga se može vidjeti i na zagrebačkim ulicama. Nekadašnji zagrebački kralj ćevapa, ulagač u floridske nekretnine i bivši jet-ski fan Ivan Rubelj svoju ljubav pronašao je u Tajlanđanki Sujitri Chanhom što smo predstavili publici. Čak je i lokalni splitsko-brački poduzetnik Reljić mlađahnu suprugu  Masdu Reljić Nadapdab pronašao u Indoneziji kako smo pisali. Nekad su se Hrvati, poglavito Dalmatinci, ženili Čehinjama, Ruskinjama, Ukrajinkama, Njemicama.... ali vremena se mijenjaju pa buduće gospođe hrvatskih bogataša dolaze s puno egzotičnijimm crtama lica i iz puno daljih krajeva. Tom se trendu pridružio i neupitni kralj kocke Jušte Puharić koji nastoji u javnosti izraditi imidž uspješnog poduzetnika i ulagača u diversificirani sektor u rasponu od brodova do kioska koji trguju cigarama.

Šira je javnost u Hrvatskoj za tog Makaranina prvi puta čula ne kad i svjetska javnost. Naime, Jušte Puharić postao je zvijezda svjetskih medija kada je tužio otmjeni londonski kazino klub jer mu nisu isplatiti dogovorenu proviziju a izgubio je oko 228 milijuna kn o čemu smo pisali. Na suđenju u Londonu isplivalo je kako je Jušte cool tip kojemu ništa ne znači ni ako dobije ni ako izgubi par milijuna u ekspresnom roku kao što je vidljivo z objavljenog članka. Inače, u Hrvatskoj je nekima postao poznat kad se doznalo da je krupni vjerovnik Davora Šukera kojem je stavio hipoteku od 8 milijuna kuna o čemu smo pisali. Drugi su pak za njega čuli tek kada je uspješno ovršio Hrvatsku poštansku banku čemu smo posvetili posebnu objavu. No, Puharić očito ima neki izvanserijski kompjuter u glavi s nekim humanim čipovima koje znanost još nije istražila te vozi nevjerojatne paralelke. Primjerice, ovrhu sličnu HPB-u namjerava aplicirati i u svom sporu s Podravskom bankom o čemu smo pisali.

Također, osim što ulaže u Hrvatsku, prilično velike novce, 2 milijuna eura, uložio je i u rodni kraj Draže MIhailovića u farmu bobičastog voća čija je direktorica njegova bivša supruga Vesna Puharić. To smo predstavili u posebnom članku. Ona je ujedno majka dvije njegove punoljetne kćeri, Paole te Lare koja je ne samo misteriozna hrvatska dioničarka već i jedna od ljepotica koja se pojavila na natječaju krasotica čemu smo posvetili posebnu objavu. K tomu Jušte Puharić ima za prosječnog Hrvata neviđenu količinu keša koju može usmjeriti u razne investicije. Iz priče o predstečaju Tvornice kulture Zagreb i dokumenata koje smo objavili proizlazi kako je Puharić uložio više milijuna kuna u tvrtku Nepce svijet nekadašnjeg gazde zagrebačke špice. Još je zanimljivije da se u predstečaju te tvrtke koja drži zagrebačku Tvornicu kulture Puharić pojavio kao vjerovnik a da ga je Perica u vjerovničkom smislu nastojao posve sakriti u papirima predanim Trgovačkom sudu u Zagrebu.

To i najvećem laiku znači da je navedeni zapravo vodio dvostruko, ili eksplicitnije rečeno, lažno knjigovodstvo. No, živimo u Hrvatskoj, zemlji kronično deficitarnoj likvidnim sredstvima i gdje crna lova ili keš kola tobože nevidljivom koruptivnom mrežom koja je jednako intenzivna u svojim glavnim žilama kao i onim kapilarnim. Zbog toga su sigurno male šanse da Neven Perica, koji godinama vuče za nos brojne krupne vjerovnike od banaka pa nadalje, uopće bude prozvan zbog evidentnog dokaza neregularnih poslovnih knjiga. Povijest poslovne suradnje Puharića i Perice započela je još kada je od potonjeg kralj kocke kupio lanac kioska o čemu smo pisali. No, ovo ionako nije priča o mega investicijama i financijskim tajnama javnosti misterioznog kockara i krupnog ulagača Jušte Puharića.

Ovo je priča o tome da Puharić uz sve svoje financijske i kockarske akrobacije ima i vremena za ljubav. Kao što smo napisali iz bivšeg braka s Vesnom Puharić, koja je u Zagrebu imala nekoliko neuspješnih ugostiteljskih projekata iza kojih su joj stizale ovrhe o čemu smo pisali, ima dvije punoljetne kćeri. Puharićeva bivša sa svojim novim izabranikom ima još i kći osnovnoškolske dobi. Očito je i Jušte posložio sve svoje konce u životu pa je u isti propustio mladu ljepoticu atraktivnog izgleda i manekenske visine. S njom se dakle parkirao početkom lipnja u predvečerje ispred Biotrgovine u Vlaškoj. Dok je on plaćao unutra ona je izašla van i osvratala se gdje da krene, u smjeru prema Palmotićevoj ili pa prema Katedrali. Na kraju se odlučila prema Europskom trgu i tamo se kratko zadržala. Kad je Jušte izašao s vrećicama iz dućana, nije bilo njegove drage.

Osvrtao se malo oko automobila a ona se brzo pojavila. Par je imao sreću što tu skoro nikada nema prometnog policajca da ispiše kaznu. Inače, sve veći broj građana čak i pred kamerama svjedoči kako nema policijskih ophodnji, kako temeljne tako ni prometne policije u brojnim situacijama kako u centru tako i na perifernim dijelovima metropole. Možda u doba trendova kave bez kofeina, mlijeka bez laktoze,  brakova bez djece, kruha bez motike, možda  postajemo i država bez vidljivih čuvara reda. U svakom slučaju Puharić demonstrira da je laž da onaj tko ima sreće s lovom nema u ljubavi ili obratno. Njega je očito krenulo svugdje pa čak nema ni prometnog policajca da mu trenutačno zagorča život ispisivanjem kazne dok kupuje u dućanu koji se naziva i Tvornica zdrave hrane.