Zagrebačkim se kuloarima prepričavalo kako su dvije moćne nasljednice prestižnog zagrebačkog odvjetnika bile šokirane kada su saznale da nisu jedine potomkinje svoga bogatog oca. Naime, jedna od medijski najutjecajnih Hrvatica vlasnica bivšeg EPH-a a sada Hanza Medije Ana Hanžeković (ranije Čorak) a sada Krznarić te odvjetnica koja je preuzela očev ured Dora Hanžeković Žuža saznale su kako imaju brižljivo skrivanu polusestru u Njemačkoj o kojoj sve dotad ništa nisu znale. Zacijelo bi svi bili iznenađeni kada bi u stvarnom životu u zreloj životnoj dobi saznali kako nam je roditelj dugo godina čekao da priredi nesvakidašnje iznenađenje. Takve se stvari obično događaju u sapunicama i tamo u interesu privlačenja pozornosti gledatelja svakih nekoliko epizoda isplivaju ili plodovi zabranjenih mladalačkih ljubavi ili plodovi izvanbračnih preljuba. Poznato je kako je odvjetnik Marijan Hanžeković bio rastavljen i često nije ni skrivao kako je veliki zavodnik. Navodno je govorio kako svaka ljepotica pada na privatni zrakoplov a on je za života bio na glasu kao uspješan i na tom polju. Neosporno je bio i avanturističkog duha jer je preplovio na jahti Atlantik nekako u slično vrijeme kada i Goran Bregović sa svojom tadašnjom djevojkom a kasnijom suprugom Dženanom Sudžukom. No, Hanžeković je uvijek mogao imati sve privilegije privatnih zrakoplova i mogućnosti da one ljepotice koje u tome vide ispunjenje svojih ideala usreći luksuzom u oblacima, na zemlji i na vodi. Slijede detalji najveće tajne pokojnog odvjetnika koje su ostavile bez daha njegove odrasle kćeri.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Vlasnički list jedne od zadnjih netaknutih hvarskih uvala koja se nalazi južnije od grada Hvara skriva potvrdu jedne od najvećih tajni desetljećima najmoćnijeg hrvatskog odvjetnika Marijana Hanžekovića. Autentičnu uvalu koja odiše duhom kakva je nekad Dalmacija bila, što znači čisto more, miris borova i borove smole i ružmarina, apsolutni mir dovoljno daleko od civilizacije i vreve pomodnog Hvara, uvala kojoj se može pristupiti samo s mora ili kilometrima pješačiti, s kamenom kućom na osami, vrtom i šumom i to sve na impozantnih 19120 m2 pokojni Hanžeković kupio je u svibnju 2007. godine. Za taj je, možda posljedni hvarski posjed takve vrste bio zainteresiran i Zdravko Mamić, ali eto Hanžeković ga je pretekao. Nije nam poznato koliko je platio u kešu obitelji koja je bila uknjižena na te čestice.

Radilo se o hvarskoj obitelji s više muških potomaka. Bivši vlasnik je tu na brodici dovodio svojedobno svoje goste, kad bi ih dovezao napravio bi im ručak a onda pjevao talijanske arije. Njegova je supruga inače Talijanka a upoznali su se u Brazilu gdje je taj Hvaranin svojedobno otišao tražiti kruha. No, kada je upoznao ljubav svog života ipak se vratio na Hvar i od ušteđevine kupio posjed uz more od potomaka nekadašnjih hvarskih plemića. I tako je taj posjed sa zanimljivom prošlošću dospio u vlasnički portfelj bogatog hrvatskog kralja ovrha ali i svih drugih pravnih transakcija. Marijan Hanžeković se dugo borio sa strašnom bolešću kojoj čak ni najsuvremenije američke klinike ni liječnici nisu mogli dati jamstvo ni izlječenja ni duljeg života. Očito je svega toga bio savršeno svjestan pa je zato u godini koja je prethodila njegovoj smrti sklopio ugovor kojim je regulirao prava svojih nasljednica.

Uz dvije legalne kćeri ugovorom je obuhvatio i tajnu dotad posve nepoznatu kći. Iako se špekuliralo o takvom raspletu, bez vlasničkog lista na Hvaru ne bismo dobili potvrdu te činjenice. Naime, u tom je listu 15. ožujka 2018. zapisano: 'uknjižba, pravo vlasništva, Ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života 03. srpnja 2017, domovnica 19. ožujka 2019. godine'. Kao vlasnica 1/3 nekretnine koja je glasila na Marijana Hanžekovića upisana je Lucija Kröpfl iz Njemačke. Početkom veljače  2021. godine upisano je njeno novo prezime jer se očito udala. Tako je navedena kao Lucija Grittern. Adresa je ostala ista u Düsseldorfu. Tri mjeseca iza nje kao jednake vlansice preostale 2/3 upisane su Ana Hanžeković Krznarić i Dora Hanžeković Žuža, dakle legalne kćeri za koje se mislilo kako su jedine nasljednice pokojnog odvjetnika.

One su rođene u njegovom braku s Ivom Hanžeković koja je već dugo znana kao zagrebačka javna bilježnica. Taj se brak raspao negdje prvih godina novog milenija, ako je vjerovati medijima. Pronašli smo Hanžekovićevu zatajenu kći. Ona je ugledna liječnica dermatologinja u Njemačkoj. Na svojim web stranicama napisala je kako je oduvijek željela biti liječnica. Dakle, ona nije kao svoje dvije polusestre otišla u pravno - odvjetničke vode u kojima je njen pokojni otac kormilario tako suvereno i profitabilno. Ipak na brojnim nekretninama koje su naslijedile sve tri Hanžekovićeve nasljednice upisana je i hipoteka.

Naime, u rujnu 2014. hvarski posjed je kao sporednu hipoteku Marijan Hanžeković založio kod Zagrebačke banke za kredit u iznosu od 27.312.800 CHF. Uz istu su kao glavna hipoteka upisane nekretnine u Zagrebu na više lokacija ali i više splitskih nekretnina. Kćeri će zacijelo morati nakon smrti svoga oca zajednički upravljati nemalom ostavštinom ali i voditi računa o vraćanju nemalih kredita. Život piše romane, ili sapuncie, kako tko voli a u ovom slučaju je ispisao jednu od najvećih tajni zagrebačkih VIP krugova. Navodno ju je prije smrti i osobno priopćio svojim kćerima. Ako je to istina zacijelo je računao kako je bolje da to saznaju od njega kada je ionako sve zapisano u ugovoru za koje bi saznale tek nakon njegove smrti pa bi tim bile više šokirane. 

Reci što misliš!