Nakon što je tragično preminuli 27-godišnji Splićanin pronađen na Ada Huji kod Pančevačkog mosta i pokopan na splitskom groblju Lovrinac ostaju dileme kome je i u kakvom interesu bilo širenje lažnih informacija o Mateju Perišu u mjesecima dok je trajala potraga za njim. Mnogi komentatori na društvenim mrežama uvjerenja su kako se sigurno nije dragovoljno utopio jer njegovo trčanje i zaustavljanje taksija nikako nije moguće dovesti u vezu s tim da je planirao skok u mutnu Savu ili samoubojstvo. Puno ljudi traga za istinom poglavito jer sumnjaju kako se puno toga skriva i to zato što su posrijedi neki mutni viši interesi. Mnogi se pitaju zašto se po Splitu puštala glasina kako je sklonjen na sigurno i da je živ te tko je taj koji je imao interes skretati pozornost sa činjenica koje su isplivale onog dana kada je Matejevo tijelo isplivalo iz Dunava. Neki razvijaju razne teorije zavjera, neki imaju čak i bolesnu maštu, ali prevladava stav kako bi trebali odgovarati oni, ako takvi postoje, koji su skrivili Matejevu smrt. U kontekstu tragičnog ishoda mnogi se pitaju zašto je javnosti bacana povremeno prašina u oči, poput raznoraznih dojava u rasponu od vračara do misteriozne manekenke Lidije, a koje su išle za tim da se kod javnosti učvrsti uvjerenje kako je Matej živ i negdje dislociran iz Beograda u kojem je nestao zadnji dan 2021. godine. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Kada je 12. veljače ove godine dotad nepoznata manekenka Lidija objavila na Instagramu kako je vidjela u Münchenu muškarca istog kao Matej Periš kako podiže novce na bankomatu sasvim očekivano podigla je prašinu u javnosti. Napisala je: 'Da li neko može da mi kaže koliko je visok Matej Peris? Dečko kojeg sam srela je moje visine oko 183 i možda višlji. Upravo sam se susrela s osobom koja izgleda isto kao on 3 puta u centru Munchena. Skontala sam da je isti kada je stajao ispred bivšeg restorana 'Opatija' i dizao novac s bankomata. Da ne bude zabune ukoliko je neko upućen nek mi javi u dm. Da bih ja mogla da kontaktiram nadležne organe. 'U medijima diljem regije objavljeno je samo kako živi na relaciji Njemačka - Srbija - Hrvatska ali nitko nikada nije objavio njeno prezime. Zašto je to dosad ostalo enigma nije nam poznato. Možda zato što je ta manekenka za koju je ranije objavljeno kako je karijeru započela kao 13-godišnjakinja u Zadru u agenciji poznate modne agentice, Anne Gojanović, Color Model Management mijenjala ime na društvenim mrežama.

Naime, najprije je bila Lidija Veselinović a potom se na Instagramu i TikToku nazvala f.ckingpperfect (u prijevodu jeb....savršena). Ako joj je bio cilj izazivanje pozornosti onda je uspjela. Naime, tada je podigla prašinu na Instagramu kada je napisala kako je vidjela nestalog Splićanina kod bivšeg restorana Opatija. No, nakon što je Matejevo tijelo isplivalo iz Dunava kod Ade Huje postavlja se pitanje motiva koji su Lidiju Veselinović nagnali na širenje očito lažne vijesti. Veselinović je inače imala kontroverzne objave na društvenim mrežama u kojima je koketirala s opijatima, poigravala se s oružjem, slala sočne poruke muškarcima koji su je očito razočarali. Na profilima na društvenim mrežama objavljivala je hrpetine obnaženih slika u rasponu od privatnog otoka kraj Maldiva, iz Monaca, New Yorka.... Postavlja se pitanje kako je tako anonimna manekenka sebi mogla priuštiti takav stil života na visokoj nozi kada je sa slika koje plasira preko weba očito kako nije imala nikakvih modnih angažmana.

Naime, nema nijednu sliku s neke svjetske modne pozornice, nema nijednu sliku iz neke modne kampanje.... općenito ima samo slike u izazovnim pozama, u oskudnoj odjeći i sa skupih destinacija bilo da je riječ o plažama, hotelskim sobama, kabinama privatnog zrakoplova, jahtama.... S obzirom da je vremenskim protokom i tragičnim ishodom potrage za Matejem Perišom postalo jasno kako se radilo o lažnoj dojavi istraživali smo moguće Lidijine motive za širenje takve obmane. Zanimalo nas je tko su njeni kontakti u Hrvatskoj, odnosno s kim je povezana preko društvenih mreža. Tako je vidljivo preko njenog profila na Facebooku kako je obiteljski povezana s nekoliko osoba koje se prezivaju Veselinović a žive u zadarskom zaleđu. No, veći dio Lidijine rodbine očito je u Srbiji. S druge strane Lidija ima i više prijatelja među muškim i ženskim osobama iz Hrvatske koje su različitih godina i profila. No, nama je upalo u oči njeno Facebook prijateljstvo sa Šibenčankom Lucreziom Keirom. Ta mlada i atraktivna djevojka na Facebooku piše kako joj je poslodavac Inside Night Club Šibenik.

Radi se o poznatom noćnom i plesnom klubu u tom gradu u kojem često nastupaju uživo kako domaći izvođači tipa Jole tako i turbo folk ali i drugi pjevači iz Srbije. Iz Lucrezijinih objava na FB-u vidljivo je kako je vezana za svog djeda Gorana Jurišića (70), Šibenčana koji je igrao u dresu Hajduka, Dinama ali i za FK Sarajevo. Jurišić je u dresu Hajduka zaigrao 1973., kao napadač odigrao je 37 utakmica i postigao 11 golova. Na Facebooku je jednu objavu sa slikom posvetila djedu Goranu u dresu Hajduka te je objavila i crtež iz 2001. gdje joj djed Goran nacrtao srce za svoju 'Luce'. Nismo uspjeli saznati je li Lucrezia Keira njeno umjetničko ime pod kojim radi za noćni klub i pod kojim se promovira na društvenim mrežama. No, uočili smo da Lucrezia ima mnoštvo muških FB prijatelja svih godina, ali ipak prevladavaju oni mlađi među kojima ima puno onih s tzv. 'napaljenim' profilnim slikama. Među mnoštvom muških FB prijatelja iz svih dijelova Hrvatske, Srbije, regije ali i ostatka svijeta izdvojilo se jedno poznato ime.

Radi se o Hrvoju Vojkoviću, bivšem direktoru Croatia osiguranja. On je karijeru započeo u uredu odvjetnika Marijana Hanžekovića, nastavio kao ministar gospodarstva u kvoti HSLS-a u koalicijskoj Račanovoj Vladi, da bi potom bio jedan od prvih vrhunski uhljebljenih Hrvata u državnoj osiguravajućoj kući te potom otišao u privatno poduzetništvo. Poznato je kako Vojković uz skrb o svojim silnim luksuznim nekretninama koje se prostiru od Zagreba, preko Žumberka do Istre stigne voditi i život bonvivana nakon burne rastave od prve supruge odvjetnice Diane s kojom je dobio kći Luciju. Kao što smo već ranije pisali Vojkovićeva kći jedinica preseljenjem u London gdje vodi život poput neke svjetske mlade bogatašice, hrvatske inačice Paris Hilton, promijenila je ime u Lucy - Collett. Vojković je znan i po tome što je svojedobno prodao svoj luksuzni dvoetažni stan u Krajiškoj ulici u Zagrebu aktualnom hrvatskom predsjedniku Zoranu MIlanoviću. Tako Vojković na neki simbolički način povezuje vrh političke i financijske oligarhije sa svijetom manekenki.

Poznato je kako je vrlo brzo nakon rastave od svoje prve supruge utjehu pronalazio u brojnim ljepoticama. Tako je bio u vezi s Tamarom Šopar, sestrom manekenke Helen Šopar, pa s Ankom Hanom Sladoljev, kćeri dr. Srećka Sladoljeva, pa s 12 godina mlađom Međimurkom Brankom Prišlić koja je je bivša misica Međimursko-varaždinske županije, manekenka, voditeljica na OTV-u i apsolventica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Paralelno s ostvarenjem na ljubavnom planu Vojković je tragao i za unutarnjim mirom. Hodočastio je po Aziji i Indiji, penjao se na Himalaju.  Profilna slika, doduše stara jer zandjih godina nije ažurirao sadržaj na Facebooku je ona s Dalaj Lamom. Zanimljivo je kako je na Facebooku Vojković postavio opciju da nije mogueć vidjeti tko su mu prijatelji. No, kako atraktivna i mlada Šibenčanka Lucrezia ima javno istaknute prijatelje - njihovo je prijateljstvo vidljivo preko njenog Facebook profila. Tko zna kada i kako su se upoznali ili povezali bivši hrvatski ministar i moćnik Hrvoje Vojković i prijateljica misteriozne Lidije koja je dizala prašinu u javnosti očito lažnom dojavom o ukazanju tragično preminulog Mateja Periša u Münchenu.

NAPOMENA: Na članak je stiglo reagiraje Lucije Jurišić (Lucrezia Keira) putem odvjetnika Marka Čvrljka iz Šibenika a koje je dostupno na priloženom linku.