Kada se u Hrvatskoj kaže Pantovčak prva je asocijacija na Predsjedničke dvore kojima je stolovao nekad Franjo Tuđman, pa Stipe Mesić, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović i konačno Zoran Milanović. Druga asocijacija na Pantovčak su luksuzne vile s bazenima, prekrasnim okućnicama koje su dom nove, u pravilu i vrlo kontroverzne hrvatske elite. Naravno, kako se radi o rezidencijalnoj ulici tu su i brojna veleposlanstva ili rezidencije diplomatskog kora. No, u jednoj od spektakularnih vila novijeg datuma s ogromnom okućnicom koja graniči s velikim zelenim pojasom i netaknutom šumom, koju je sagradio bivši kapetan Vatrenih Zvone Boban i koju je prije prodaje prepisao na svoje petero djece, a koja je sada uknjižena na Vanju Modrić, suprugu aktualnog kapetana Vatrenih Luke Modrića, živi nadasve zanimljiv par. On je bogataš svjetskog kalibra, potomak najbogatije hrvatsko-čileanske dinastije Lukšić a ona je kći svjetski poznatog para talijanskog pjevača i kantautora Al Bana i američke pjevačice i glumice Romine Power. Njegovo ime je Davor Lukšić Lederer, 37 mu je godina i u vili živi sa svojom 36-godišnjom suprugom Cristel Carrisi, prije udaje talijanskom zvijezdom te djecom, sinom Kayom, kćeri Cassiom te trećom prinovom kojoj nije poznato ime. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prošli tjedan snimili smo i objavili vodećeg političara SDS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca kako šopingira na tržnici Dolac u pratnji tjelohranitelja koji se ne odvaja od njega. No, ovaj tjedan kao i mjesec dana ranije imali smo priliku snimiti jednog od najbogatijih nasljednika na svijetu, potomka svjetski poznate hrvatsko - čileanske dinastije Lukšić kako se ležerno u pratnji suradnika šeće Zagrebom. Kada smo Davora Lukšića Lederera snimili prije mjesec dana žurio je preko Tkalče s dvojicom suradnika do restorana Mano u Gliptoteci gdje se održavala promocija svjetski poznate marke satova. Drugi put nam se posrećilo da snimimo Lukšića dok je iz pravca Trga bana Jelačića pješačio sa suradnicima prema Jurišićevoj ulici. Možda i nije čudno da ga vidimo kako korača samim središtem hrvatske metropole uzme li se u obzir da je sjedište zagrebačkih tvrtki Lukšić Lederera u znamenitom neboderu na samom početku Ilice, odnosno kućnom broju 1.

Prema podacima sa Sudrega potomak te obitelji milijardera s Forbesove ljestvice na toj adresi ima registriranu tvrtku Excelsa te Mu nekretnine grupa. Zanimljivo je kako je u drugoj tvrtci suvlasnik sa svojom suprugom Cristel Carrisi. Još je zanimljiviji podatak kako Davor Lukšić Lederer ima različitu kućnu adresu od svoje slavne supruge i majke svoje djece. Naime, Davor je prijavljen na adresi vile koju je sagradio Zvone Boban pa prepisao na svoje petero djece od kojih je četvero usvojio dok je živio s Leonardom Boban te kćer Ružu koju je dobio prirodnim putem s bivšom suprugom. Taj je objekt, mogli bismo s pravom reći rezidencijalni, potom kupila Vanja Modrić, supruga najboljeg hrvatskog i top svjetskog igrača Luke Modrića. S obzirom da vila u papirima glasi na Vanju Modrić očito je u njoj Lukšić Lederer podstanar.

Druga vila na početku Pantovčaka na čiju je adresu na Sudregu upisana njegova supruga Cristel Carrisi prema vlasničkom listu glasi na potomke liječnika Ive Pedišića, Anđelu, Ivu i Željku Pedišić. Inače, mediji su u svibnju 2017. objavili kako je Zvone Boban prodao Modrićima obiteljsku kuću od 286 kvadrata koju je sagradio 2010. godine. Vrijedi naglasiti kako kuća ima okućnicu od 4370 m2 i kako ju je kupila Vanja Modrić mediji su odmah objavili kako će to biti zagrebački dom obitelji Modrić. No, Luka posjeduje i luksuzni stan s bazenom u Babonićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati o kojem smo pisali u kontekstu ovrha koje su sustizale Modriće tako da vjerojatno borave u njoj s troje djece kada su u Zagrebu. Boban je vilu prodao Vanji Modrić 24. ožujka 2017. , a kupoprodajni je ugovor sklopljen četiri dana ranije.

U toj je vili Boban živio sa suprugom Leonardom i njihovo petero djece, prije nego što su se preselili u Zürich gdje je Boban dobio mjesto savjetnika za nogometna pitanja FIFA-e. Potom je Boban dobio angažman u Italiji, u međuvremenu mu se i raspao brak s Leonardom pa je, kao što smo prethodno objavili, ušao u vezu sa zagrebačkom zubaricom Marijanom Gikić. Inače, Lukšić je imao ali i nadalje ima brojne poslovne uloge što ne čudi jer je njegova obitelj investirala u brojne luksuzne hotele ali i tvrtke diljem Jadrana i Hrvatske. Tako je bio predsjednik NO-a riječkog hotela Bonavia, Jadranskih luksuznih hotela ali i Istraturista. Bio je čelnik u NO-ima i sljedećih hotela Grand Villa Argentina, Hotela Excelsior, Hotela Bellevue, Atlas hotel Odisej i Hotela Kompas. U porečkoj Plavoj laguni i dalje je predsjednik NO-a.

U Grupi jadranski luksuzni hoteli  je direktor kao i u dubrovačkoj Villi Sheherezade s pet zvjezdica. Direktor je i u tvrtkama koje su vezane za otok njegovih djedova s hrvatske strane Brač. Tako upravlja s tvrtkama Brač Real Estate i Bol Real Estate. Predsjednik je NO-a dubrovačke tvrtke Jadranski Luksuzni Hoteli, tvrtke Excelsa nekretnine sa sjedištem u Dubrovniku te Hotela Croatia.U svakom slučaju mlađahni potomak uspješne obitelji Lukšić Lederer živi na relaciji Zagreb - Jadran kada je u Hrvatskoj. Talijanski mediji su objavili kako posjeduje i vilu u najskupljoj londonskoj četvrti Belgravia a tu su i druge obiteljske nekretnine diljem svijeta s naglaskom na Čile otkud su i startali u svjetske poslovne pohode.