Od proglašenja hrvatske neovisnosti izredale su se brojne misice u Hrvatskoj. Većina je njih imala instantnu slavu, trajale su koliko i samo natjecanje a onda bi pale u zaborav. No, neke su se misice bogato udale, neke su ostvarile značajne karijere a neke su podigle prašinu i ostale upamćene kao kontroverzne poput Aleksandre Grdić zv. Aleks. Ljeto je kalendarski stiglo, vrućine su nepodnošljive a s porastom celzijusa javnost, poglavito muški dio, zadržava pogled na krasoticama kako u stvarnom životu tako i u medijima. Prije 7 godina jedna je isklesana ljepotica iz hrvatske metropole mamila uzdahe i stigla do finala Miss Kulta i plaže. Onda se izgubila u anonimnosti i završila u sudskom registru. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije 7 godina kemijska laborantica iz Zagreba s adresom u Njemačkoj dizala je prašinu i pobuđivala pozornost kako svojim izgledom tako i izjavama. Dospjela je do finala Miss plaže i bila finalistkinja izbora Miss kulta. Tada je imala 28 godina i o njoj se saznalo kako se bavi fitnessom i modelingom, da je ljubiteljica brzih automobila, morske prehrane i nasmijanih ljudi. Mediji su pisali kako je nakon srednje škole radila brojne sezonske poslove, ali da su trčanje i košarka oduvijek imali posebno mjesto u njezinu životu. Bila je ponosna na svoje diplome i medalje koje je osvojila na raznim natjecanjima. Od ranih dana bavila se manekenstvom, a gotovo deset godina velika je zaljubljenica u vježbanje. Na Youtube kanalu portala Kult koji je organizirao natjecanje bila je predstavljena u pozi cure koja vježba. Snimala je i tutorijale kako s lakoćom diže utege, trči na traci, radi sklekove... Saznalo se i kako je Elena  prije natjecanja bila nekoliko mjeseci u Milanu, gdje je radila u jednoj autokući te da je tada živjela na relaciji München - Zagreb.

Imala je i izjave intimne naravi kojima je privukla dodatnu pozornost. Govorila je kako je sretno zaljubljena već više od godinu dana u dečka i to nakon dugogodišnje veze s curom koja je okončana zbog ljubomore. Od tada se baš i nije ništa čulo o njoj. No, zato je njeno ime osvanulo na sudskoj oglasnoj ploči. Radi se o objavi Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu, odnosno posebne sudske pisarnice za izvršenje prekršajnopravnih sankcija. Sutkinja Marjana Rajić odlučivala je 16. svibnja ove godine o izvršavanja novčane kazne izrečene osuđenoj Eleni Mema, zbog prekršaja iz članka 216. stavak 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Iz sudskog dokumenta je vidljivo kako nije naplaćena izrečena kazna bivšoj kandidatkinji za Miss u iznosu od 5.000 kn. Uz Elenino ime navedeno je kako je rođena  1985. godine te da prebiva u njemačkom Starnbergu.

Kako nije platila izrečenu kaznu u iznosu od 5.000 kuna presuda joj je izrečena 8. travnja 2019., postala je pravomoćna, a kako nije plaćena zamijenjena je radom za opće dobro u trajanju od 34 (trideset četiri) sata. Presudom je Elena Mema upućena na izvršavanje rada za opće dobro 'u ustanovu i drugu pravnu osobu s kojima je ministarstvo nadležno za poslove pravosuđa sklopilo ugovore o postojanju zajedničkog interesa za izvršavanje rada za opće dobro u prekršajnom postupku i o tome vodi evidenciju'. U presudi je istaknuto i kako će ukoliko 'ne prihvati rad za opće dobro ili se na uredan poziv suda izvršenja ne odazove radi primitka naredbe o upućivanju na izvršavanje rada sukladno članku 152.c stavku 6. Prekršajnog zakona ili ga ne izvrši svojom krivnjom u roku koji je za to određen sukladno članku 34. stavku 3. Prekršajnog zakona' ista biti zamijenjena kaznom zatvora u trajanju od 17 (sedamnaest) dana.

Iz obrazloženje je vidljivo da još ima vremena platiti 'novčanu kaznu nakon pravomoćnosti odluke o zamjeni, izvršenje rada za opće dobro pa bi se u tom slučaju  kazna zatvora obustavila. U slučaju djelomičnog plaćanja, izvršit će se samo preostali dio rada za opće dobro odnosno kazne zatvora, sukladno odredbi članka 34. stavka 7. Prekršajnog zakona'. Elena Mema može se i žaliti u roku od 3 dana a o žalbi odlučuje Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske. U prosincu 2020. pisali smo o bivšoj hrvatskoj miss Aleksandri Grdić koja je osuđena na zagrebačkom sudu te mora platiti golemu globu. Naime, Aleks je dok je živjela u Zagrebu iznajmila stan koji godinama nije plaćala pa joj je to stiglo na naplatu sudskom presudom. Tako je presuda Aleks, koji neki nazivaju miss zloćkom, prethodila presudi koja je sustigla Elenu Memu.