Facebook profil prestižnog ugostitelja Zlatka Đakovića svjedoči o moćnim vezama i kontaktima. Tamo su Otto Barić, arhitekt i sin pokojnog nogometnog trenera, Hrvoje Balent, bivši zet Ivice Todorića, Zoran Mamić, moćni obavještajac iz Tuđmanovo doba Smiljan Reljić, poznati zagrebački zlatar Paško Dodić, globtroter Mate Lončar Pendo znan i kao biljarist, odvjetnik Maro Mihočević, bivši nogometaš Boško Balaban, nekadašnji Kolindin savjetnik i liječnik Tomislav Madžar, najpoznatiji zagrebački obrtnik Željko Šelendić Šela, sutkinja Nika Grospić, bivši obavještajac Mirko Ljubičić zv. Šveps, sin Davora Šterna - Daniel, sestrična hrvatskog premijer Ivana Plenković, suvlasnica Magnolije Jasmina Bagarić, unuk pokojnog gazde Dinersa Borna Korejzl, Mamićev nogometni menadžer Nikky Vuksan, bivši hrvatski mister koji je slomio brojna ženska i muška srca prije nego što ga je put odveo u diplomaciju Ivan Branica. Tu su još brojna znana imena, osobe koje se s pravom ili ne ubrajaju u hrvatsku elitu... Svi su oni FB ali i u stvarnom životu prijatelji ili poznanici Zlatka Đakovića, ugostitelja elite, čije ime nije poznato široj javnosti što je i razumljivo jer se radi o gazdi restorana namijenjenog samo uskom krugu onih najdubljeg džepa. Zacijelo bi bilo kakva neugodna situacija ili ne daj bože bolovanje pogodilo sve one koji rado pohode na skupe sljedove u ManO. Zato je vrlo važno istaknuti kako se Đaković dokazao na ulici kao nevjerojatni ekvilibrist. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U hrvatskoj metropoli restoran ManO u Gliptoteci u Medvedgradskoj ulici hram je dobrih zalogaja i kapljica ali i mjesto gdje mnogi dolaze kako bi vidjeli ili bili viđeni. No, paklene vrućine mnoge su preusmjerile na jug te konobe i terase uz obalu. Ipak ManO još nije zatvorio svoja vrata i napravio ljetnu stanku. U neposrednoj blizini je Kaptol centar i u malom parkiću između restorana i tog centra dogodila se sječa stabla. Šibenčanin sa zagrebačkom adresom išao je pogledati gdje se nalazi posječeno stablo. Na tom malom komadiću puta do svog restorana dogodio se fenomen. Đaković je iznenada podignuo ruku u zrak iako u blizini nije bilo prolaznika. Potom kao da je malo izgubio orijentaciju ili ravnotežu pa je umjesto izbjegavanja uličnog stupića krenuo ravno na njega. Na trenutak je situacija djelovala sasvim dramatično. Gazda popularnog i skupog Mana zaglavio je na stupiću. Njegovo međunožje je bilo u potencijalno vrlo riskantnoj situaciji.

No, povijesno je iskustvo ljude nagnalo da artikuliraju rečenicu 'Sve je dobro što se dobro svrši'. Tako je i Đaković vrlo elegantnim pokretima nogu napravio skladni slalom i izbjegao pogibelj ozljede u slučajnom srazu sa stupićem. Nedavno smo pisali kako je restoran ManO ugostio potomka najbogatije dinastije hrvatskog porijekla - Davora Lukšića Lederera i njegove goste. U Đakovićevom restoranu snimili smo te objavili razrdaganu bivšu potpredsjednicu hrvatske Vlade, sada šeficu Podravke Martinu Dalić. U isti restoran pohrlio je i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić nakon što je saznao za oslobađajuću presudu svom sinu razmetnom što smo objavili. U ManO često navrate i Ognjen Vukojević, Krešimir Macan, menadžer Želimir Vukina... To i ne čudi zna li se da je chef Mana Matija Bogdan prošle jeseni  u Esplanadi  preuzeo nagradu u kategoriji naboljih restorana visoke kuhinje u Hrvatskoj čime su se iz Mana pohvalili na svom Instagram profilu.