Turistička sezona je na vrhuncu, hotelijerski i apartmanski gazde broje novce koje su čekali cijele godine. Sretnici koji su osigurali egzistenciju na razini da imaju vlastite vile s bazenima na moru i dalje ubiru benefite sunca, mora i mediteranskog ozona. Oni lošijeg imovnog statusa love posljednje akcije preko Crnog Jajeta i sličnih portala kako bi ulovili ljeto s popustom. No, neki među nama pod misterioznim okolnostima uspjeli su uknjižiti sjajne hotelske objekte, uložiti u njih silne novce no onda su neke nepredviđene iznenadne okolnosti stvorile potrebu mimikrije tih istih investicija. To se može zaključiti iz zavjere šutnje koja vlada oko transfera vlasništva i direktorske pozicije u luksuznom hotelskom objektu s 4,5 zvjezdica smještenom u samoj povijesnoj jezgri Trogira koja je pod Unescovom zaštitom. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U studenom prošle godine Slobodna Dalmacija objavila je članak pod naslovom: 'Splitsko-kaštelanska ‘Složna braća‘: nakon pištolja i paljevina barataju s milijunima utajenog poreza, u ekipi i bivša dopisnica ‘Red Carpeta‘ te ‘Pipi djevojka‘. U članku se navodilo sljedeće: 'Splitski ogranak “Složne braće” bio je iznimno dobro organiziran i donosio je ogromni dio zarade, stoji u prijavi USKOK-a. Zanimljivo je pritom da su među njima osobe procesuirane za drugačiju vrstu kaznenih djela: ubojstva, pokušaj ubojstva, premlaćivanje, pucnjave, prijetnje i paljevine. U jednom trenutku se odlučuju na promjenu u karijeri i prelaze na kriminal bijelih ovratnika u kojem mešetare s milijunima utajenog poreza na isti način kako su do jučer baratali s vatrenim i hladnim oružjem. Uz njih su kao članovi zločinačke udruge uhićene i osobe s kojima su povezani rodbinskim, ljubavnim ili prijateljskim vezama. Prvi na listi “južnog ogranka” je Tomislav Šoljić, bjegunac pred zakonom od polovice 2020. godine kada je ubijen Mario Boljat (36) zvani Pajkić i ranjen Jozo Čabraja u Kaštel Kambelovcu, za što je u međuvremenu optužen.

I bez tog zločina ima bogatu kaznenu evidenciju: nanošenje teških tjelesnih ozljeda, pokušaj iznude, nasrtanje na policajca automobilom te pokušaj ubojstva kada je optužen da je izbo nožem vlasnika kafića u Okrugu Gornjem. Sljedeći osumnjičeni u ekipi je Duje Vitaljić kojeg nisu pronašli na kućnoj adresi kada su krenula uhićenja prošli tjedan te je i on od tada u bijegu pred organima pravosuđa. Mlađi je brat poznatijeg Tonija Vitaljića zvanog Kubura, koji je otprije na tjeralici zbog sudjelovanje u istoj pucnjavi i premlaćivanju kao i Tomislav Šoljić, za što im se obojici sudi u odsutnosti na Županijskom sudu u Splitu. Pojedincima iz 'Složne braće' već se sudi za ubojstvo i pokušaj ubojstva u Kaštel Kambelovcu prošle godine. U ovom najnovijem USKOK-ovom slučaju nije na listi osumnjičenih, ali je na njoj njegova nevjenčana supruga Ružica Jovičević, bivša dopisnica Red carpeta iz Splita i dizajnerica, koju je u ilegalni posao uveo upravo brat njenog partnera, tvrdi USKOK' - objavila je Slobodna Dalmacija potkraj studenog.

O blokadi imovine istom optužnicom obuhvaćenog Duje Vitaljića pisali smo nedavno u članku pod naslovom: 'SUDSKI DOKUMENT OTKRIVA Članu ekipe 'Složna braća' koja je uhićena zbog zarade 50 milijuna kuna na poreznim prevarama blokirana nekretnina na Visu - Splićanin Duje Vitaljić zajedno s Markom Vukadinom, Goranom Novoselom, Lukom Prtenjačom, Vihorom Stipoljevom, braćom boksačima Stipanom i Lukom Prtenjačom te drugima razotkriven je u akciji USKOK-a, u inkriminirano vrijeme postao je suvlasnik velike parcele na Visu nadomak mora'. No, spomenuta Pipi djevojka i bivša suradnica Red Carpeta imala je još jednu važnu poslovnu rolu. Naime, bila je od ožujka 2019. vlasnica i direktorica tvrtke Berislavic Palace. Iz osnivačkih podataka je vidljivo kako je rođena 1981. godine, dakle ima 41 godinu. Ta tvrtka upravlja luksuznim hotelom u središtu Trogira, u Šubićevoj ulici. Hotel ima 4 i pol zvjezdice. Nalazi se u povijesnoj jezgri, u kamenoj palači a uređen je vrlo luksuzno što je vidljivo i iz foto-galerije koja je dostupna kod više internetskih buking agencija.

U sklopu tog luksuznog hotelskog objekta nalazi se obiteljski apartman Deluxe s 3 spavaće sobe i kraljevskim krevetom, apartman Deluxe s 1 spavaćom sobom i gotičkim prozorima i još jedan apartman Deluxe s 1 spavaćom sobom i vinskim podrumom. Kao što je već navedeno radi se o besprijekorno uređenim apartmanima i cjelokupnom interijeru. Foto-galerije otkrivaju kako se očito nije štedjelo na skupim materijalima, sanitarijama i kompletnoj opremi tijekom uređenja. No, 24. veljače ove godine došlo je do promjene vlasničke strukture ali i direktora u splitskoj tvrtci Berislavic Palace d.o.o. Umjesto Ružice Jovičević novi vlasnik i direktor postao je Edin Zgonić iz mjesta Jezero u Bosni i Hercegovini. Pokušali smo preko interneta pronaći podatke o njemu računajući kako bi se moglo raditi o nekom poznatom i moćnom poduzetniku. No, takvih potvrda nismo pronašli. Na Facebooku egzistira jedan profil s istim imenom i prezimenom te istim mjestom življenja ali ta osoba po sadržaju profila ničim ne daje potvrdu da bi imala novaca za kupnju tako luksuznog objekta na Jadranu.

Inače, samo mjesto Jezero je jedno od slabo razvijenih mjesta u Bosni i Hercegovini. Nalazi se u zapadnom dijelu BiH, na rijeci Plivi u blizini Mrkonjić Grada i Jajca. Mjesto je često potopljeno a lokalni mediji su svojedobno citirali izjavu očajnog mještanina Edina Zgonića koji je očajavao nad još jednom poplavom koja je pogodila taj kraj. Prije nekoliko mjeseci poslali smo mail bivšoj Pipi djevojci i bivšoj suradnici Red Carpeta Ružici Jovičević s upitom oko prodaje tvrtke Edinu Zgoniću. Nikakav odgovor nismo dobili. Inače, bivša vlasnica tvrtke koja upravlja tako luksuznim hotelom u povijesnoj jezgri Unescovog grada Trogira promovirana je u nizu medija i kao modna dizajnerica. Naime, ona izrađuje ručno kačkane odjevne i dekorativne predmete a jedna od njenih klijentica je i poznata trendseterica i influencerica Borna Kotromanić ex.Rajić ali i sestra Luke Nižetića Petra Nižetić. Na kraju nam preostaje da zaključimo kako je nakon Uskokove akcije Složna braća luksuzni hotel - palača u Trogiru dobio novog vlasnika - Bosanca za kojeg očito do te akvizicije nikada nitko nije čuo.