Tko bi znao kada je Katarina Rautek žarila i palila glazbenom scenom s pjesmama poput 'Ne traži ljubav', 'Idi sad', 'Na Božić sama'... da će pjevačica proći modernu kalvariju u svom privatnom životu. Da će prije 6 godina prijavljivati brata i bivšeg partnera s kojim ima dijete policiji ali i da će prošle godine izgubiti skrbništvo nad djecom koje će Općinski sud u velikoj Gorici povjeriti poduzetniku Josipu Omaziću za kojeg se udala 2017. godine. Za agoniju Katarine Rautek Omazić, prema sudskom dokumentu, odgovorna je ovisnost te joj je tako prije godinu dana određeno i obvezno liječenje. Sudsko rješenja koje je doneseno na zagrebačkom kaznenom sudu malo će joj olakšati nevolje i donekle je financijski rasteretiti u ova krizna vremena. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije nešto manje od 6 godina mediji su pisali o bivšoj pjevačici grupe ET. Jedan od naslova je glasio: 'INTIMNA DRAMA POZNATE HRVATSKE PJEVAČICE: / Bivši partner i vlastiti brat upali joj u stan i prijetili zbog dečka! Policija je žurno reagirala na prijave prijetnji'. Javnost je informirana kako se Katarina Rautek našla na meti svoga brata Borne Rauteka te bivšeg partnera s kojim ima dijete, zagrebačkog poduzetnika Krešimira Svitlanovića. Motiv napada je, prema medijskim objavama ležao u tome da je pjevačica pronašla novu ljubav, Josipa Omazića, no da se s time njen bivši nije uspio pomiriti. 'Zbog toga je, zajedno s Katarininim bratom, krenuo u osvetnički pohod. Prije nekoliko dana brojne je prijetnje uputio i pjevačici, koja je nedavno u vezi s njim rodila drugo dijete, ali je prijetio i muškarcu za kojeg je sumnjao da joj je ljubavnik. Kako bi novog odabranika pjevačice uplašio, Svitlanović je zajedno s Katarininim mlađim bratom upao konkurentu u poslovni prostor, a navodno mu je dolazio i u stan' - pisao je u studenom 2016. net.hr. Nakon što ih je uplašena Katarina Rautek prijavila policiji, obojica su ubrzo uhićeni i privedeni na ispitivanje.

Prijavom ih se teretilo za kršenje nepovredivosti doma i poslovnog prostora, te prijetnje. Iako je tada tužiteljstvo tražilo da ih se obojicu zadrži iza rešetaka, sud je istražni zatvor odredio samo Svitlanoviću a Borna Rautek je pušten da se brani sa slobode. U listopadu 2017. objavljeno je kako se Katarina Rautek udala za poduzetnika Josipa Omazića. Potom je ona, prije svoje osobne agonije, na Facebooku objavljivala fotografije sretne obitelji a Omazića je nazivala svojom stijenom. Imala je i objave tipa 'Josip, moje sve'. No, kao što ćete vidjeti pri kraju ovog članka ni ta veza nije prošla bez teških turbulencija, razdora i trauma. Prije toga istaknimo kako je u sudskom postupku koji je uslijedio po prijavi protiv Svitlanovića i Rauteka netom objavljeno rješenje Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Radi se o rješenju sutkinje Dubravke Čošić. Inače, vođen je kazneni postupak protiv I okr. Krešimira Svitlanovića i II okr. Borne Rauteka, zbog kaznenih djela iz članka 179a. i članka 139 stavak 2 Kaznenog zakona a povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 13. siječnja 2017. godine.

Sutkinja je netom odlučivala o zahtjevu za naknadu troškova kaznenog postupka oštećenih Josipa Omazića i Katarine Rautek Omazić koje je podnio  zagrebački odvjetnik Matija Duk. Tako je 3. listopada 2022. godine pjevačici i Omaziću s kojim je u braku dobila prinovu dodijelila troškove kaznenog postupka, odnosno nužne izdatke i nagrade njihovom odvjetniku. Sud je tako oboma dodijelio  iznos od po 3.754,50 kuna za odvjetnika Duka. Određeno je i da I osuđeni Krešimir Svitlanović plati oštećenima i Josipu Omaziću i Katarini Rautek Omazić iznos od po 1.877,25 kuna što preračunato u eure iznosi 249,15 eura. Pjevačicin brat, II osuđeni Borna Rautek dužan je također oboma platiti iste iznose. Iz obrazloženja je vidljivo kako su presudom istog suda od 30. listopada 2019., koja je postala pravomoćna dana 16. travnja 2021., I okr. Krešimir Svitlanović i II okr. Borna Rautek oglašeni  'krivima zbog učina kaznenog djela iz čl. 139 st. 2 KZ/11, odnosno prijetnje, na štetu Josipa Omazića, a I okr. Krešimir Svitlanović i zbog kaznenog djela iz čl. 179a KZ/11', odnosno nasilja u obitelji, na štetu Katarine Rautek.

Dakle, budući su obojica pravomoćnom presudom proglašeni krivima zbog kaznenih djela, isti su dužni platiti troškove kaznenog postupka, u koje spadaju i troškovi oštećenika na ime nužnih troškova i nagrade njihovog punomoćnika. Odvjetnik oštećenih je sudu 17. kolovoza 2021. podnio zahtjev za naknadom troškova u ukupnom iznosu od 8.684 kuna za oštećenike Josipa Omazića i Katarinu Rautek Omazić. 'Visinu troška zastupanja po odvjetniku sud je oštećenicima Josipu Omaziću i Katarini Rautek Omazić odredio u skladu sa odvjetničkom tarifom' - piše u rješenju. Tako nije u cijelosti udovoljeno zahtjevu Omazića i pjevačice jer je sud njihovom odvjetniku dodijelio ukupni iznos od 7.509 kuna. Odvjetnik je podnio zahtjev da se traženi iznos isplati u korist računa samo jednog oštećenika i to Josipa Omazića. No, sutkinja je  zaključila kako je  odvjetnik Matija Duk zastupao Josipa Omazića na čiju štetu je počinjeno jedno kazneno djelo prijetnje te Katarinu Rautek Omazić na čiju štetu je počinjeno jedno kazneno djelo te zaključila kako bi došlo do očitog nesrazmjera u zastupanju pojedine stranke ako bi sve troškove dodijelila samo jednom oštećeniku.

'Također u spis nije dostavljen neki sporazum stranaka i odvjetnika iz kojeg bi bilo vidljivo da se zastupana osoba Katarina Rautek Omazić slaže s time da se svi troškovi, pa i njezini, isplate samo Josipu Omaziću' - piše u rješenje. Vjerojatno iza zahtjeva odvjetnika Duka stoje komplicirani i pogoršani odnosi Katarine Rautek i Josipa Omazića. O tome smo prethodno pisali u rujnu prošle godine u članku pod naslovom 'AGONIJA POZNATE PJEVAČICE Privremenom mjerom Katarini Rautek iz ET-ja oduzeta djeca, ona upućena na liječenje od ovisnosti - I dok Severina slavi pobjedu nad privremenom mjerom kojom joj je oduzeto skrbništvo nad sinom, 3. kolovoza sud je odredio sudbinu sinova bivše dance zvijezde'. Živimo u krizna vremena kada cijene lete u nebo zbog rastuće inflacije, energenti dosežu astronomske visine zbog Putinove agresije na Ukrajinu a iz zaleđa vreba nepobijeđeni Covid-19. Čak i ljudi koji nemaju obiteljskih drama ni problema s ovisnošću jedva krpaju kraj s krajem. U svakom slučaju dosuđeni iznos malo će pomoći pjevačici i njezinom zadnjem mužu da malo zakrpaju financijske rupe.