Na vrhuncu karijere Splićanin koji je nekad bio među najvećim kickboksačima Branko Cikatić osnovao je zaštitarsku tvrtku Tigar-Cikatić u Solinu i Zagrebu. Živio je na reprezentativnoj adresi, u luksuznoj vili na Gornjem Prekrižju u Zagrebu gdje mu je susjeda bila i snaha tajkuna Emila Tedeschija, ujedno kćer 'Putinovog hrvatskog novčanika' Mihajla Perenčevića. No, taj stan koji je glasio na tvrtku Maxmi tigrica dobio je nove vlasnike a nakon Cikatićeve smrti u 56-oj godini krajem ožujka 2020. njegova udovica Ivana dj. Davidovski Cikatić preselila se u Split. Iako je prošle godine Ivana uspjela u Splitu otvoriti bistro Tigar, što je istaknula da je bila Brankova jedna od posljednjih želja, a ove godine završiti knjigu 'King of the Ring', što je rekla da je bila druga Brankova posmrtna želja, nije uspjela iznijeti bitku s dugovima. Zbog toga je Financijska agencija pokrenula postupak osobnog stečaja nad njom. Slijede detalji.....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na Općinskom sudu u Splitu viši sudski savjetnik Marjan Saša odlučivao je o jednostavnom postupku stečaja nad imovinom Ivane Cikatić. Odlučivao je o prijedlogu Financijske agencije te je 22. studenog 2022. donio rješenje o otvaranju osobnog bankrota nad udovicom legendarnog hrvatskog tigra, pokojnog Branka Cikatića. Osobni stečaj pokreće po službenoj dužnosti FINA kada netko nagomila dugove koje ne može izmiriti u duljem vremenskom periodu. FINA je 21. studenog 2022. sudu podnijela spomenuti prijedlog. Uz ime dužnice upisana je splitska Ulica Domovinskg rata. Sudac je konstatirao kako Ivana Cikatić sudu nije dostavila popis imovine, pa se smatra da je izjavila kako nema imovine iz koje se mogu namirivati njegovi vjerovnici. Naime, tako je propisano člankom 79.c stavak 3. Zakona o stečaju potrošača. Dakle, i ako se dužnik ne izjasni - za sud to ima istu težinu kao da je dao suglasnost i otpočinje ta procedura.

Nažalost, Hrvatska je zemlja u kojoj se svakodnevno događaju osobni bankroti brojnih znanih i neznanih. Zadnji u nizu poznatih osoba bio je estradni menadžer Edvin Softić. Pišući o njemu podsjetili sm na brojne poznate slučajeve uspješnih i neuspješnih osobnih bankrota. Sve je to vidljivo iz članka koji je objavljen pod naslovom: 'ŠOK NA ESTRADI Estradni menadžer Edvin Softić koji je radio za Severinu, Grašu, Olivera, Mišu... te doveo Dijanu Čuljak do zatvora pred osobnim bankrotom - Financijska agencija RH poslala je na Općinski građanski sud u Zagrebu prijedlog stečaja nad sivom eminencijom CRO estrade, saznajte što je Softić poduzeo'. U sudskoj radnji u odnosu na udovicu hrvatskog tigra Branka Cikatića koji je preminuo 23. ožujka 2020. godine u Solinu kraj Splita, sudac je istim rješenjem pozvao vjerovnike da dostave popis imovine Ivane Cikatić u roku 45 dana.

Naravno, formulirano je da se dostavi popis imovine 'koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa u slučaju da jednostavni postupak stečaja potrošača bude otvoren te da dostave dokaze na kojima temelje svoje tvrdnje'. No, potom je isti sudac specijalist donio novo rješenje 24. studenog 2022. godine. Odbacio je zahtjev FINA-e za provedbu jednostavnog postupka stečaja nad imovinom Ivane Cikatić. U obrazloženju je istaknuto 'kako se potrošač u roku od 15 dana, od dana dostave poziva nije očitovao je li suglasan da se provede jednostavni postupak stečaja nad njegovom imovinom.... Međutim, prijedlogu FINA-e priloženo je dodatno očitovanje potrošača pa je uvidom u isto utvrđeno je da je potrošač uskratio suglasnost na provođenjem jednostavnog postupka stečaja nad njegovom imovinom'. Nadalje se navodi: 'Članak 79.e stavak 2. ZSP-a propisuje da će sud odbaciti prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača ako se potrošač očitovao da nije suglasan da se provede jednostavan postupak stečaja nad njegovom imovinom' - ističe se u dokumentu koji je potpisao sudac Marjan Saša. 

Protiv tog rješenja pravo na žalbu imaju i dužnica i vjerovnici u roku od 15 dana. Žalba se podnosi splitskom Općinskom sudu, a o njoj odlučuje nadležni županijski sud. Da je sudbina htjela drugačije i da se nije dogodila teška bolest koja je shrvala nekadašnjeg hrvatskog kickboksača zacijelo ne bi tako depresivna financijska situacija pogodila njegovu suprugu. Na vrhuncu moći Splićanin Branko Cikatić je osnovao zaštitarsku tvrtku Tigar Cikatić sa sjedištem u Solinu i Zagrebu. U to vrijeme sa suprugom Ivanom živio je na elitnoj zagrebačkoj adresi na Gornjem Prekrižju u urbanoj vili. Susjedi su mu bili kći najbogatijeg Zagrepčanina i Hrvata u Rusiji znanog i kao 'Putinov hrvatski novčanik'. Radi se o Niki Perenčević ex Cizel, kćeri Mihajla Perenčevića, ujedno supruzi sina tajkuna Emila Tedeschija juniora kojem je rodila sina nakon tri kćeri iz prvog braka sa Sinišom Cizelom.

O luksuznoj vili s reprezentativnim susjedstvom pisali smo više u članku pod naslovom 'MILIJUNI ZA NEKRETNINU: Nogometaš Duje Čop u tajnom gnijezdu Kerumove Fani  - Planira li Duje uskoro pred oltarom sa zaručnicom Anom i život u susjedstvu snahe Emila Tedeschija'.  U tom smo članku, objavljenom  u studenom 2020., istaknuli kako je Duje Čop, znan i kao sin nekadašnjeg Hajdukovog napadača Davora Čopa Špace, kupio je stan na zagrebačkom Gornjem prekrižju. Radi se o stanu  površine 114,75 čm sa spremištem a koji je bio uknjižen na Sašu Horvata, brata Kerumove supruge Fani pa su zato taj stan mediji 2012. označili kao stan Fani Horvat. Stan je bivši vlasnik kupio potkraj 2006. od Hypo-Alpe Adria Consultantsa, nekretninske tvrtke bivše Hypo banke. Iako je tada igrao za belgijski Standard Liege Duje je u zemljišne knjige upisao trogirsku adresu. Istaknuli smo i zanimljivo susjedtsvo koje u vili na Gornjem Prekrižju čeka Čopa i njegovu zaručnicu Anu Kurobasu. 

Naime, u istoj zgradi stanove posjeduju: kćerka bivšeg HSLS-ovog ministra gospodarstva u Račanovoj Vladi Goranka Fižulića, Nika Perenčević ex Cizel , aktualna snaha Emila Tedeschija, tvrtka Karol consulting čiji su vlasnici Karl Ludwig Karol i Karolina Kalanj koji su dospjeli u žižu medija kada je otkriveno da papreno naplaćuju svoje savjetodavne usluge hrvatskom zdravstvu. Karol consulting se uknjižio na stan u kojem je živio pokojni Branko Cikatić sa suprugom Ivanom a stan je bio uknjižen na tvrtku Maxmi tigrica čija je vlasnica do stečaja tvrtke bila Brankova supruga. Preostali vlasnici dva stana nisu poznati široj javnosti' - pisali smo u tom članku. Inače, nakon smrti Branka Cikatića njegova zaštitarska tvrtka završila je u likvidaciji. Financijska agencija je također tražila i provedbu skraćenog stečajnog postupka nad solinskom tvrtkom Tigar Cikatić d.o.o. u likvidaciji. Iz obrazloženja je bilo vidljivo kako je Financijska agencija, Regionalni centar Split, podnijela splitskom Trgovačkom sudu 22. rujna 2015. god. zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad tom tvrtkom. 

No, sutkinja Ana Golubić Gruić taj je zahtjev odbacila jer je procijenila da nije bio potpun. Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru u stečaj je otišao i Klub tajlandskog boksa Tigar-Cikatić. Klub je 2005. osnovao Branko Cikatić a kasnije je predsjednica bila Ivana Cikatić koja se djevojački prezivala Ivana Davidovski. Oglasom 5. srpnja 2016., sudac je 'pozvao osobu ovlaštenu za zastupanje dužnika da u roku od 15 dana od objave oglasa na mrežnoj stranici e-oglasne ploče Trgovačkog suda u Bjelovaru podnese sudu javnobilježnički ovjerovljen popis imovine i obveza na propisanom obrascu'.  No, ni vjerovnici u roku od 45 dana od objave oglasa nisu predložili otvaranje stečajnog postupka, odnosno predujmili sredstva za taj postupak pa je tako stvar riješena istodobnim otvorenjem i zatvaranjem stešajnog postupka nad tim klubom. No, nakon smrti Branka Cikatića nisu samo nevolje pritiskale njegovu suprugu. Bilo je i trenutaka za radost i promociju.

Tako je početkom veljače ove godine objavljena vijest kako je Ivana Cikatć dovršila knjigu King of the Ring koju je on počeo pisati za života. Jutarnji list tu je vijest objavio pod naslovom: 'NEPOZNATI CIKATIĆ Od poslovnog kraha i pritvora nikad se nije oporavio. Na kraju mi je rekao: Ivana, 5 života sam proživio, ali...'. U članku se navodilo: 'Tražio je samo dvije stvari: da ga nakon treninga čeka hrana i da ga ne budi telefon "Mom suprugu bila je jedna od posljednjih želja, lani kad je umro, da završim tu knjigu i da je objavim. Ja sam mu to obećala, i to obećanje ispunila za njega. Jako sam ponosna i sretna šta je knjiga sada tu, a i jako tužna jer Branko to nije doživio. Pomiješane su mi emocije", govori nam Ivana. Njezin je suprug najviše godina svoje karijere proveo u tajlandskom boksu i bio je veliki štovatelj istočne kulture, a velika želja mu je bila objaviti knjigu'- objavio je Jutarnji. Prethodno je prošle godine za medije objavila kako je ispunila još jednu posmrtnu Brankovu želju - otvorenje bistro Tigar u Splitu. Ivani Cikatić još predstoji da iznese bitku s Finacijskom agencijom i nekako izađe na kraj s dugotrajnim dugovima.