Otkad je počelo svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru nije bilo utakmice Vatrenih da nije stiglo izvješće s tribina o atraktivnoj hrvatskoj ljepotici koja plijeni pozornost kao Knoll Doll. I dok se mlada Ivana Knöll promovira u atraktivnim crveno-bijelim oskudnim badićima koji ističu zamamne obline njenog tijela malo tko zna kako sa svakom novom objavom u domaćim ili svjetskim medijima cijena njenog brenda vrtoglavo raste. Naime, poduzetna Hercegovka koja živi u Zagrebu i koja je nekad imala san postati hrvatskom Miss ali nije stigla dalje od lente prve pratilje i titule Miss Zagreba, zadnjih godina intenzivno gradi svoj brend Knolldool. Naime, tako se ne zove  samo njen zagrebački obrt registriran u siječnju 2020. u višekatnici u Strojarskoj ulici u Zagrebu, već i njena službena web stranica preko koje trguje svojim kockastim kupaćim kostimima za ženske ali i dečke. Pametna i lijepa Ivana mudro je zaključila kako će najbolje promovirati svoj brend ukaže li se sama na tribinama u svojim, kako ih naziva, CROkinijima. Njezini napori nisu prošli nezamijećeno. Skoro da je ukrala SP u Kataru jer se podjednako piše o Vatrenim herojima ali i njenim navijačkim ukazanjima. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Na službenoj web stranici iza koje stoji najpoznatija hrvatska navijačica znana pod umjetničkim imenom Knoll Doll piše kako je ta modna marka 'izvorni hrvatski proizvod napravljen s ljubavlju'. Nadalje piše sljedeće:  'Ideja je bila napraviti originalni hrvatski proizvod. Minimalistički asortiman inspiriran hrvatskim nacionalnim simbolom, crvenom i bijelom šahovnicom, koje su prepoznali ljudi diljem svijeta nakon  brojnih hrvatskih uspjeha, a posebno nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u ljeto 2018. Osjećajte se besprijekorno i bezbrižno u visoko kvalitetnim tkaninama, egzotičnim tonovima i atraktivnim hrvatskim dizajnom izazovnih krojeva koji ostavljaju dojam. Naši su komadi dizajnirani kako bi se žene osjećale poput lutke. Neka se glave okreću uz naše žestoko hrabre komade. Naša šahovnica DOLLS diljem svijeta pridružuju se našim društvenim medijima i pokretu suradnje koji nastavlja pružati motivaciju i inspiraciju iza asortimana knölldoll. Mi smo mala zemlja velikog srca. Dobrodošli u naše pleme' - piše na njenoj web stranici. 

Također, iako na web stranici knolldoll.com piše kako je to modna marka ženskih kupaćih kostima s crveno-bijelim kockicama već površni pogled na stranicu govori kako se ne radi samo o bikinijima za cure jer su u ponudi i crveno-bijele kockaste bokserice za dečke ali i majice te drugi artikli. U ponudi su dakle razni CROkiniji kako ih je sama vlasnica i promotorica brenda Ivana Knoll nazvala i koje prodaje po cijeni od 59,99 eura. U ponudi su i CRO majice po cijeni od 29,99 $, CROdress, odnosno mini haljina sa šahovnicom s jednim ramenom po cijeni od 45,99 $, CROdress - drugi model po cijeni od 45,99 $, a tu je CRObody po cijeni od 19,99 $. U svakom slučaju sjajne cijene za minimalne krpice od elastičnog jeftinog materijal. Često slušamo kako propadaju tradicionalni zagrebački obrti. U središtu hrvatske metropole skoro da i nema puno nekadašnjih obrta. No, očito nisu uhvatili dah  vremena. Naime, svima bi očito lekcije iz poslovanja i kreativnosti mogla održati mlada tridesetogodišnja obrtnica Ivana Knöll koja je svoj knolldoll obrt utemeljila tek početkom 2020 godine u višekatnici na zagrebačkoj  Strojarskoj ceste 12b.

Pod djelatnosti Ivana je navela proizvodnju kupaćih kostima, rublja, odjeće, odnosno puno odjevnih predmeta osim proizvodnje šešira i kapa. Očito je pogriješila da nije navela i kape jer tko zna koliko bi kockastih šilterica mogla prodati preko svoje web trgovine. Ivana je prisutna na svim društvenim mrežama i preko personalnog profila ali i ima više profila svog knolldoll brenda. Na tim profilima ističe i promo članke objavljene u raznim medijima iz kojih je vidljivo da je vlastiti kockasti brend odlučila pokrenuti nakon SP-a u Brazilu a poglavito nakon SP-a u Rusiji gdje je bila zapažena na tribinama kao navijačica. U svijetu već odavno postoji navijačka odjeća, poglavito kupaći kostimi s motivima nacionalnih zastava. Poznato je kako se takva odjeća već desetljeće prodaje preko interneta ali eto, u Hrvatskoj se trebalo pojaviti knolldoll brend da i mi budemo u trendu sa zapadnim svijetom. U svakom slučaju zanimljivo je kako je Ivana aplicirala i dobila poticaj Grada Zagreba u iznosu 75.000 kuna i to u vrijeme dok je na vlasti u hrvatskoj metropoli bio pokojni gradonačelnik Milan Bandić. Na web stranici Plavog ureda koji je zadužen za podupiranje poduzetništva na gradskoj razini i sada je dostupan intervju s obrtnicom i vlasnicom brenda. Naslov članka je 'Knölldoll – modni brend u znaku Lijepe Naše'.

Članak je objavljen 26.siječnja 2020. godine. U uvodu je napisano kako su 'magistru grafičke tehnologije Ivanu Knöll zapamtili za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kao najljepšu navijačicu. U međuvremenu se njena navijačka priča razvila u – onu poduzetničku. Uz potporu za samozapošljavanje Grada Zagreba otvorila je obrt knölldoll kroz koji će pokrenuti proizvodnju CROkinija – kupaćih kostima s hrvatskim obilježjima. Da se ljubav prema modi, putovanjima i navijanju može spojiti u uspješan biznis, dokazala nam je Ivana Knöll. Iako bi se moglo reći da njena poduzetnička priča počinje nogometnim prvenstvom 2018. godine, sama ideja o CROkinijima javila se nekoliko godina prije: Na ideju sam došla još 2014. godine kada sam išla u Brazil na svjetsko nogometno prvenstvo. Tada sam shvatila da na tržištu nema gotovo ničeg navijačkog, a lijepog za žene. Kako sam zaista velik ljubitelj nogometa i mode, rekla sam da ću pokrenuti svoj brend, no nisam  – posvetila sam se fakultetu i jednostavno tu ideju nisam tad realizirala. No došlo je to srebro u Rusiji i nakon toga sam odlučila svoju ideju napokon realizirati”.

....Kako se radi o proizvodnji odjeće, potpora Grada Zagreba za samozapošljavanje za proizvodne djelatnosti pokazala se idealnom mjerom: Nikada nisam koristila nikakve potpore, a prvi put sam se prijavila na natječaj za samozapošljavanje Grada Zagreba. Sredstva ću primarno potrošiti na strojeve za proizvodnju. Ekipa iz ZICER Plavog ureda je jako susretljiva i srdačna, tako da mi je u svakom slučaju drago da sam se prijavila!” - piše na plaviured.hr. I tako je atraktivna i seksi hrvatska navijačica Ivana Knöll znana kako Knoll Doll dobila 75.000 'Bandićevih' kuna kako bi mogla obogatiti ne samo hrvatsko već svjetsko tržište oskudnih ljetnih krpica poglavito traženih kockastih tangica ili vrućih bikinija. Prethodno je Ivana prije tri godine zakupila domenu knolldoll.com preko koje se mogu naručiti njene vruće mini kockaste krpice. Dotad njoj preostaje samo da sjedi na tribinama, navija, kamere ju obožavaju pa eto besplatne promocije ima ne samo u Hrvatskoj već i cijelom svijetu. Naravno, Ivanu obožavaju i u Čapljini gdje ima rodbinu s majčine strane.