Gledatelji popularne RTL-ove emisije u kojoj se sudionici natječu tko će skuhati bolju večeru uglavnom se trude suzdržati se od uvredljivih komentara na račun drugih sudionika. No, umirovljeni bjelovarski kuhar Božidar proslavio se upravo zbog suprotnog nastupa. Na druge sudionike viče, vrijeđa ih, napada a pritom ne bira niti riječi niti ton. Zacijelo je postao anti-kulinarski junak 2022. godine a upravo zbog negativne reputacije producenti emisije dali su mu priliku da se vrati u show što je donijelo njegovoj još većoj popularnosti i prepoznatljivosti diljem Hrvatske. Mediji su Božidara dočekali širom otvorenih vrata a kako i ne bi, kada se na druge kandidate 'Večere za 5' okomljavao komentarima tipa 'Meni je okus glavnog jela 0, tu je unutra bilo sve pljesnivo'. Već na prvoj 'Večeri za 5 na selu' prošle godine protukandidatima se predstavio kao akademik, majstor, chef, kuhar, predsjednik Udruge kuhara grada Bjelovara te međunarodni sudac koji ih je došao naučiti o kuhanju. U medijima je osvanuo sa slikovitim ali uvredljivim komentarom tuđe večere 'Kao da im se ptica pos*ala na tanjur'. Prošle godine mediji su objavili i kako je Božidar zavarao osiguranje premijera Plenkovića i probio se do njega na svečanom otvorenju 28. Jesenskog međunarodnog sajma u Gudovcu kraj Bjelovara. Sve to ne bi bilo toliko uočljivo da novinari koji su pratili protokol nisu počeli negodovati jer im se uz Plenkovića, na svakoj fotografiji nalazio kontroverzni kuhar. S obzirom da Božidar voli vrijeđati a ne podnosi kritiku pobudio je i naše zanimanje. Otkrili smo nepoznate detalje iz dosadašnjeg života i karijere kuhara Božidara koji upotpunjuju njegovu stečenu reputaciju NAJGUNĐALA Hrvatske. 

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije nego što je za njega čula cijela Hrvatska Božidar Miodragović bio je lokalni bjelovarski kuhar koji je živio u skromnoj prizemnici u Ulici Milana Šufflaya u Bjelovaru. Na kućnoj adresi Miodrag je poslovao preko tvrtke Dimbek centar na kućnoj bjelovarskoj adresi a koja je likvidirana iz sudskog registra u listopadu 2019. No, kuhar Božidar imao je istoimenu firmu Dimbek centar sa sjedištem u Outlet centru Sveta Helena u Donjoj Zelini. No, ni ta firma nije doživjela svemirski uspjeh. U stečaju je završila zbog akumuliranih dugova u iznosu 46.437,40 kuna i blokade računa koja je trajala čak 1.430 dana, odnosno 3 godine i 9 mjeseci. Zahtjev za stečaj Trgovačkom sudu uputila je Financijska agencija RH potkraj studenog 2019. godine. Prije nego što je ta Božidarova firma likvidirana polovicom 2016. godine na ugostiteljskim događanjima hvalila se s originalnim Dimbek roštiljem.

O tome svjedoče naslovi kako na lokalnim bjelovarskim medijima tako i na nekim ugostiteljskim portalima. U tvrtci Dimbek centar Božidara je kao osnivača i direktora naslijedio Slobodan Maksić iz Zagreba 2010. godine. Kontroverzni i svadljivi Božidar imao je još jedan poslovni pothvat. Poslovao je od 2000. preko firme Bruno čiji je prvi osnivač Bruno Zvonar iz Đurđevca. U toj je firmi uz Božidara kasnije suvlasnica bila i njegova kćer Danijela Miodragović. Ta je firma izbrisana iz sudskog registra u kolovozu 2012. godine.  Božidar je od 2011. i predsjednik udruge kuhara grada Bjelovara čime se i javno pohvalio. No, iz službenih smo registara saznali i kako je Božidaru čak 5 puta pošlo za rukom izgubiti osobna dokumenta. O tome svjedoči službeni glasnik RH Narodne novine. Tamo smo pronašli da je Božidar u prosincu 2007. tražio poništenje putovnice ali i vozačke dozvole koja mu je izdana u rujnu 1995. godine. Potom je u ožujku 2010. poništio zdravstvenu iskaznicu, u rujnu 2014. osobnu ali i zdravstvenu iskaznicu.

To navodi na zaključak kako Božidar neoprezno čuva osobne stvari. Božidar se i zaduživao ali je i druge ovršavao. O tome svjedoče sudski oglasi. Kod javnog bilježnika Mije Vukovića iz Slavonskog Broda ovjerio je kredit kod HYPO-Leasing Kroatiena,  podružnice Slavonski Brod, za mini gastro linija, pegaz dimbek centar čiji je isporučitelj bio slavonskobrodski Pegaz. Opremu je nabavio preko tvrtke Bruno u iznosu 3.962,94 eura uz kamate u iznosu 409,62 eura i to u studenom 2003. godine. Sudski oglas Općinskog suda u Bjelovaru upoznao nas je s ovrhom koju je Božidar pokrenuo nad Nenadom Maršićem kojem je sud dodijelio službenog odvjetnika iz Bjelovara. Ovrhu je Božidar pokrenuo u srpnju 2000. godine. S obzirom da u 'Večeri za 5' Božidar nastupa arogantno kao da je chef nad chefovima, i kao da je pokupio svu kulinarsku pamet svijeta, kao da drugima nudi delicije, šokiralo nas je kad smo vidjeli da je godinama preko Facebooka na kilograme prodavao smrznuta Forneta peciva.

Znamo svi kako ta peciva stižu u hladjnačama izravno iz tvornice pa je jasno kako nijedan kuhar od formata sebi ne bi dopustio da se promovira preko konfekcijskih pekarskih proizvoda koja se isporučuje na veliko. No, sve to očito nije nikakva zapreka Božidaru da u sebi pomiri sve te kontroverze da se promovira kao akademik i kulinarski maestro a da iza sebe nema reference koji bi ga izdigli iznad svih drugih sudionika u tom showu. No, vjerojatno zbog svega navedenog Božidar, u tipičnoj balkanskoj maniri, diže dreku svaki put kad mu netko digne živac, odnosno čačne njegov kratki fitilj. Očito zbog istih razloga Božidar je u medijima više puta osvanuo okićen kulinarskim medaljama s kakvima se ne slikaju ni kuhari s više Michelinovih zvjezdica pa gledano iz daleka nalikuje više na nekog masona nego na kuhara. 

Svadlivi Božidar na TV nastupa arogantno kako ne bi nijedan chef s više Michelinovih zvjezdica a istodobno preko Fejsa prodaje pekarsku konfekciju - Fornete