Živimo u doba kad mnogi ne biraju sredstva za javnu popularnost a poglavito za skupljanje pratitelja na društvenim mrežama. S jedne strane neki se nadmeću u ludostima, neki ne prezaju od kršenja zakona kako bi stekli popularnost a među mladima, poglavito školarcima, buja trend kraljeva ili kraljica 'followera'. Dakako, riječ je o utrci za što više pratitelja i javnog divljenja. Jedan od sudionika takve scene je i Splićanin Adrian Petričević, sve češće akter raznih sudskih prekršajnih postupaka. Stekao je, zadnjih godina, razne nadimke pa ga neki zovu splitski Mad Max a mediji ga u naslovima označavaju kao splitskog divljaka. Naime, Petričević se za 5 minuta slave izborio divljanjima na cesti koja osobno dokumentira, objavljuje pa tako olakšava posao policiji. Organima reda preostaje ispisivanje policijskih naloga koji na splitskom prekršajnom sudu završavaju s najrazličitijim epilozima, uključujući i oslobađajuće presude u notornim procesima. Kako bi učvrstio svoj influencerski status Petričević ide punim gasom u nove avanture u kojima ga u stopu prati njegova djevojka Ela Jerković. Nema granica za mladi par divlje krvi pa ne čudi da dodatne folovore Petričević stječe i objavama videa svoje drage dok u oskudnom badiću, s trakicama oko strateških mjesta šeće snježnom Jahorinom a njezin ju Adrian nježno drži za ruku. Ne čudi da je ST Mad Max na Instagramu objavio da mu je 'prošla bila najbolja godina dosad te da ide u još jaču 2023' te ju je na izmaku obilno zalio alkoholom po svojoj dragoj. Kako i ne bi kad njegovom ludovanju na cesti i životu kraja nema a policiji preostaje samo da šalje jalove naloge na splitski sud.  Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zadnjih godina kao zvijezda brojnih članaka u 24 sata pozicionirao se mladi Splićanin Adrian Petričević. O tome svjedoče brojni naslovi poput navedenih: Splitskom divljaku sudac vratio motor: 'Nije bio kažnjavan pa oduzimanje nije bilo opravdano' ; 'OBIJESNA VOŽNJA U STOBREČU Divljali skupim autom i udarili u Peugeot, u Godzilli bio i Adrian Petričević?'; 'SPLITSKI INFLUENCERI Divljak Adrian i cura fotkali se s oružjem kraj BMW-a Joška Keruma, sad su dobili prijavu', 'PRESUDA ADRIANU PETRIČEVIĆU Prvo divljao motorom pa palio gume: Pravomoćno osuđen, ali policija će mu ipak vratiti motor'; 'DIVLJAJU I NA NEBU Kakav sin, takav otac: Adrian (19) divlja motorom, a otac pod istragom radi riskantnog letenja'.....

Da živimo u SAD-u zacijelo bi stroga američka policija pronašla način da stane u kraj Adrianovom divljanju a vjerojatno mu ni tamošnji suci, a vjerojatno ni porota, ne bi bili skloni. No, mi imamo Lijepu našu Hrvatsku u kojoj statistički rastu razni oblici nezakonitog ponašanja, poglavito zloporaba droga ali i svi drugi prekršaji, pa ne čudi da je Adrian Petričević više zvijezda raznih objava a manje osoba koja doživljava sudski pravorijek. Doduše, nije da svaka policijska prijava na splitskom sudu završi u Adrianovu  korist. O tome svjedoči i naš prethodni članak iz siječnja 2022. pod naslovom: ' GLOBA INFLUENCERU I KOMPANJONKI Osuđen splitski Mad Max, sa sinom Željka Keruma dogovorio poziranje s oružjem pokraj Jokinog turbo BMW-a - Adrian Petričević i Ela Jerković prvo su završili u zatvoru a potom su novčano kažnjeni jer su s airsoft gun puškama i pištoljima pozirali na nagovor Joška Keruma kraj njegovog bolida te sve objavili na Instagramu'.

No, godinu dana kasnije ST policija upisala je još novi poraz u srazu s Petričevićem. Naime, u svibnju 2022. 24 sata objavili su članak pod naslovom: 'Splitskom divljaku sudac vratio motor: 'Nije bio kažnjavan pa oduzimanje nije bilo opravdano'. U članku se navodilo kako je Petričevića obranio odvjetnik Mario Vuković iz Splita. U posjedu smo još jedne presude iz koje je vidljivo da je cestovnog divljaka Petričevića još jednom uspješno zastupao isti splitski odvjetnik. No, prethodno istaknimo kako je proljetos Dalmatinski portal u članku koji je preuzeo 24 sata objavio kako je 'nakon ponovljenog suđenja sudac Petričeviću vratio njegov poznati i omiljeni motor Suzuki. Nažalost, Adrian ovo ljeto u njemu neće moći uživati pošto mu je oduzeta vozačka na dvije godine'.

U članku se isticalo i kako na društvenim mrežama 'redovito objavljuje video snimke divljanja i tako bitno olakšava posao policiji, dobio je 80 dana zatvora i 14 tisuća kuna novčane kazne nakon ponovljenog suđenja o nizu prometnih prekršaja koje je počinio od 7. studenog 2019. godine na području Splita, što je i evidentirao na objavljenoj video snimci. No, po žalbi branitelja Marija Vukovića, predmet je vraćen na ponovno suđenje zbog bitne povrede koja se odnosila na odluku o privremenom oduzetim predmetima, prenosi Dalmatinski portal. Sudac je ispravio odluku i unatoč traženju Općinskog suda da se predmeti trajno oduzmu, odredio je da se privremeno oduzeti predmeti vrate okrivljeniku. Time će Petričević natrag dobiti i svoj motor Suzuki na kojem je i počinio te prekršaje zajedno s ključevima za paljenje i rezervoar koji su također oduzeti. No policija mu je prošle godine oduzela vozačku na dvije godine, a zabranu upravljanjem vozilom A kategorije od dvije godine' - objavio je tada Dalmatinski portal.

U posjedu smo najnovije presude koja se odnosi na Petričevića. Naime, na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu  sutkinja Marina Ivančević, odlučivala je u prekršajnom postupku protiv okrivljenika Adriana Petričevića, kojeg je branio odvjetnik Mario Vuković. Proces je vođen zbog prekršaja iz članka 114. stavak 1. i 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i članka 223. stavak 2. i 3. i 244. stavak 4. i 7. istog zakona. Sutkinja je odlučivala o prigovoru okrivljenika na izdani obavezni prekršajni nalog PP Splitsko dalmatinske, Postaje prometne policije Split od 22. srpnja 2020. godine. Presudom je odbacila optužbe da je Adrian Petričević '13. srpnja 2019. u 12,04 sati u Splitu u Ulici Hrvatske mornarice upravljao vozilom L3 marke Suzuki reg.oznake ST 2000-AP a da na glavi nije nosio propisanu i uredno propisanu zaštitnu kacigu, da bi iste zgode kao u djelu opisanom pod 1) upravljao navedenim vozilom iako u vozačkoj dozvoli nema upisanu kategoriju za upravljanje istim teda bi iste zgode kao pod djelom 1) i 2) upravljao navedenim vozilom na kojem nije imao istaknutu registarsku pločicu'.  

Kako je Petričević oslobođen troškovi prekršajnog postupka pali su na teret proračunskih sredstava suda. Iz obrazloženja je vidljivo kako je nakon policijskog naloga sud kompletan spis zaprimio dana 4. studenog 2021. godine. 'Kako je člankom 13. stavak 1. Prekršajnog zakona propisano da prekršajni progon zastarijeva nakon četiri godine, a člankom 13. stavak 2. istog Zakona da prekršajni progon zastarijeva nakon tri godine za prekršaje za koje je ovlašteni tužitelj ovlašten izdati prekršajni nalog, nedvojbeno je da je zastara prekršajnog progona nastupila'. Tako je 23.prosinca 2022. presudila sutkinja Marina Ivančević. Protiv te presude nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u roku od 8 dana od dana primitka pismenog otpravka a o žalbi odlučuje Visoki prekršajni sud RH. Uzmemo li u obzir da je u 2022. Petričević doživio oslobađajue sudske presude unatoč dokumentiranim divljanjima po cesti ne čudi da je na svom Instagramu napisao kako je  prošla bila najbolja dosad.

Na profilu je objavio i slike slavlja, feštanja s curom Elom Jerković, zalijevanje alkoholom, vožnju motorom u tajlandskom Phuketu. Mnogi njegovi pratitelji s oduševljenjem su dočekali snimku na kojoj se Petričevićeva cura, u minimalnom jednodijelnom kupaćem, šetka po snježnoj Jahorini dok ju on u pozadini drži za ruku i snima. Očito s labavim hrvatskim sustavom taj par divlji u srcu i na kotačima zacijelo će svojim fanovima priuštiti još puno nezaboravnih divljačkih trenutaka kako na cesti tako i u svakodnevnom životu i to za dugo pamćenje. Prosječnim građanima koji se drže reda i zakona preporučuje se da dobro pripaze kada se osobe sličnih manira i preokupacija nađu na cesti u njihovoj blizini kako ne bi trpjeli posljedice povišene razine adrenalina osoba čijim venama očito kola kerozin na mlazni pogon. Odnosno, žive kao u hitu Motori Divljih jagoda: 'U daljini čuju se kao gromovi Auto-putem prolaze kao vjetrovi Odlaze na dalek put, ko to može znati Samo neki stoper ljut što ih prstom prati'.

Osim što na objavljuje snimke divljanja na cesti Adrian Petričević fanove na Instagramu nagradi i vrućim snimkama svoje cure Ele Jerković koja se ove zime skinula u badić na Jahorini