Kad bi život bio pjesma mnogi bi od nas izabrali da živimo u ritmu hitova Nene Ninčevića poput hita: 'Stvari lagane', 'Ne bojim se drugova tvoga frajera', 'Opusti se i uživaj', 'Put putujem', 'Adio, amore mio', 'Žuto lišće ljubavi'..... No, stvarni život ponekad je miljama udaljen od topline stihova koje čujemo u raznim pa i Neninim pjesmama. Iako nas vladajući uvjeravaju kako nam je sve bolje, da imamo svijetle perspektive, da uspijevamo isisati ogromne poticaje iz EU što se odražava na ukupno stanje u Hrvatskoj, činjenica je da na sudskim pločama diljem zemlje na kojima se oglašavaju dugovi, ovrhe, bankroti znanih i neznanih, vlada sve veća i veća gužva. Iako je Splićanin sa zagrebačkom adresom jedan od najproduktivnijih domaćih autora čije su pjesme izvodile legende poput Olivera Dragojevića i Vinka Coce, te čije pjesme na zadovoljstvo publike izvode zvijezde poput Mišo Kovača, Zdravka Škendera, Jasmina Stavrosa, Zorice Kondže, činjenica je da zadnjih godina 61-godišnji Ninčević sve češće gubi dah u redovnom plaćanju komunalija. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja poslala je na sud ovršni prijedlog protiv poznatog splitskog kantautora sa zagrebačkom adresom. U dokumentu piše kako nije podmirio dospjelo potraživanje te se radi naplate tražbine od Općinskog građanskog suda u Zagrebu traži donošenje Rješenja o ovrsi naravno pod uvjetom da u roku od osam dana ne plati toj komunalnoj tvrtci iznos od 946,57 kn / 125,63 eura uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od 14. srpnja 2022. pa do isplate zajedno s prethodno obračunatom kamatom u iznosu od 36,79 kn / 4,88 eura. Ninčeviću su odmjereni troškovi postupka u iznosu od 187,50 kn / 24,89 eura uvećani za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja rješenja o ovrsi pa do isplate koje je također dužan platiti u roku osam dana. Opunomoćenici Vodoopskrbe i odvodnje traže najprije prisilnu naplatu s računa Nene Ninčevića a u protivnom ovrhu općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Iz spisa je vidljivo kako Ninčević duguje mjesečne račune za vodu od srpnja do prosinca 2021. godine.

Rješenje o ovrsi potpisuje javna bilježnica Daniela Božić iz Zagreba. Inače, neposredno prije Adventa objavili smo članak kako je Neno Ninčević blago kažnjen zbog prolaza kroz crveno i prometne nesreće. Kažnjen je ispod minimuma, nije mu oduzeta vozačka jer je sud uvažio da mu treba auto te da uzdržava dijete. Zanimljivo je kako je ovo druga ovrha nad Ninčevićem zbog neplaćanja vode ali je imao ovrhu i znog neplaćanja odvoza smeća u Zagrebu. U veljači 2021. objavili smo članak kako mu je ovrhom zaprijetio Odvjetnički ured Hanžeković i partneri kao opunomoćenik Zagrebačke čistoće. Tada je objavljeno ovršno rješenje zadnjeg dana prosinca 2019. godine ali je postalo pravosnažno tek u veljači 2021. godine. Neno Ninčević komunalcima je dugovao 271,86 kn. Na taj je iznos pridodano 300 kuna odvjetničkih i javnobilježničkih troškova te predvidivi trošak u iznosu 243,75 kn. Istodobno je Ninčeviću prijetila ovrha i zbog dugova za vodu.

Naime, zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja, preko javne bilježnice Katice Valić, 7. veljače 2020. poslala je na zagrebački sud ovršni prijedlog i to zbog neplaćenih računa od siječnja do lipnja 2019. godine u ukupnom iznosu od 1.071,61 kuna. Na taj su iznos pridodani troškovi ovrhe i javnog bilježnika pa se Ninčevićev dug popeo na dodatnih 610 kuna. Dugovi za koje se tada teretilo Ninčevića nastali su također u njegovom stanu u Klanječkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci. Očito su financijske dubioze uvjetovane i korona pandemijom koja je proteklih godina brojne glazbenike i skladatelje zavila u crno.  O tome smo pisali u ranijem članku početkom 2022. u kojem smo istaknuli kako Jasenko Houra, Zdravko Škender, Denis iz Soulfingersa.... nemaju za režije. Krajem svibnja 2022. objavili smo članak i kako je korona bacila estradu na koljena te kako:  'Draženu Žeriću iz Crvene jabuke opet prijeti ovrha, pridružio se Super Silvi, Ninčeviću, Škenderu, Houri i prezaduženim legendama'.