Poznatom TV urednik i voditelju (37) Općinski građanski sud u Zagrebu poslao je dokument kojeg bi najradije svi građani Hrvatske rado izbjegli - zahtjev Financijske agencije RH da se izjasni je li suglasan da se nad njim provede osobni bankrot. U nekim bogatijim i uređenijim zemljama zvijezda ranga Dorijana Klarića zacijelo ne bi imala takvih problema. Klarić je dugo godina s Anom Miščević vodio popularnu i gledanu RTL-ovu glazbenu emisije Top.HR. Iz Šibenika je 2004. stigao u Zagreb na studij novinarstva nakon kojeg je njegova karijera vrlo brzo krenula uzlaznom putanjom. Osim vođenja emisije s Miščević na RTL-u gdje je proveo 10 godina, Klarić je bio i urednik gledanog Ekskluziva. Poznat je i po vođenju vlastitog podcasta 'Ajmo iskreno s Dorijanom Klarićem' u kojem je ugostio brojna poznata imena poput Lane Klingor Mihić, Jacquesa Houdeka, Marijane Batinić, Borne Kotromanić..... Trenutačno su rado gledani njegovi prilozi u HTV-ovoj emisiji 'Kod nas doma'. U impressumu portala dnevno.hr navedeno je kako je tamo urednik Magazina. Kad se sve zbroji logično je zaključiti kako neoženjena mlada zvijezda njegova ranga ne može dospjeti u dužničke nevolje kakve muče brojne znane i neznane u RH. No, priča koja slijedi još je jedan živi dokaz kako je Hrvatska u banani unatoč svim političkim uvjeravanjima kako nam ide nabolje i da bilježimo uzlazne ekonomske putanje. Slijede detalji...

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Već smo i ranije pisali kako brojne televizijske zvjezde muku muče s plaćanjima dospjelih računa. Iako su poznate diljem zemlje, imaju siguran status i redovita primanja za razliku od brojnih građana RH završe u ovrhama. Tako smo dosad pisali o ovršnim nevoljama urednika Dnevnika Branka Nađvinskog, HTV-ovoj zvijezdi i urednici 'U svom filmu' Tončici Čeljuski (čija je kći bankrotila kao i bivši muž a ona bila ovršena), dugovima zbog kojih su ovršene Elizabeta Gojan i Sanja Kocijančić Petričević. No, zasad još nijedna TV zvijezda u RH nije dobila poziv od Financijske agencije da se očituje je li suglasna da se nad njom provede osobni bankrot. No, za sve ima prvi put pa je tako taj poziv FINA uputila na zagrebačku adresu Dorijana Klarića. Nakon što smo pročitali taj dokument poslali smo upit Dorijanu Klariću na mail emisije 'Kod nas doma' za koju radi.

Pitali smo ga sljedeće:

-Tragom informacije kako je Financijska agencija RH zatražila provođenje postupka osobnog stečaja nad Vama zanima nas sljedeće:

- Smatrate li taj zahtjev utemeljenim?

- Kako komentirate da se u zahtjevu navodi: 'U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 1297 dana na teret Vaših računa i novčanih sredstava evidentirane su neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 3.077,30 EUR (u koji iznos su uračunati troškovi i kamate.'?

- Od vas se traži da popunite i obrazac o imovini kao i da izjavite ili uskratite suglasnost za provedbu tog postupka. Hoćete li uskratiti suglasnost Financijskoj agenciji kao što je to svojedobno učinio Frano Lasić - link?

- Kako komentirate da su brojne znane ali i neznane osobe u RH zadnjih godina završile u osobnom bankrotu što je vidljvo i iz brojnih članaka na imperijal.net - link?

- Smatrate li da bi sve osobe koje su se suočile s istim problemom mogle osnovati udrugu ili političku platofrmu kao što su svojedobno deložacije lansirale Živi zid u Sabor?

Na naš upit Dorijan Klarić nije odgovorio. Inače, poziv je Dorijanu upućen 17. siječnja ove godine. U njemu piše kako ga se poziva 'da se očituje o suglasnosti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača nad imovinom potrošača. Cilj jednostavnog postupka stečaja potrošača jest da se poštenog potrošača oslobodi od obveza prema određenim vjerovnicima. Unovčenje imovine potrošača i raspodjela vjerovnicima provodi se ako je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrošača veća od 1.327,23 EUR. Sukladno članku 79.a stavku 2. Zakona, temeljem podataka upisanih u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje ispunjeni su uvjeti za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača te su u trenutku slanja ovog Poziva evidentirane neizvršene osnove za plaćanje radi prisilnog ostvarenja tražbina u iznosu do 2.654,46 EUR s osnova glavnice u neprekinutom razdoblju dužem od tri godine' - piše u pozivu.

Dorijan Klarić pozvan je da se u roku od 15 dana od dana dostave poziva očituje je li suglasan da se pred nadležnim općinskim sudom provede jednostavni postupak stečaja potrošača nad njegovom imovinom ili ne. Ukoliko jeste, mora popuniti priloženi obrazac očitovanja i dostaviti ga na adresu Financijske agencije. Ukoliko se u roku od 15 dana od dana dostave poziva ne očituje smatrat će se da je s istim suglasan 'te će Financijska agencija nadležnom općinskom sudu podnijeti Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača'. Može se obratiti i  Savjetovališteu Financijske agencije na mail ili info telefon. Istaknuto je kako duguje iznos od 3.077,30 EUR u neprekinutom razdoblju od 1297 dana.

Navedena suovršna rješenja javne bilježnice Jasminke Ankon za račun Erste & Steiermaerkische banke te ovrha javne bilježnice Katice Valić u ime  OTP banke. I ovaj slučaj još jednom pokazuje kako je hrvatska još daleko od ekonomske stabilnosti jer brojni znani i neznani građani svakodnevno se suočavaju s prijetnjom osobnog bankrota. Mnoge od tih slučajeva spomenuli smo poimence i u našem  članku na tu temu pod naslovom: 'TUŽNO & ŽALOSNO Priču o transrodnom Romu financirao je EU socijalni fond na portalu Lupiga preko Tomaševićeve Solidarne, ipak to Alexu Diegu Ahmetoviću nije pomoglo izbjeći osobni bankrot 'Diego želi novu šansu, počeo sam ispod nule' - glasio je naslov sponzoriranog članka na hrvatskom portalu koji je financiran novcima Europskog socijalnog fonda a bio je dio kampanje Solidarne za transrodne osobe'.