Dalibor Matanić (48) kultni je redatelj mlađe generacije. Mnogi su pogledali njegove filmske uratke poput 'Blagajnica hoće ići na more', 'Fine mrtve djevojke' 'Volim te', 'Tulum', 'Zvizdan'... Matanić je oženjen poznatom glumicom Helenom Minić (44) s kojom ima troje djece, kćer Lolu te sinove Maxa i Nea. U njihovom slučaju radi se o redateljsko-glumačkom paru kojemu ne nedostaje angažmana. Matanić osim filmova kao i brojni njegove kolege snima i reklame. Od srpnja 2016. godine posjeduje i vlastitu firmu Kinogerila u kojoj je i direktor. Sjedište Matanićevog privatnog biznisa je u zgradi novije gradnje u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci. Često pišemo o tome kako u Hrvatskoj brojne znane i uspješne osobe kronično muče ovrhe. To je očiti znak da je 'nešto trulo u državi Danskoj', jer je nemoguće da toliki broj i poznatih i nepoznatih izbjegava platiti osnovne životne troškove. Očito se radi o nelikvidnosti hrvatskih građana koja je uzela maha. Znakovito je kako našem uspješnom redatelju već drugi put za redom puše isti ovrhovoditelj - zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Sigurno ne postoji građanin Hrvatske koji bez imalo nelagode ili tjeskobe može primiti ovršno rješenje koje mu stigne na kućni prag ili bude oglašeno putem sudske ploče. Zacijelo vijest o tome da mu je u relativno kratkom roku stigla druga ovrha neće razveseliti ni Dalibora Matanića a ni njegovu suprugu Helenu Minić koja uz karijeru vodi brigu o troje male djece. Iako se službena politika busa u prsa kako smo socijalna država, ne postoji političar koji drži do sebe a koji neće govoriti kako vodi pronatalitetnu politiku. Stvarnost je takva da su u Hrvatskoj i uspješni i neuspješni i znani i neznani egzistencijalno često na rubu suočeni s gomilom neplaćenih računa. Naravno, postoji znatan broj onih koji to neće nikad priznati i koji fingiraju kako žive na visokoj nozi a onda ih sud potraži službenim putem zbog provedbe stečaja. To se nedavno dogodilo zvijezdi Instagrama i bivšoj članici obitelji Mamić - Morani Mamić - nad kojom je Fina zatražila provedbu osobnog bankrota.

Na sreću, kod Matanića stvar nije u toj fazi, radi se tek o drugoj ovrsi zaredom. Od Matanića zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja traži plaćanje dospjelog duga u iznosu od  1.004,65 kn / 133,34 eura uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od 14. srpnja 2022. pa do isplate prethodno obračunate kamate u iznosu od 38,35 kn / 5,09 eura obračunate do 13. srpnja 2022. godine u roku 8 dana. Pridodani su i odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 187,50 kn / 24,89 eura uvećanim za zakonske zatezne kamate pod istim gore napisanim uvjetima. U slučaju da Matanić ne plati dospjeli dug u traženom roku traži se prisilna naplata s njegovih računa a u slučaju nemogućnosti ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Priloženi su neplaćeni računi od srpnja 2021. do prosinca te godine.

Matanića se tereti za neplaćenu vodu za stan U Cerničkoj ulici na Trešnjevci. Inače, Mataniću je i prva ovrha stigla iz iste zagrebačke komunalne tvrtke ali ga se teretilo za stan u Ulici Božidara Adžije. Na Općinski građanski sud u Zagrebu poslana je ovrha zbog duga od 398,70 kn. No, tada mu je zaračunat veći iznos troškova postupka, odnosno 220 kuna. Tu je ovrhu dobio zbog neplaćenog računa za vodu iz prosinca 2018. godine ali za stan u Božidara Adžije gdje je Matanić registrirao Kinogerilu, tvrtku za za audiovizualne djelatnosti. Na toj adresi Matanić je uknjižen kao vlasnik potkrovnog stana, spremišta i parkinga. Inače, riječ je o stambeno-poslovnom kompleksu koji je gradila tvrtka Megard Zvonka Mesića i u kojem stanove imaju brojni poznati poput Romana Bolković, o čemu smo već pisali. Na istoj adresi svojedobno su istražitelji Uskoka pretresali stan bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića koji glasi na njegovu tvrtku, a prije nego što je uhićen.

U istom kompleksu istražitelji su pretresali i spremište i stan bivše ZG tužiteljice Mirele Alerić Puklin čiji je suprug Goran Puklin bio uhićen zbog dojave povjerljivih informacija bivšoj moćnici Piruški Canjugi kojoj sude zbog Agrokora. Tko zna, možda spoj iskustava s ovrhama i zanimljivo susjedstvo, odnosno posjed stana i u zgradi koju su više puta posjetili istražitelji inspirira Matanića na nove filmske uratke radnog naziva 'Fine zatezne kamate', 'Muke po ovrsi', 'Ovršenik želi platiti dug ili slično' ili pak 'Susjedi u vrtlogu Uskoka'. Ili tko zna što sve Matanićeva mašta može smisliti ako mu sine u glavu da hrvatska publika možda i na filmskom platnu želi vidjeti uprizorenje njihovih svakodnevnih egzistencijalnih muka na koje je ih podsjete ovrhovoditelji ili Financijska agencija ako nad nekim započne bankrot.