Dugo godina s posebnim strahopoštovanjem u brojnim hrvatskim medijima pisalo se o Teni Mišetić, dugogodišnjoj bliskoj suradnici hrvatskog premijera. Tena je bila Plenkovićeva asistentica dok je bio EU vijećnik u Bruxellesu pa ne čudi da je od listopada 2016. pa do lipnja 2022. bila zamjenica predstojnika u Uredu premijera. Potom je otišla u kabinet šefice EU Ursule von der Leyen. Osim što je bila hrvatska dužnosnica i godinama najmoćnija žena u hrvatskoj Vladi Tena Mišetić bila je i suvlasnica obiteljske tvrtke F.M. Facility Management. Sjedište te tvrtke je u Nemiri u Omišu gdje Tenin brat Ivan vodi ugostiteljski biznis. Posjeduje i posjećeni caffe bar koji je ujedno i noćni klub koji se sada zove Eol a ranije Rooftop. Tenin brat neformalni je kralj noćnog života Omiša gdje i živi. Osim što se bavi ugostiteljstvom u Božićno vrijeme preko obiteljske tvrtke u kojoj je suvlansica i Tena zakupljuje i Adventske kućice na top lokaciji u Omišu. Unatoč uspješnom biznisu te moćnim pozicijama članova najuže obitelji ni Ivan Mišetić nije lišen tipične hrvatske nevolje zvane ovrha. No, kako je njegova sestra dužnosnica EU, a ranije dugo godina dužnosnica u Hrvatskoj, koja je obvezna davati osobni primjer drugima i promicati EU vrijednosti, što znači i uredno servisiranje obveza, vjerujemo kako će potaći svog brata na plaćanje dospjelih računa. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Općinski sud u Splitu objavio je ovršno rješenje po kojem proizlazi kako Ivanu Mišetiću prijeti ovrha. Naloženo mu je da u roku osam dana podmiri dugovanje prema tvrtci Peovica iz Omiša. Duguje im za neplaćene račune za odvoz smeća i to za prosinac 2021. te još 4 računa iz 2022. godine. Peovica je inače komunalna tvrtka koja naplaćuje odvoz smeća. Ivana Mišetića tereti se za neplaćene račune za adresu u Nemiri u Omišu koja je inače sjedište obiteljske tvrtke Mišetićevih F.M. Facility Management. Ivan je u tvrtci suvlansik i jedini direktor. Ostali vlasnici su redom; njegov otac Ivica, majka Ariana Bazala - Mišetić, brat Fran te politički moćna sestra Tena.

Svi osim Ivana imaju zagrebačku adresu, odnosno sa Sudrega proizlazi kako je Tena, iako živi i radi u Bruxellesu i dalje prijavljena na obiteljskoj adresi u Zagrebu. Prema dokumentu duguje 36,13 eura / 272,22 kn uvećano za zakonske zatezne kamate koje teku od 1. siječnja 2023. godine. Očekuje se da dug uvećan za troškove postupka koji iznose 25 eura / 188,36 kn plati u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi. U protivnom slijedit će prinudna naplata ali ako to ne uspije i ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona. Prema evidenciji komunalne tvrtke Ivan Mišetić nije platio odvoz smeća za ukupno pet mjeseci, odnosno za prosinac 2021. te 4 mjeseca u 2022. godini. O obiteljskom biznisu bivše premijerove dugogodišnje bliske suradnice pisali smo već ranije.

Tako smo u prosincu 2020. objavili članak pod naslovom: 'PREMIJEROVA DESNA RUKA Plenkovićeva Tena Mišetić zbog korone ostala bez božićne kućice - Tena je suvlasnica tvrtke F.M. Facility Management sa sjedištem u Omišu preko koje je sve dosad zakupljivana ugostiteljska božićna kućica'. Tena je bila zvijezda prvog dana ove godine kada je u Hrvatsku uveden euro a metropolu posjetila šefica Europske komisije. O tome svjedoči i naš članak objavljen 1. siječnja pod naslovom: 'FOTKE ZA PAMĆENJE Premijer je prvi platio eurima piće šefici EU, no zvijezda iz sjene bila je moćna Plenkijeva Tena Mišetić koju su strastveno ljubili guverner HNB-a i kraljica ZG Adventa - Kći nekadašnjeg šefa protokola pokojnog predsjednika Tuđmana, koja se iz Plenkovićevog ureda vinula do članice kabineta predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, potvrdila je i na povijesni dan status najmoćnije dame iz sjene hrvatske politike'.

S obzirom na činjenicu da je Tena Mišetić i dalje suvlasnica tvrtke koja posluje na adresi u Nemiri u Omišu za koji se ovrhom tereti njezinog brata Ivana za neplaćene račune za smeće, a kako je ona kao dužnosnica obvezna promicati EU vrijednosti a to znači i uredno plaćanje obveza u interesu sveopće likvidnosti, vjerujemo kako će osobno potaknuti brata Ivana na uredno servisiranje dospjelih obveza ubuduće kao i plaćanje bez prisile dospjele ovrhe. Uostalom, svaka ovrha pa bilo ona ljudi u nevolji i stvarno ugroženih ili pak onih koji plivaju u novcima pridonosi negativnoj dužničkoj slici Hrvatske što zacijelo nije nešto čime bi se i sama Tena Mišetić dičila.