Aktualni trener Dinama Igor Bišćan koji je netom sa svojom ekipom proslavio 17. naslov prvaka Hrvatske spada u bivše nogometaše koji su pametno uložili milijune stečene na nogometnom terenu. Na otmjenom zagrebačkom Jelenovcu sagradio je modernu katnicu i uredio okućnicu, imanje je opasao visokim kamenim bedemima a posjedu dodatni šarm daje to što se nalazi - prvi red do šume i na kraju ulice. Bišćan je osigurao i da ljeta provodi u vlastitim apartmanima i to u poželjnoj Povljani na Pagu gdje je vlasnik dva velika apartmana i poslovnog prostora. No, to nije sve. Bivši igrač Dinama, Panathinaikosa, Liverpoola i hrvatske reprezentacije te bivši trener NK Rijeke  u svibnju 2015. osnovao je tvrtku Pure Estate, u prijevodu Čisti posjed i preko te tvrtke uložio u nekretnine više od 2,3 milijuna kuna. Tvrtka posluje na adresi njegove vile u zagrebačkom Jelenovcu. Bišćan je prije selidbe na tu elitnu adresu živio u Ulici Sv. Mateja u višekatnici u novozagrebačkim Dugavama. No, s obzirom da Bišćan po svojoj imovini te prihodima, uključujući i aktualni trenerski angažman za Dinamo, nikako ne spada u one građane Hrvatske koji muku muče s plaćanjem osnovnih životnih troškova, dakle hrane i režija, postavlja se pitanje zašto je on sebi dopustio dugovanja koja su ga dovela do suda i prijetnje ovrhom općenito na imovini. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Iz dokumenta koji je poslan na Općinski građanski sud u Zagrebu proizlazi kako je dugovanje Igora Bišćana prema zagrebačkoj tvrtci koja skuplja stambene pričuve i održava apartmansku zgradu u Povljanu na Pagu došlo u fazu ovrhe. Tvrtka Maximus čiji je vlasnik Milan Lončarić a direktor Joško Lončarić, oba iz Zagreba, poslala je preko zagrebačkog v.d. javnog bilježnika Davora Dukata rješenje o ovrsi nad Igorom Bišćanom. Od njega traže da ovrhovoditelju Maksimusu namiri tražbinu u iznosu od 2.106,74 kuna / 279,61 eura uvećanu za zakonske zatezne kamate koje teku od 13. prosinca 2022. pa do isplate i to u roku od osam dana od dana dostave rješenja o ovrsi, zajedno s odmjerenim troškovima postupka u iznosu od 656,25 kuna / 87,10 eura, također uvećanim za zakonske zatezne kamate koje teku od dana donošenja. Ukoliko Bišćan ne plati traži se ovrha općenito na imovini sukladno odredbama Ovršnog zakona.

Bišćanu je kao ovršeniku izdano upozorenje da se može žaliti na ovrhu ali da prigovor mora biti obrazložen jer će neobrazloženi prigovor sud odbaciti i to u roku 8 dana od dana primitka otpravka rješenja. 'Prigovor se podnosi javnom bilježniku koji je rješenje o ovrsi donio a o istom odlučuje stvarno nadležan sud' - piše u dokumentu koji je 28. veljače donio vršitelj dužnosti javnog bilježnika Davor Dukat. U ovršnom dokumentu navedeno je kako se Bišćana tereti za neplaćene stambene pričuve koje su nastale za njegove apartmane u Povljani na Pagu, na lokaciji koja se naziva Dubrovnik. To je atraktivna ulica u neposrednoj blizini plaže. U toj apartmanskoj zgradi Bišćan posjeduje više nekretnina. Tako ima 2-sobni apartman u prizemlju, ukupne površine 30,43 m2 uz dodatak terase, vrta i parkirnog mjesta ukupne površine 49,91 m2, što apartmanu daje ukupnu površinu od 80,34 m2.

Na istoj etaži posjeduje još jedan apartman površine 45,61 m2, zajedno s terasom, vrtom i parkirnim mjestom, zajendo 80,19 m2, a što tom apartmanu daje ukupnu površinu od 125,80 m2. Bišćan posjeduje i poslovni prostor u prizemlju ukupne površine 28,18 m2, te još dva spremišta u podrumu i parkirnog mjesta te terase ukupne površine 78,33 m2, što sve navedeno kao pripadak poslovnom prostoru daje ukupnu površinu od 106,51 m2. Na tim paškim nekretninama nema nikakvog zaloga. U Zagrebu je Igor Bišćan sagradio impozantnu vilu na elitnom zagrebačkom Jelenovcu. Kuća je upisana s površinom 198 m2, dvorište je površine 603 m2, tu je i voćnjak površine 2319 m2, sveukupno 3120 m2.

Ni tu Bišćan nema nikakvih kredita. Na adresi svoje zagrebačke vile u svibnju 2015. Bišćan je osnovao tvrtku Pure Estate preko koje je uložio u nekretnine. Iz zadnjeg financijskog izvješća predanog Financijskoj agenciji RH vidljivo je kako ulaganja u nekretnine na dan izvještavanja iznose 2.523.883 kn'. U svakom slučaju iz navedenog proizlazi kako Bišćan nema egzistencijalnih muka i agonija koje prolaze hrvatski građani koji jedva sastavljaju kraj s krajem i koji svaki mjesec razmišljaju hoće li kupiti malo više hrane ili platiti režije. Zato je i čudno da  mjesecima nije plaćao stambene pričuve za nekretninu na moru koja mu služi za odmor.