Duje Čop i zaručnica Ana Kurobasa živjet će vrata do vrata s jednom od najbogatijih Hrvatica te tik do kćerke bivšeg ministra gospodarstva točno tamo gdje su se godinama, do legalizacije njihove veze i braka, skrivali Željko Kerum i Fani Horvat.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prošli mjesec nogometaš iz Trogir Duje Čop, znan i kao sin nekadašnjeg Hajdukovog napadača Davora Čopa Špace, kupio je stan na zagrebačkom Gornjem Prekrižju. Radi se o stanu na II površine 114,75 čm sa spremištem. Stan je bio uknjižen na Sašu Horvata, brata Kerumove supruge Fani pa su zato taj stan mediji 2012. označili kao stan Fani Horvat. Stan je bivši vlasnik kupio potkraj 2006. od Hypo-Alpe Adria Consultantsa, nekretninske tvrtke bivše Hypo banke. Za stan je zasigurno keširao značajan iznos je je Gornje Prekrižje među najskupljim lokacijama u Zagrebu.

Iako Duje igra trenutačno za belgijski Standard Liege u zemljišne knjige upisao je trogirsku adresu. Budući da je prije godinu dana objavljeno kako se Duje zaručio s jednom od najatraktivnijh Hrvatica Anom Kurobasom, s kojom hoda već nekoliko godina, nije isključeno kako Duje planira sviti bračno gnijezdo upravo u stanu u kojem se godinama, dok se nije rastao od supruge Željko Kerum tajno sastajao s tadašnjom ljubavnicom Fani Horvat. Dujina zaručnica Ana natjecala se s 18 godina na izboru za Miss Universe Hrvatske.

Fanin brat Saša inače se meteorski uspinjao u sjeni sestrinog odnosa s moćnim Kerumom ali je prošao trnovit put. Tako je bio direktor u tvrtci Latebra čija je vlasnica bila njegova sestra Fani a nad kojom je otvoren stečaj 2017. godine. Saša Horvat je bio godinama osoba od posebnog Kerumovog povjerenja što se odrazilo i na njegove političke pozicije. Tako je bivši formalni vlasnik sadašnjeg Čopovog stana postao 2014. i vijećnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije umjesto Kerumovog zamjenika Jure Šundova, koji je tada zasjeo na čelo Županijskih cesta.

Skupštinom je tada predsjedao Kerumov šogor Petroslav Sapunar. To je imenovanje izazvalo brojne kontroverze tada u Splitu jer je prethodno Saša Horvat bio optužen za djelo koje se kažnjava do pet godina zatvora. Naime, protiv njega je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo u studenom 2013. optužnicu za teško kazneno djelo protiv sigurnosti, i to zbog propusta u postavljanju bine pred obiteljskom kavanom Ćakula u kolovozu 2012. godine, što je rezultiralo padom gošće na koncertu 2Cellos s visine od nekoliko metara.

Novi vlasnik stana na Gornjem Prekrižju Duje Čop te njegova zaručnica Ana Kurobasa imat će zanimljivo susjedstvo. Naime, u istoj zgradi stanove posjeduju: Tihana, kćerka bivšeg HSLS-ovog ministra gospodarstva u Račanovoj Vladi Goranka Fižulića, Nika Perenčević ex Cizel , aktualna snaha Emila Tedeschija te tvrtka Karol consulting čiji su vlasnici Karl Ludwig Karol i Karolina Kalanj koji su dospjeli u žižu medija kada je otkriveno da papreno naplaćuju svoje savjetodavne usluge hrvatskom zdravstvu. Karol consulting se uknjižio na stan u kojem je živio pokojni Branko Cikatić sa suprugom Ivanom a stan je bio vlasništvo tvrtke Maxmi tigrica čija je vlasnica do stečaja tvrtke bila Brankova supruga. Preostali vlasnici dva stana nisu poznati široj javnosti.