Proslavljeni bivši vratar hrvatske reprezentacije koji sada igra za mađarski KC Veszprém našao se u nevoljama zbog neplaćenih računa. Vjerojatno je razlog činjenica da zadnjih godina živi u inozemstvu pa ne stigne servisirati režijske troškove koji pristižu u njegov jarunski kaslić.

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

U jarunskoj novogradnji Mirko Alilović upisan je kao vlasnik tri etaže na trećem katu. Tako posjeduje dvosobni stan površine 43,69 m2, trosobni stan površine 71,59 i još jedan dvosobni površine 46,55 m2. Spomenuta kvadratura zacijelo nije mala kada korpulentni Mirko, njegova supruga Iva i njihova tri sina borave u Zagrebu.

No, zadnjih godina Mirkova sportska karijera vezana je u Mađarsku gdje je prvo igrao za Pick Szeged. Alilović se još 2018. godine, sa samo 32 godine, oprostio od reprezentacije s kojom je osvojio olimpijsku broncu, svjetsko srebro i borncu,dva europska srebra i dvije bronce u 11 godina koliko je nosio hrvatski dres. U jednom intervjuu rekao je kako se obitelji uživa u Mađarskoj.

Prošlo ljeto prebolio je koronu pa i zbog aktualne situacije rijetko dolazi u Hrvatsku. Njegovu je suprugu Ivu posebno razbjesnio vandalizam iz 2018. godine. Tada si nepoznati počinitelji za vrijeme Eura u Hrvatskoj 2018. godine napali vikendicu Alilovića na Rabu smatrajući njega odgovornim za loše rezultate reprezentacije. Nakon toga se i oprostio od 'kauboja'.

Njegova suruga Iva je čak tada izjavila  'proklinje svaki njegov odlazak u tu prokletu reprezentaciju'. No, s obzirom da je zagrebački odvjetnik Denis Marinković preko javnobilježničkog ureda Tihane Sudar poslao na Općinski sud u Zagrebu prijedlog ovrhe protiv Alilovića, zasigurno će naš vratar ili njegova supruga morati razriještiti dugove u domovini. Ovrhovoditelj je HEP Elektra a dospjeli dug od 18. ožujka 2020. iznosi 2.665,54 kn. Dug je nastao u periodu od travnja 2019. do siječnja 2020. godine.

Dužniku Aliloviću je naloženo da podmiri dospjela dugovanja u roku osam dana. Ovrhovoditelj zahtijeva i naknadu troškova u iznosu 772,50 kn te predvidivi trošak od 700,30 kn, dakle ovrha će Alilovića koštati dodatnih 1.472,80 kn. Ispisana je i napomena da ukoliko dužnik podmiri u cijelosti glavnicu i kamate te nastale troškove o ovrsi nije dužan platiti predvidivie odvjetničke i javnobilježničke troškove.

U protivnom, slijedi mu ovrha sukladno terminu 'općenito na imovini ovršenika'. Hrvatska je inače proteklih godina postala zemlja galopirajućih ovrha. Nema tko nije ovršen ili mu ne prijeti ovrha. Nedavno je jedna zaprijetila i Olji Vori, supruzi našeg drugog proslavljenog rukometaša Igora Vorija o čemu smo pisali u prethodnom članku.