Jedna od senzacija nogometnog SP-a u Kataru 2022. zacijelo će biti i Joško Gvardiol. Kao što je bivši hrvatski izbornik Ćiro Blažević obilježio SP-u Francuskoj 1998. s kapom ozlijeđenog francuskog policajca tako je hrvatski stoper postao popularan zbog maske koju nosi zbog ozljede koju je pretrpio na utakmici kao igrač matičnog Leipziga kada je slomio nos. Tada je dvadesetogodišnji Joško Gvardiol objavio zastrašujući selfie sa šljivom ispod oka i mnogi su mislili kako je izgubljen za SP. Na sreću pokazalo se da su u krivu. Sin novigradskog ribara koji je sa suprugom Sanjom uz Joška podigao i dvije kćeri, Franku i Lorenu očito, ima neki kod pobjednika u sebi ili osvetnika, kako mu tepaju mediji zbog sličnosti Gvardiolove maske s onom koju je nosio junak filma Osvetnik Zoro. Gvardiolov nastup u dresu Vatrenih na odlučujućoj utakmici poput Belgije iz koje smo izašli s jednim ali vrijednim bodom i s 0:0 rezultatom ujedno je i najzorniji demant zlogukih prognoza Miroslava Blaževića koji je smatrao kako Gvardiol nakon loma nosa nema što raditi na utakmicama na SP-u u Kataru, pa i da nosi šljem na glavi. Na sreću sve je dobro ispalo pa je tako Gvardiol ispisao s ostalim Vatrenim još jednu sjajnu stranicu povijesti hrvatske reprezentacije pod vodstvom Zlatka Dalića. U tegobama bremenitoj hrvatskoj stvarnosti svaka pobjeda je dobrodošla poglavito jer su ljudi već umorni od svakojakih poraza. Zato priča koja slijedi o Joško Gvardiolu i njegovoj obitelji skromnih početaka sjajna je za podizanje vjere u vlastite potencijale svima koji su spremni posustati na prvoj prepreci. U nastavku imamo i malu tajnu Gvardiolove mame Sanje koja je osim na sina, ponosna i na svoje dvije ljepotice. Slijede detalji....

Lajkajte našu facebook stranicu

facebook.com/imperijal.net

Prije dva dana na svom Facebooku profilu Sanja Gvardiol objavila je fotku svojih dviju kćeri Franke i Lorene u navijačkim kockastim dresovima. Objava govori sasvim dovoljno: '...podrška bratu i Vatrenima na Svjetskom prvenstvu   #lorenagvardiol #frankagvardiol #joskogvardiol SRETNO VATRENI— ...se osjeća predivno u Doha.'. Sanja ima itekakvog razloga za ponos jer je ne samo mama Vatrene zvijezde Joška Gvardiola već i dviju mladih krasotica, Lorene i Franke. Kad naši mediji pišu o nogometašima uglavnom su to priče o njegovim atraktivnim djevojkama, zaručnicama, suprugama, ljubavnicama. Malo kada su zvijezde mame Vatrenih, njihove sestre, očevi, oni koji su uz trenere pomogli da njihovi najdraži postanu ponos nacije. Obitelj Joška Gvardiola priča je o uspjehu samim tim što su njegovi roditelji koji su u Zagreb doselili iz Novigrada kraj Zadra imali teške početke. Naime, Joškov otac Tihomir je ribar koji na središnjoj zagrebačkoj tržnici ima štand gdje prodaje novigradski ulov.

Mama Sanja uz posao u veleprodajnoj tvrtci uspjela je osim Joška podići i Franku i Lorenu. Franka je također sportašica i igra za drugoligaški rukometni klub. Ona je više vezana uz sport za razliku od mlađe Lorene koja se bavi modom ali se okušala i u modelingu. Obje sestre Gvardiol su krasotice. Na slici koju je njihova mama netom objavila na svom Facebook profilu iz Dohe ali i na prethodnim slikama vidi se da su obje prelijepe mlade žene. Kada ih gledamo sa širokim osmijesima u dresu kockastih i da ne znamo da su Gvardiolove sestre mogle bi lako biti i neke od onih atraktivnih navijačica koje svjetske i hrvatske kamere love na tribinama kako bi u svijet poslale što ljepše snimke. No, osim slika svoje djece mama Sanja je objavila i sliku s rođendanskom tortom na kojoj se vide svjećice s brojem 50. Bilo je to 6. svibnja 2020. godine. Dakle, Sanja je Joška rodila s 32 godine jer je on njeno najmlađe dijete.

Osim Joškovih slika mama Sanja rado objavljuje i Frankine slike s rukometnih tekmi. Istaknut ćemo kako Franka, sudeći po njenom TikTok profilu obožava životinje posebno pse. No, obje sestre Gvardiol ne žele ukrasti Joškovu slavu pa ne forsiraju objavu slika sa svojim slavnim bratom. Doduše, na Instagramu smo pronašli sjajnu sliku Lorene s mora na kojoj je grli mlađi brat. No, zato je Joško Gvardiol pokazao svu privrženost sestrama jer je na TikToku objavio rođendansku sliku sa svojim starijim sestrama dok je bio mali te jednu iz tinejdžerskih dana. Iako su mediji Joška Gvardiola pokušali predstaviti u kontekstu klasičnih priča o nogometašu i ljepoticama poglavito nakon što je rekao kako voli starije cure, nisu ga uspjeli pozicionirati kao jednog od nogometaša na kojeg se simbiotički lijepe atraktivne ljepotice i iz kategorije sponzoruša. Mediji su ga doveli u vezu i sa Zadrankom Oliverom Matijević, pjevačicom i sudionicom showa Gospodin Savršeni. U travnju ove godine i Slobodna Dalmacija se zapitala 'Ljubi li Olivera Matijević Joška Gvardiola'.

Inače o Zadranki koja diže prašinu pisali smo ljetos u članku pod naslovom: 'CURA KOJA DIŽE PRAŠINU Olivera Matijević iz Gospodina Savršenog za koju pišu da je u vezi s Vatrenim dobila odštetu zbog članka u kojem je prikazana kao elitna prostitutka - Turbofolk pjevačica tužila je zbog članka pod naslovom: 'Zadranke drže do sebe, tražile i do 500 eura po usluzi! - Za "usluge“ u stanovima i na jahtama naplaćivale i do 500 eura'.  Nedavno su mediji pisali kako Gvardiol voli nešto starije cure nakon njegovog gostovanja kod Roberta Knjaza. Joško Gvardiol priznao da ga privlače starije žene, a jednoj slavnoj dami uputio je i poseban poziv: 'Čekam te'. Mediji su citirali sljedeće: '- Čekaj, ti voliš malo starije? - pitao je voditelj emisije Robert Knjaz našeg reprezentativca nakon što je kao tri najljepše žene svijeta naveo Angelinu Jolie (47), Shakiru (45) i Jennifer Lopez (53). Gvardiol je odgovorio potvrdno te pojasnio svoj odgovor.- Malo starije, da, da. Sav sam u tom điru - odgovorio je nogometaš.- Draga J.Lo, čekam te u Leipzigu.

Produžio sam ugovor, nadam se da ćeš mi se javiti na Instagram - dodao je u šali. Gvardiol je ispričao i da mu samački život nekad teško pada. - Nisam u vezi, sam živim, i koliko god nekad trebam mir, osjetim i tu samoću, depresiju, nedostaje mi obitelj - priznao je. Inače, Joško je u emisiji pričao i o svojim počecima, dolasku u Leipzig, suigraču Daniju Olmu, poklonu za roditelje i jednoj poznatoj slici iz tramvaja. Naime, otkrio je da je zarađeni novac pametno uložio te kupio roditeljima kuću. Sanji i Tihomiru Gvardiolu, svojim roditeljima, Joško je naime kupio kuću kraj jezera Rakitja nadomak Samobora. U tu su se kuću preselili iz nebodera u zagrebačkim Srednjacima. Za kraj smo ostavili malu tajnu koja očito objašnjava kako je mama Sanja uspjela podići sjajnog sina i dvije krasotice. Naime, jednu svoju objavu posvetila je mlađoj kćeri Loreni koju potiče da završi studij. Lijepim rukopisom na papiru je napisano sljedeće: 'Tko god vidi ovo. Bravo! Stigao si / stigla si do pola puta. Još samo malo i pri kraju si!  Možeš ti to!  Vjerujem u tebe!'